Wednesday, January 4, 2012

Amalina 17A kini hanyut dimangsakan - Hentikan program Pelajar Cemerlang


Nur Amalina Che Bakri mencatat sejarah apabila pada 26 Mac 2005 diisytiharkan sebagai pelajar terbaik SPM 2004.
Gadis sopan ini bertukar jadi liar
salah siapa?


Aku peduli apa. susah senang aku yang tanggung! Agaknya itulah maksud yang cuba disampaikan kepada ibu bapa yang membesarkan dia. Anak durhaka sebegini tidak akan dapat mencium bau syurga. Semoga anak-anak Melayu yang lain dapat mengambil iktibar menyelamatkan diri dari tsunami New World Order yang semakin rakus. NWO akan menghancurkan tatasusila manusia dan membawa ke satu distinasi sosial gila bebas dari campur tangan agama. 

Sia-sia dan malu. Itulah ungkapan yang paling sesuai ditaburkan kepada program penghantaran pelajar cemerlang ke luar negara.  Kerajaan telah gagal dalam mengangkat martabat bangsa, sesuatu yang amat menyedihkan. Bagaimana kesemua mereka ini gagal galam pelajaran padahal amat cemerlang dalam peperiksaan tempatan? Mimpi ngeri. Ia bakal menghantui fikiran ibu bapa mereka. Sesal pun sudah tidak berguna, ia sudah terjadi.

Sufiah genius Mathematik bertukar jadi pelacur, Aarif genius berkahwin GAY, yang ini pula genius SPM 17A sudah hanyut dalam kehidupan bebas.

Lihatlah apa yang mereka tawarkan kepada kita. Perjuangan BEBAS ini juga cuba dibawa masuk ke Malaysia oleh ejen-ejen Yahudi. Untuk apa? Untuk rosakkan lagi yang sudah sedia rosak? Berhentilah memberi ruang kepada mereka memporak perandakan anak bangsa.

Apa yang nyata orang Melayu semakin lemah dan tidak lagi mampu mengawal diri apa lagi di rantau orang. Orang Melayu kini menjadi ratahan mereka yang mahu melihat Islam hancur dan terhina. 

Apabila peluang terbuka, secara mudah mereka mengambil kesempatan merosakkan genius Melayu yang dihantar ke luar negara untuk menimba ilmu. Menjual maruah bangsa dan agama dengan harga yang sangat murah.

Sudah-sudahlah berbelanja percuma mengeluarkan biasiswa kononnya membangun masyarakat hebat 2020. Apa gunanya jika yang bakal diperolehi ialah malu dan aib? Ada sesuatu di luar sana yang sedia menanti. Perangkap terpasang untuk mengambil peluang merosakkan orang Melayu. Fenomena yang merimaskan kita semua.

Di dalam negara sendiri usaha memurtadkan sedang berleluasa, di luar negara pula genius Melayu dirosakkan. Niat yang baik belum tentu mendatangkan hasil yang baik.

Bagaimana seorang genius yang mendapat 17A dalam SPM boleh gagal dalam pelajarannya di luar negeri?

Posting dari Selatan online

Kiriman bumiperak

 

Respons Nur Amalina di facebook terkini; Peduli orang lain kata, aku tanggung derita setiap hari

Ikut cara budaya barat yang bebas tanpa ikatan peraturan dan hukum dikatakan yang hidup yang cool yang digambarkan Nur Amalina Che Bakri yang meluas tersebar di internet.

Nur Amalina pelajar cemerlang memperolehi 17A keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2004 rekod pendidikan Malaysia yang diumumkan March 2005.

Amalina telah ditaja Bank Negara Malaysia (BNM) melanjutkan mengajian perubatan peringkat Universiti Edinburghdi United Kingdom, London selepas memperolehi A-Level di Cheltenham Ladies College di UK.

Namun menghadapi kegagalan kali kedua pengajian perubatannya di universiti Edinburgh.

Gadis melayu Sufiah genius Mathematik jadi pelacur, Aarif genius pun jadi berkahwin GAY, yang ni genius SPM 17A dah jadi begini... Apa la silapnya... Hurm...Biar orang bodoh dihantar keluar negara balik boleh jadi pandai. Orang genius jangan dihantar ke luar negara jadi teruk sebab belum tentu baik.. sebagai teladan.

Di zaman digital dan di era twitter, facebook, blog yang kini semakin meluas ke segenap kota dan desa meliputi peringkat umur tau dan muda, seharusnya kita semua perlu berwaspada. Malah jika tiada semua pun, sebagai umat Islam kita perlu meyakini bahawa Allah Maha Melihat dan Maha mengetahui apa juga yang kita lakukan dan Allah berhak dan Maha Berkuasa di atas segala sesuatu - samada untuk memuliakan atau menghinakan.

Itulah KEBENARAN semua orang tidak menafikan dan gambar disiarkan bukan bertujuan untuk memfitnah atau mengaibkan peribadi malah bertujuan supaya Nur Amalina bertaubat dan kembali kepada yang baik, berpekerti muslimah dan tidak lagi melakukan perkara-perkara lebih besar iaitu mendatang fitnah kepada umat Islam.

Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420 H]





"


Kemusnahan mula menerjah di segenap peringkat. Jangan anggap ia perkara mudah. Ibu bapa harus berhati-hati mengasuh anak terutama jika ingin menghantar anak ke luar negara. Jangan jadi sebagaimana nasib  ibu dan bapa kepada Nur Amalina, Sufiah dan Aarif. Harapan tinggal harapan kini terpaksa pula menanggung aib dan malu.

Di Universiti tempatan anak bangsa dilatih menjadi pendemo, di luar negara pula lebih teruk ada yang menjadi pelacur... nauzubillahi min zalik.

tambahan maklumat:

berita kontroversi muncul mendadak.
Nur Amalina Che Bakri Masih Pelajar Cemerlang di Universiti

23 comments:

Anonymous said...

Bebas sampai terbabas

fakhrul said...

aku kenal budak ni.. kt skolah dulu x campur orang.. mak dia cikgu ajar sndiri kt umah x bg campur orang sbb tkut anak dia jd sosial mcm remaja x berpelajaran.. skrg dh blajar oversea dh terlebih blajar jd lg teruk dari budak2 skrg.. ni la namenye culture shock..

Anonymous said...

Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum...

Jika kita meletakan ilmu diatas segala-sagalanya maka kehancuran menanti kita. Jika kita meletakan iman diatas ilmu, maka Insya'Allah kita dibimbing olehNya.

Hati-hatilah dengan fitnah akhir zaman.

JAFF said...

Ya betul tu bro. Mungkin dapat beri pelajaran kepada yg lain. Kita kena waspada.

Fenomena Zaman said...

Assalamualaikum Warahmatullah.

Tiada daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah.

Sungguh menyedihkan. Sungguh Menyedihkan dan menyedihkan.

Kita memang tidak boleh lagi bergantung kepada barat.Buat apa perlu hantar keluar negara sedangkan dia boleh dididik dan belajar dengan lebih sempurnya disini. Sungguh membazirkan wang dan bakat.

Semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah kepadanya.

Anonymous said...

"aku kenal budak ni.. kt skolah dulu x campur orang.. mak dia cikgu ajar sndiri kt umah x bg campur orang sbb tkut anak dia jd sosial mcm remaja x berpelajaran.. skrg dh blajar oversea dh terlebih blajar jd lg teruk dari budak2 skrg.. ni la namenye culture shock.."

Nilah padahnya kalo tak membiasakan dri dgn environment sekitar.bile dapat environment yg agak "shocking" terus jadi culture shock.ramai dah kawan2 aku yg malu malu kucing xbyk ckp tp golongan cerdik pandai dapat tajaan gi obersea sume dah "tak seperti dulu".

Nor Azman 'Bani Israel' said...

Habis daaah JUBUR rabak!! Akidah..tak tahu lagi lagu mana rosaknya.. Gara-gara agenda dan kepala otak menteri kat atas sana yang buduh lagi bahallul menonjol nama!
Apa perlunya bebudak GENIUS kita ini ditonjol serta dipertontonkan kepada khalayak ramai?
Hanya mengakibatkan bakal menjadi LAUK RATAHAN kepada musuh diluar sana..
Sepatutnya para GENIUS belia kita ini diasuh serta dibentuk dengan acuan dan kaedah kita sendiri..Oleh para tenaga pengajar GENIUS kita yang ramai berdedai didalam negara.
Kita ada ISLAM beb!!
The BEST OF THE BEST method in the wolrd and akhirah....
Apa hal nak serahkan bebudak ni kepada para yahudi dan kristian diluar sana yang alasannya untuk didowloadkan dengan ilmu moden canggih-manggih kononnya.
Apa yang terjadi kepada sufiah dan arif,sekadar memberi contoh dari ribuan contoh yang ada.
Kepada ibu bapa diluar sana,jangan lampau ghairah bertunjangkan nafsu bontang tanpa tuntunan akal dan iman haq dalam menghakimi perjalanan kehidupan anak-anak GENIUS kita dengan menghantar serah mereka kepada musuh-musuh diluar sana,mencari nama dan kebanggaan tempelan kononnya.
Fahamilah akan maksud serta arti AMANAH ALLAH!!!!!!!

Anonymous said...

Gambar berpelukan itu diambil semasa lawatannya bersama Sabariah *(ibunya) di Paris. Pakaian yang seksi itu juga dibeli olehnya.

renung2kn..

Anonymous said...

pelik lah.. logik ke sorang ibu berkenan ambik gambar anak sendiri posing cam ni? yang berpelukan ngan mat saleh ni pun dia emak dia jugak ke yang tangkap gambar?

makin pelik.. kenapa asyik pelajar melayu je yang kena? pelajar bangsa lain camne? kes sufiah, budak lelaki yang jadi gay? lemah iman sangat ke? heran aku..

Nurun Nur 9111 said...

salam...

"setiap satunya yang tersampai akan dipertanggungjawabkan PERTAMA-TAMA SEKALI kepada yang menyampainya"

hati2 dengan kata2 anda...mudah2an ia tidak berbalik kepada yang berkata...

Anonymous said...

Gambar Dgn Mat Saleh...
Tangan Amalina tu pegang ape ye ?.....
jwb: ala....bukan luak pun..
Nak sangat AMARIKA...
Tak bole salag Goverment...sbb kerajaan pun di bawah Telunjuk DAJJAL @ British

Anonymous said...

FB says:
Studied at Edinburgh, Scotland.
Lives in Edinburgh, UK.
Knows Malay, American English, Briton English, Korean.
from Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. <---- ????

hati2 pilih kawan mek na wehh....
tudung yuna@hanatajima pun gojes ape.
bawak2 dgr lagu maherzain smbil study yer. may Allah bless yOu!

Anonymous said...

x semue orang yang pandai akan berjaya...syukr kta ini lebih kpda kekurngn..perbaiki apa yng kurang...semua ni ada hikmahnya..semua kita mendapat pengajaran dari semua ni..allh itu maha adil ..
cz no body is perfect !!

Anonymous said...

melayu skrg dh xtau mn bek mn bruk..insaf lar wahai umat islam...dunia nie hnya smentara...rmai mnusia nk hncurkn umat islam..sedar lar wahai umat islam..amin..

Anonymous said...

“Awasi diri kamu daripada buruk sangka kerana perbuatan itu adalah pembohongan besar. Jangan mencari berita buruk, berhasad dengki, bermasam muka dan marah, sebaliknya jadikan diri kamu bersaudara.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

K . E said...

Hati hati ngan fitnah akhir zaman.Allah je tahu apa sbenarnya yang jadi.

sarzli usm said...

aku bukan nk menyebelahi siape2 cume ingin bertanya admin sudah meneliti betul-betul kes ni? betul-betul dah mengkaji perkara yang sebenar( bertanya sendiri pada amalina atau family dia) atau hanya ambil cerita dari google sahaja,..kalau betul amalina sudah rosak,tak perlu kite memburukkan lagi keadaan,membuka aib orang,kesian pada ahli keluarga die,nasib family die akan dimalukan,..let say ada orang dengki dengan amalina,letak gambar amalina,create facebook amalina,then amalina yang tak bersalah akan difitnah,setiap cerita yang kita tulis dan sebarkan menjadi tanggungjawab kita..walaupon aku tak pandai hal2 agama,tapi sekurangnya2 kita hormat maruah orang lain walaupon die rosak macam mana pon,cume kita doakan die berubah menjadi ape yang lebih baik...

@njali vadivil said...

i agree with sarzli usm

Anonymous said...

CIKGU MATH SAYA PERNAH NASIHAT..JANGAN KITE FIKIR KITE BERJAYA SEKARANG (SEKOLAH @ UNIVERSITI) BOLEH TERUS BERJAYA DI MASA HADAPAN.
cuma yg saya nak tambah di sini adlh ape pon yg kita buat keputusan dlm menjalani kehidupan seharian biar lah tidak keluar dari landasan islam..takdir sudah tertulis sblm kita lahir lagi..seandainya tidak berjaya di dunia tp kita dah menang di akhirat dgn izin-Nya

Lily Pad said...

hahahaha.. culture shock!!shock!!

Anonymous said...

KESIANNNNNN...

ieyLa eLa said...

Thats why ibu bapa harus memainkan peranan yg penting dlm membesarkan anak2..jangan terlalu mengongkong anak2 anda ..itu la sebabnya perkara seperti ini berlaku...jika anak2 dikongkong dari kecil,apabila mereka meningkat dewasa dan brpeluang kluar dri jagaan ibu bapa,perkara begini la yg biasanya terjadi...anak2 akan merasa yg mereka baru bebas melakukan apa saja tanpa pemerhatian ibu bapa...ibarat baru keluar dari penjara yang paling tertutup di dunia...kepada ibu bapa di luar sana,sila jangan terlalu mengongkong anak2 anda...jdi la rakan terbaik kepada anak2 anda dan beri perhatian dengan segala yg kluar dri mulut anak2 anda...bukan memandai,cuma saya bercakap melalui apa yang saya lihat di sekeliling saya...cukuplah sekadar mendengar luahan hati anak2 anda,memberi nasihat yang membina dan kasih sayang yg secukupnya...jangan terlalu mengongkong anak2 anda...

Sesya Karal said...

Jenis jerawat | Penyebab jerawat | Menghilangkan jerawat jeruk nipis | Menghilangkan jerawat batu alami | Menghilangkan bekas jerawat cepat

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

Recent Posts

Entri di "King of the East"

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan