Friday, October 21, 2011

Umat Muhammad dan Pengikut Imam Mahadi, dimanakah anda?

Bersatulah dibawah satu "payung".  Berpautlah pada tali Syahadah sepenuhnya dalam Jemaah Akhir Zaman yang berjuang kerana Allah. Mereka bakal menjadi tulang belakang khalifah terakhir yang bakal muncul.

Peralihan minda hasil dari sogokan berterusan tanpa sedar menjadikan manusia akhir zaman hilang pedoman. Tidak mampu mentafsir setiap kejadian dengan waras. Buruk telah disangka baik begitu juga sebaliknya. Minda telah dikelirukan melaui pelbagai sumber. Akhirnya wujudlah kumpulan manusia yang pendek akal, lemah daya fikir dan keras hatinya. Perkara terburuk berlaku ialah tidak ikhlas serta "mementingkan diri sendiri"

Mary Blair's 100th Birthday


antara agen perosak minda
Mudahkah anda mentafsir permainan Dajjal padahal Yakjuj dan Makjuj yang berada di hadapan mata pun anda tidak kenal? Oleh itu usahlah bermimpi untuk menentang Dajjal jika anda bersendirian. Masihkah anda tidak mahu bersatu?. Untuk itu adalah lebih baik kembalilah bersatu dengan kumpulan hamba Allah yang ikhlas. Semoga mendapat pertolongan Allah SWT.

Masihkah anda mengaku sebagai manusia beriman jika segala sifat manusia beriman telah terlucut dari hati anda? Takut tak bersebab, setia tak bertempat dan yang paling dahsyat ialah menjadi pengikut tegar sesaorang pemimpin yang telah terzahir nyata kemunafikannya. Jika anda tidak dapat menelah sifat munafik, maka anda berada terlalu jauh daripada kumpulan manusia beriman.

Inilah FITNAH dalam FITNAH yang paling menggusarkan kaum yang beriman. namun bagi mereka yang tidak punya keimanan, tidak pernah terdetik di hati malah sering memberi pelbagai alasan dan helah. 

Andai kita masih setia kepada Baginda Rasulullah, maka adalah lebih mudah untuk kita menyertai mereka yang mengorbankan diri kerana Allah. Berjuang di jalan Allah mempertahankan iman dan jemaah. Bersatulah kerana Allah bukan kerana yang lain termasuk parti politik.

Masihkah anda menanti munculnya Imam Mahadi? Bersediakah anda menyahut seruannya nanti? Sejauhmanakah anda telah berusaha menyediakan tapak untuk Imam Mahadi berdiri? Atau... anda juga termasuk kaum munafik, nauzubillah.

Saya ketengahkan pandangan sahabat yang benar-benar sayangkan agamanya. Lihatlah pengorbanannya tanpa jemu mengajak kaum muslimin bersatu. Telitilah pandangan beliau yang amat jernih memaparkan hasil selidik dari penerokaan segenap ruang fitnah di merata tempat di dunia. Hanya untuk kita fahami dan ambil iktibar.

“Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama dan ad-deen Islam), dan janganlah kamu bercerai-berai; dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan, lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara. Dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang neraka, lalu Allah selamatkan kamu dari neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keterangan-Nya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayah-Nya.” - (Quran, al-Imran: 103)
-----


BANGKITLAH KAMU SEMUA SEBAGAI SATU KESATUAN UMMAH YANG GAGAH TANPA MOTIF POLITIK MELEBIHI NIAT SUCI MEMELIHARA AGAMA ISLAM SEMATA-MATA.
TEMPAT kita berpijak sudah kelihatan. Kita tidak berpijak di atas bumi, sebaliknya kita sudah sedar bahawa kita sedang berpijak di atas lantai yang dibina oleh para konspirator (rujuk bahan bacaan konspirasi).


Lantai yang mempunyai corak sudah sedikit kelihatan, tapi masih terdapat debu-debu yang menghalang penglihatan kita terhadap rupa sebenar lantai yang kita sedang pijak. Ada seperti gambar di atas lantai, tetapi gambar itu berselerak dan tidak bersusun.

Debu-debu harus dibersihkan dahulu daripada lantai supaya mudah kita melihat apakah cebisan-cebisan itu. Apabila debu-debu dibersihkan, kaki pula semakin terasa berpijak tanpa lagi dikotorkan oleh kotoran-kotoran yang menghalangi kulit kaki kita daripada menyentuh lantai yang sebenar.

Besar juga lantai ini. Namun walau sebesar manapun ia, debu-debu harus segera dibersihkan. Ini baru lantai di tingkat Ground Level, belum lagi kita melihat lantai-lantai di tingkat-tingkat bawah tanah yang juga harus dibersihkan.

Apa-apapun, kita bersihkan dahulu lantai yang kita sedang pijak ini.
--

SEJAK artikel pertama hingga yang terakhir sebelum ini, pembaca blog ini diberikan pelbagai input mencakupi sejarah, sains, keagamaan, helah media dan sebagainya (Umat Terakhir edisi kedua). Matlamat kami dalam artikel-artikel terdahulu pula adalah untuk menyediakan maklumat asas kepada anda semua yang sedang cuba kami kejutkan.

Artikel-artikel sebelum ini ditulis secara berperingkat-peringkat dan saling berkaitan antara satu sama lain supaya anda dapat memahami setiap yang berkait dan terkait. Tujuan lain pula ialah untuk membolehkan segelintir yang sedang cuba untuk sedar supaya dapat melihat gambaran ‘tempat’ atau ‘lantai’ atau ‘dunia’ yang sedang kita hidup sekarang. Terima kasih kepada anda kerana ingin sedar dan mahu kembali mentaati perintah Allah.

Rupa bentuk lantai juga sudah diterangkan sedikit-sedikit dalam artikel-artikel tertentu (edisi kedua) yang berupa penyusunan sedikit puzzle. Daripada berpijak di atas hamparan najis dan kejahilan yang memaksa muntah keluarkan iman dari dalam diri, kini sudah kelihatan rupa lantai itu, sedikit bersih dari sebelum ini walaupun belum benar-benar bersih.

Sekarang, ambil kembali iman yang dimuntah keluar itu, bersihkan dan sucikan ia, jadikan ia sebagai pakaian diri. Iman itu masih ada di atas lantai, ambil kembali, letakkan ia di mahkota jasad di puncak kepala di sisi akal. Tempatkan juga ia di dalam jiwa dan di kelopak mata, di pintu hikmah, di jendela bibir dan di seluruh jasad. Jangan lagi dibuang atau dimuntahkan iman itu kerana ia jauh lebih berharga daripada lautan emas, malah jauh lebih berharga daripada nyawa anda sendiri.

Lantai itu sudah kelihatan, tetapi masih ada debu-debu. Sebelum membersihkan debu-debu itu, ambil semula iman anda yang dibuang sebelum ini. Bersihkan ia menjadi suci kembali. Tidak tahu cara untuk membersihkannya? Mulakan dengan memuji kekuasaan, kebesaran dan keesaan Allah.

Kemudian menyelam ke dalam sungai Rukun Iman yang mana airnya mengalir dari syurga dan apabila timbul semula dipermukaan, kelihatan seperti berada di alam baru.. alam Rukun Islam.. bernafaslah dengan udara syurga udara Dua Kalimah Syahadah. Basahkan anggota badan dengan wuduk, sedarkan diri di mana kedudukan Kaabah dan menghadap ke arahnya, dirikan solat, tunaikan zakat dan akan jadi lebih mudah untuk perjalanan iman Tauhid yang seterusnya.

Masih belum mahu ‘mengutip’ kembali iman? Masih ada di kalangan kita yang mahu melakukan maksiat? Baiklah, anda diberi pilihan terakhir. Anda bebas berbuat maksiat jika mampu mengikut syarat-syarat ini:

- Jangan makan rezeki yang diberikan Allah, carilah sumber rezeki lain yang bukan diciptakan dan bukan dianugerahkan Allah.Jangan bernafas dengan udara yang diciptakan Allah, carilah udara lain yang tidak diciptakan Allah.

- Jangan tinggal di bumi yang diciptakan Allah, carilah bumi lain yang tidak diciptakan Allah.

- Jangan benarkan Malaikat Izrail menjalankan perintah Allah untuk mengambil nyawa anda, marahi dia dan suruhlah Izrail pergi ke tempat lain dan tidak lagi menganggu hidup andaJangan ikut malaikat-malaikat yang menjaga neraka apabila kamu dibawa ke neraka, sebaliknya katakan kepada mereka bahawa kamu mahu ke syurga meskipun kamu tidak layak ke syurga Allah walaupun hanya untuk mencium bau harumnya.

- Katakan kepada malaikat-malaikat itu bahawa kamu manusia keturunan Adam yang jauh lebih mulia daripada mereka. Jika tidak mampu melaksanakan lima syarat di atas, cukuplah dengan melaksanakan dua syarat terakhir ini.

- Jangan benarkan Allah memerintahkan Izrail untuk mengambil nyawa anda dan jangan benarkan Allah menggulung dunia ini di hari kiamat, ini syarat utama.

Mampu laksanakan?

Jika mampu mengikut syarat-syarat itu, anda bebas melakukan maksiat dan kemungkaran di muka bumi ini. Tetapi, apakah manusia mampu melakukannya?Anda perlu jawab sendiri soalan ini. Apabila sedar tidak mampu, maka bersegeralah kembali dan taati perintah-Nya. Tiada lagi pilihan, tiada lagi kompromi untuk membuat pilihan.

Sekarang, siapa lebih berkuasa? Allah Maha Berkuasa atau anda lebih berkuasa?Kutip semula iman yang dibuang, kemudian sucikan dan pakailah ia menjadi sebahagian diri. Jangan dibuang lagi. Masih ada masa untuk mengutip iman anda. Tidak perlu berpayah mencari, ia di depan mata. Hanya ambil dan sucikan. Sedarkan diri kepada tujuan asal kita diciptakan. Dengan itu, anda memulakan hidup baru di atas jalan selamat.

Tanpa iman, kerja membersihkan debu-debu di atas lantai konspirasi akan menjadi sia-sia kerana sudah mengenal musuh manusia yang juga memusuhi Allah, tetapi tidak mahu kembali ke jalan Allah. Jadi sia-sia kerana sudah kenal musuh tetapi masih mahu mengikut telunjuk musuh dan lebih rela menjadi hamba tegar yang mentaati musuh. Kalau tiada lagi terdetik di hati untuk kembali beriman, maka sia-sia juga anda membaca artikel kali ini. Daripada terus membuang masa, ada baik jika anda membaca di titik akhir muka surat kedua ini sahaja.
--

Profil di sebalik debu
Dia hanya meminjam nama-nama watak mitos

Gambaran mengenai musuh terlukis di atas lantai namun itu bukan profil sebenar musuh. Mana satu musuh yang kita cari, Lucifer atau Dajjal? Kita mencari profil seorang manusia yang disebut-sebut Nabi Muhammad (perenggan-perenggan seterusnya hanya ditulis sebagai Muhammad, anda diminta berselawat setiap kali nama Rasulullah disebut) dalam hadis-hadis sebagai pesanan kepada umat yang disayangi baginda.

Persoalan yang pernah ditimbulkan seperti adakah Horus itu Dajjal, adakah Quatzelcoatl itu Dajjal, adakah Maharaja Shi Huang Di itu Dajjal atau Merlin itu Dajjal, sudah dijelaskan dalam artikel pertama. Persoalan besar di sini ialah adakah Dajjal yang hadir pada setiap zaman sejarah manusia itu memperkenalkan dirinya dengan nama-nama itu ketika kehadiran awalnya dahulu?

Mengapa Horus diagungkan Illuminati? , mengapa kalendar Mayan kerap menjadi promosi Illuminati untuk ‘menerangkan’ kiamat? , mengapa Merlin menjadi kepercayaan mistik di Eropah? , mengapa dan mengapa?

Sisi yang harus dipandang ialah semua kisah itu (Horus, Shi Huang Di, Mayan dan Merlin dan banyak lagi mitos) tersergam sebagai sejarah manusia yang diselubungi mitos-mitos. Namun, apa sebenarnya kisah sejarah manusia?

Setiap kita yang mempelajari sejarah tamadun dunia akan dihidang dengan tamadun Mesir purba, tamadun Maya, tamadun China dan tamadun Eropah yang menyelitkan mitos-mitos itu untuk disogok supaya diterima sebagai fakta di sebalik mitos.

Ditambah pula lagi dengan teori evolusi yang berusaha memadamkan ‘sejarah manusia yang sebenar’ secara halus? Lalu dikatakan manusia asal evolusi daripada spesies beruk yang tidak berpakaian tinggal di dalam gua, berkembang dan berkembang menjadi manusia membina tamadun mengikut peredaran zaman batu awal, paleolitik, mesolitik, zaman gangsa dan kemudian menjadi moden. Begitukah kisahnya sejarah manusia?

Allah menurunkan al-Quran kepada Muhammad melalui Malaikat Jibrail adalah untuk membebaskan manusia daripada kejahilan dan kebodohan. Menerangi manusia dengan ilmu dari Allah melalui al-Quran.

Pengetahuan sejarah manusia juga tersergam jelas di dalam al-Quran. Adam dijadikan sebagai makhluk terbaik dibekalkan akal untuk hidup di bumi, Adam tidak turun ke bumi sebagai beruk tetapi sebagai manusia yang sempurna. Sejarah manusia diceritakan di dalam al-Quran melalui kisah para nabi yang hidup dalam kelompok masyarakat mungkar yang mewah dan maju, maka terpakaikah istilah zaman batu jika kita benar-benar meneliti maksud ayat-ayat Allah dengan mendalami kisah para nabi?

Sejarah manusia adalah rentetan kisah-kisah Adam, Idris, Nuh, Hud sehingga Muhammad yang menjelaskan mengenai kemegahan tamadun-tamadun umat terdahulu seperti diungkapkan di dalam al-Quran. Al-Quran menjelaskan kemegahan tamadun umat para nabi, maka sekali lagi perlu dipersoalkan.. di mana letaknya zaman batu?

Skala masa untuk sejarah manusia bukan diukur dengan zaman batu, paleolitik, mesolitik, zaman gangsa atau sebagainya. Tetapi skala jarak waktu sejarah manusia diukur melalui kisah para nabi yang mana nama-nama para nabi itu sudah diajarkan terlebih dahulu kepada Adam sebelum dia diturunkan ke muka bumi. Sejarah para nabi juga kerap mengenai pencapaian kemajuan manusia dalam tamadun mereka sehingga menjadi kufur serta derhaka.

Sekali lagi, di mana letaknya istilah zaman batu di dalam al-Quran? Sejarah manusia yang ada di dalam al-Quran sarat dengan penjelasan mengenai kemegahan tamadun silam. Al-Quran diturunkan bukan hanya sebagai panduan hidup, tetapi menceritakan (mengingatkan) kembali kepada Bani Israel mengenai kisah-kisah sebenar sejarah manusia (zaman para nabi) yang telah mereka putar belit dalam kitab-kitab mereka. Tidak ada umat para nabi dari zaman batu. Tidak ada.

Faham dengan semua permainan ini?

Dajjal bukan Horus, bukan Quatzelcoatl, bukan Shi Huang Di, bukan Merlin dan bukan semua mereka itu yang diselitkan dalam sejarah-sejarah tulisan manusia.Tetapi mitos sejarah mengenai mereka itu diciptakan Dajjal sendiri untuk menggambarkan secebis kecil mengenai dirinya. Dajjal mengawal perjalanan sejarah manusia dan menggelapkannya, maka tidak hairan jika dia menyelitkan secebis kecil mengenai profilnya di dalam kisah-kisah mitos.

Permainan manipulasi watak dalam mitos purba adalah salah satu kepakaran lelaki ini. Bagaimana ia dilakukan? Kita ambil contoh ini sebagai penjelasan mudah:

B tahu segala-galanya mengenai A dan juga tahu bahawa A mahu mengenali C. B tahu bahawa A juga kerap menghantar bunga kepada C dengan hanya berani memperkenalkan diri sebagai ‘secret admirer’. Tetapi C tidak tahu siapa sebenarnya A. Bagaimanapun, A tidak pernah memberitahu hasrat itu kepada C. Tetapi B memang sudah lama tahu bahawa A amat meminati C. Dalam masa yang sama, B mempunyai niat jahat untuk mempermainkan C. Lalu, B menceroboh e-mail milik A dan mula berchatting dengan C di internet menggunakan ID milik A. B juga secara curi-curi memeriksa senarai nombor telefon dalam Blackberry kepunyaan A untuk mendapatkan nombor telefon C. Lama-kelamaan, B mula menghubungi C dan memperkenalkan dirinya sebagai A yang kerap bermain ‘secret admirer’ selama ini. Hubungan C dengan B menjadi semakin rapat kerana C menyangka B itu adalah individu bernama A.

A adalah watak yang dimanipulasi
B adalah individu khilaf identiti yang memanipulasi,
C adalah mangsa manipulasi

Ia mewujudkan tanggapan yakin bahawa C percaya bahawa B itu adalah A. Sedangkan B hanya mahu mempermainkan C dengan permainan minda (game of trust) untuk mewujudkan kepercayaan bahawa dia adalah A yang kerap menghantar bunga selama ini.

C adalah persamaan yang mewakili kita semua.
--

Dajjal mahu kita umat Islam (dalam pencarian konspirasi ini) menyangka bahawa Horus itu adalah dia. Dajjal memanipulasi kisah Horus dengan memasukkan unsur-unsur yang menggambarkan profil dirinya dalam mitos-mitos Mesir purba. Kisah kelahiran Horus pula terlalu selari dengan kisah tradisi kelahiran Jesus (Nabi Isa) dalam kepercayaan Nasrani.

Dajjal bukan sahaja memanipulasi mitos kelahiran Horus, tetapi turut memanipulasi tradisi kelahiran Jesus mengikut kepercayaan Nasrani (bukan mengikut kepercayaan akidah Islam). Ia berkaitan susunan gugusan bintang Three Kings, matahari dan bumi yang selari ketika saat kelahiran itu pada hari ke-25 bulan terakhir dalam kalendar Masihi dan Kalendar Matahari Mesir purba. Susunan bintang itu sama seperti dalam kelahiran Horus dan Jesus.

Persamaan ini wujud disebabkan Dajjal mahu bermain Game of Trust, sub kecil dalam taktik mind control. Dalam setiap manipulasi watak, Dajjal meninggalkan satu mesej yang sama (common relations) iaitu dia akan kembali apabila waktu sudah tiba. Dajjal bukan Horus, Merlin atau sebagainya, Dajjal hanya memanipulasi kisah-kisah mitos mengenai mereka.

Jadi, siapakah manusia penderhaka yang umat akidah Tauhid (umat setiap para nabi yang mengkhabarkan perihal Dajjal) gelar ia sebagai Dajjal itu? Siapakah Dajjal? Jawapan yang paling selesa ialah hanya Allah dan Rasul-Nya serta makhluk-makhluk terpilih sahaja yang tahu. Tapi kita ambil satu lagi contoh untuk mendapatkan gambaran seterusnya, kita gunakan pendekatan self influence:

Dajjal adalah pengkarya. Dia banyak menghasilkan karya-karya ‘agung’ dalam sejarah manusia. Karya yang ditulis oleh orang-orang lain tetapi berinspirasikan idea-idea daripada ruang lingkup pemikirannya sendiri.

Karya yang berunsurkan sejarah, mitos dan kisah-kisah dongeng dalam lipatan tamadun purba. Karya yang berupa kitab-kitab pagan, kitab-kitab agama selain Tauhid, kitab-kitab ramalan masa depan, kitab-kitab kuno masyarakat purba. Memutar belit, menokok tambah dan melemahkan maksud asal setiap baris ayat dalam kitab-kitab purba adalah sebahagian kepakarannya.

Itu belum lagi dicampur dengan karya-karya moden yang dijadikan bahan tontonan. Bukan mahu menyentuh secara serius mengenai karya Hollywood, tapi terlalu banyak persamaan dalil hadis mengenai Dajjal dengan watak-watak dalam karya Hollywood.

Bagaimana timbul persamaan-persamaan itu? Mudah, Dajjal adalah pemilik karya atau pencetus idea terhadap sesuatu karya dan dia akan menyelitkan secebis kisah hidupnya dalam setiap hasil karya Hollywood. Ia sama seperti rangsangan psikologi, self influence seseorang penulis novel yang berkarya. Ia adalah psikologi dan perbuatan biasa di kalangan pengkarya:

Kami melakukan kajian rambang terhadap sampel berjumlah 120 penulis novel di negara-negara seperti Malaysia, England, Amerika, Singapura, Mesir, Jerman, Afrika Selatan, Australia dan Indonesia. Kajian mendapati 98 peratus penulis novel memasukkan sebahagian kecil mengenai diri mereka ke dalam watak utama atau watak tambahan dalam karya pertama mereka. Manakala 87 peratus lagi memasukkan sebahagian lain mengenai diri mereka ke dalam watak-watak karya novel-novel mereka yang seterusnya. Lagi 76 peratus pula didapati menjadikan watak-watak dalam hampir semua karya mereka mempunyai sedikit persamaan dengan diri mereka sendiri. Walaupun kajian belum melalui proses saringan statistik secara lebih teliti, angka-angka awal menunjukkan kebanyakan pengkarya gemar menceritakan mengenai diri mereka melalui paparan watak-watak yang dicipta mereka dalam novel. Ia adalah satu rangsangan psikologi yang biasa semasa menghasilkan karya bagi setiap manusia bergelar pengkarya. Dajjal juga manusia, dia juga pengkarya, psikologinya juga sudah tentu sama. Kajian yang disebutkan tadi belum menjalani proses penelitian secara akademik dan hanya sebagai maklumat rambang dan belum didedahkan kepada umum. Sama juga seperti penulis artikel ini yang memasukkan sedikit idea sendiri tanpa didorong faktor lain untuk menjelaskan maksud. Ia satu proses yang biasa.

Kita sudah mengetahui bahawa Dajjal adalah pengkarya. Kita juga sudah tahu bahawa Dajjal berkarya di Hollywood dan banyak mempengaruhi penulis-penulis karya di Eropah mahupun Amerika. Kita gali sedikit lagi.

Penulis-penulis skrip di Hollywood bergerak dalam satu persatuan untuk ‘bertukar’ dan ‘berkongsi’ idea. Melalui persatuan ini, kita mungkin dapat mengenal pasti secebis lagi profil Dajjal.

Hollywood Scripwriting Institute, Hollywoood Script Consultant dan beberapa lagi agensi yang mengkelompokkan penulis-penulis skrip di Hollywood sentiasa menghasilkan skrip-skrip yang menggambarkan secebis kecil atau sebahagian besar mengenai diri atau kisah hidup Dajjal. Penulis-penulis skrip yang bernaung di bawah agensi-agensi itu pula kerap melakukan ‘persamaan watak’ yang menepati latar belakang Dajjal secara fizikal ataupun kisah hidupnya.

Persamaan-persamaan itu pula tidak dikesan oleh masyarakat Barat, tetapi hanya dapat dikesan di kalangan umat Islam yang maklum mengenai perihal hadis yang menyentuh kedatangan Dajjal. Tidak lupa juga, ia turut dikesan oleh orang bukan Islam yang mengkaji persoalan The Anti-Christ dari perspektif Islam dengan meneliti hadis-hadis berkaitan.

Jadi, Dajjal ‘ada’ di sebalik agensi-agensi penulisan skrip di Hollywood. Ia sama ada Dajjal menguruskan sendiri agensi itu atau diuruskan oleh pengikut-pengikut setia. Kita ada dua pilihan kebarangkalian iaitu:

Dajjal sahaja yang mengenali dirinya sendiri, maka dia sedang seronok berkarya di agensi-agensi itu kemudian menghantar karya-karya itu melalui ‘pintu’ yang menghubungkan dunia nyata dengan alam yang didiaminya. Atau... Dajjal melantik orang-orang tertentu untuk menguruskan agensi-agensi itu selepas menyampaikan ‘naskah’ lisan mengenai dirinya untuk diubahsuai menjadi skrip dan difilemkan

Ia hanya kebarangkalian, tetapi satu kepastian di sini ialah, dia sememangnya ‘individu khilaf’ yang mentadbir sebagai COO (Chief Operational Officer) di Hollywood. Tetapi, sekali lagi, kita bukan serius untuk mengorek rahsia Hollywood di sini. Ia hanya sebagai membuka tapak baru untuk digali supaya menjadi lebih luas. Paling penting ialah bukan seberapa dalam lubang yang digali kerana hasilnya tetap sama yang bezanya hanya ukuran kedalaman, tetapi berapa luas kawasan yang perlu digali itu lebih penting.

Dajjal bukan watak-watak mitos sejarah secara fizikal. Dia adalah pengkarya yang menulis mitos-mitos sejarah untuk menggambarkan dirinya. Dia adalah pengkarya yang masih giat berkarya di mata dunia. Kita adalah penontonnya. Karya-karya itu pula disampaikan dalam bentuk halus untuk menguasai minda kita terhadap keperwiraan watak-watak penyelamat. Dia sedang bermain psikologi dengan kita. Dia sedang berhibur melihat kita sebagai mangsanya.

Tapi, psikologinya juga hampir sama seperti kita kerana dia juga manusia.Predictable (boleh diramal) pada satu-satu masa, dan unpredictable (tidak boleh diramal) dalam masa-masa lain. Ia sesuatu yang biasa dalam kamus sifat-sifat manusia.

Sekarang, dia adalah suspek utama dalam kes yang kita siasat. Suspek yang belum dikenali secara nyata. Suspek yang suka meninggalkan bukti kerana suka berseronok dengan jenayah yang dilakukan. Suspek yang pakar dalam bidang forensik. Meninggalkan bukti tanpa dapat dijejak. Dia juga memiliki minda seorang penjenayah. Dia sememangnya manusia bijak yang memilih haluan hidupnya sendiri untuk bergelumang kesesatan yang menyesatkan.

Namun, kita bukan fokus kepada Dajjal di sini yang menjadi musuh kita. Fokus sebenar kita ialah untuk kembali waras dan kembali menjadi kuat sebelum berdepan dengan musuh sebenar.
--

Mengasingkan debu
Bukan semua debu di atas lantai itu najis konspirasi

Bagaimana semua ini bermula? Gerakan konspirasi yang menjunjung cita-cita peribadi Dajjal bermula secara sangat mengelirukan dengan kekusutan. Namun kekeliruan dan kekusutan itu boleh dirungkai satu persatu. Untuk merungkai kekusutan, sikap berhati-hati dan penuh sabar harus diutamakan supaya kekusutan itu dapat dileraikan tanpa putus-putus untuk mendapatkan hasil sehelai demi sehelai.

Katakanlah (wahai Muhammad); “Aku berlindung kepada (Allah) Tuhan yang menciptakan sekalian makhluk. “Dari bencana makhluk-makhluk yang Ia ciptakan. “Dan dari bahaya gelap apabila ia masuk. “Dan dari kejahatan makhluk-makhluk yang menghembus-hembus pada simpulan-simpulan(dan ikatan-ikatan). “Dan dari kejahatan orang yang dengki apabila ia melakukan dengkinya”. (Quran, al-Falaq: 1-5)

Tidak dapat dijelaskan maksud “orang yang dengki apabila ia melakukan dengkinya” kerana kami bukan ahli bijak pandai dalam mentafsir al-Quran mengikut pelbagai maksud perkataan dalam sesuatu perkataan Arab. Jika ada yang bijak dalam tafsir, kami sedia mendengar pendapat anda atau juga ‘disekolahkan’ kami jika perlu.

Namun, ayat berkenaan membawa maksud seorang individu secara khusus. Mungkin khusus kepada seorang individu semasa kenabian Muhammad yang menjadi musuh baginda atau juga ayat itu membawa maksud seorang individu lain secara khusus yang mencakupi zaman selepas Muhammad. Maka, siapa individu khusus itu? Apa yang dilakukan orang itu? Sejak bila orang itu mula mengerjakan kerja dengkinya itu?

"Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihiryang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya); kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: “Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya)”. Dalam pada itu ada juga orang-orang mempelajari dari mereka berdua: ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah. Dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka. Dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui." - (Quran, al-Baqarah: 102)

Mungkin, di situlah konspirasi bermula. Sejak sejarah kaum Sulaiman. Bukan bermula sejak zaman Sulaiman, tetapi dimulakan dengan mengambil rahsia yang hilang selepas kewafatan Sulaiman. Dalam artikel-artikel sebelum ini, dijelaskan mengenai peranan Knights Templar dalam menghidupkan gerakan penyembahan syaitan melalui amalan sihir untuk menguasai dunia. Sebagai imbasan, Knights Templar menemui sejumlah dokumen teks mengenai amalan sihir yang diamalkan kaum Yahudi semasa zaman Sulaiman yang tertanam di Jerusalem (Baitul Maqdis) selepas kewafatan Sulaiman.

Pengetahuan sihir melalui teks itu kemudian dikaji dan digunakan untuk kepentingan sesetengah manusia. Penelitian mereka seterusnya menemui satu ‘masalah’ iaitu harus melakukan ‘perjanjian’ dengan kuasa lain iaitu iblis dan syaitan sebelum dijanjikan apa-apa kejayaan. Akhirnya, mereka ‘terperangkap’ dan terpaksa memenuhi syarat-syarat perjanjian untuk menjayakan cita-cita peribadi Lucifer. Sebagai balasan, mereka dijanjikan kesenangan dan penguasaan dunia tanpa batas asalkan cita-cita peribadi Lucifer dapat dipenuhi. Dalam psikologi para iblis dan syaitan, ‘perjanjian’ amat diperlukan bagi ‘mengikat’ pengikut mereka dengan balasan ‘kesetiaan’ yang tidak berbelah bahagi.

Hasil perjanjian inilah yang membawa masalah kepada dunia manusia sepanjang sejarah kenabian selepas Sulaiman sehingga selepas kewafatan Muhammad dan sepanjang sejarah manusia. Perjuangan para nabi adalah untuk mengekang dan menyampaikan amaran mengenai berita bahaya ini sehingga setiap nabi memperingatkan kaum mereka mengenai bencana ini.

Cara untuk mengekang ialah dengan akidah Tauhid melalui penyembahan total terhadap Allah dan memusuhi kekafiran syaitan. Tanpa pengikut di kalangan manusia, syaitan tidak mampu memiliki apa-apa kuasa dan kekal tergolong dalam orang-orang yang kerugian. Tetapi masalah di sini ialah, kita berdepan dengan agenda pengikut-pengikut tegar di kalangan manusia yang mentaati syaitan. Maka apakah debu-debu yang sudah mereka tabur menjadi kotoran yang berlapis-lapis tebalnya sehingga menutup semua kisah benar? Bagaimana mereka menabur semua debu-debu itu sehingga ramai dari kalangan manusia menemui mati kerana ‘sesak nafas’ akibat debu-debu yang menyesakkan?

Meniti sejarah hubungan antara tiga agama iaitu Islam, Yahudi dan Nasrani menyaksikan ketiga-tiga agama ini tidak pernah menjalin hubungan baik secara akidah meskipun ketiga-tiga agama ini mempunyai isi kandungan kitab suci yang hampir sama dalam sesetengah persoalan.

Dalam kerajaan Islam Madinah semasa kepimpinan Muhammad, kaum Yahudi dan Nasrani menerima layanan baik secara politik dan ia diakui sendiri oleh rabai (lebih selesa dengan ejaan R.A.B.A.I berbanding R.A.B.B.I yang jika disalah sebut menjadi Rabbi dengan sebutan yang menyamai maksud Tuhan) rabai Yahudi dalam tulisan-tulisan moden.

Namun, hubungan antara agama Yahudi dengan Nasrani tidak pernah menyaksikan keserasian dari segi akidah mahupun politik meskipun kedua-dua agama ini berkongsi kitab yang sama, Bible Old Testament.

Hubungan yang penuh konflik ini bermula sejak lahirnya agama Nasrani Triniti yang mana penganut agama ini menuduh Yahudi membunuh Jesus melalui komplot yang penuh niat jahat. Konflik juga tercetus apabila timbul perbalahan akidah yang mana Nasrani percaya bahawa Jesus adalah Tuhan, manakala Yahudi pula tidak mempunyai kepercayaan sedemikian. Ia menimbulkan konflik di mana Nasrani menuduh Yahudi membunuh Tuhan mereka. Maka, berlaku pertelagahan yang berpanjangan antara kedua-dua agama ini dalam sejarah.

“Dan orang-orang Yahudi berkata: “Uzair ialah anak Allah” dan orang-orang Nasrani berkata: “Al-Masih ialah anak Allah”. Demikianlah perkataan mereka dengan mulut mereka sendiri, (iaitu) mereka menyamai perkataan orang-orang kafir dahulu; semoga Allah binasakan mereka. Bagaimanakah mereka boleh berpaling dari kebenaran?” – (Quran, at-Taubah: 30)

“Dan juga (disebabkan) dakwaan mereka dengan mengatakan: “Sesungguhnya kami telah membunuh Al-Masih Isa Ibni Maryam, Rasul Allah”. Padahal mereka tidak membunuhnya dan tidak memalangnya (di kayu palang – salib), tetapi diserupakan bagi mereka (orang yang mereka bunuh itu seperti Nabi Isa). Dan Sesungguhnya orang-orang yang telah berselisih faham (Yahudi dan Nasrani), mengenai Nabi Isa, sebenarnya mereka berada dalam keadaan syak (ragu-ragu) tentang menentukan (pembunuhannya). Tiada sesuatu pengetahuan pun bagi mereka mengenainya selain daripada mengikut sangkaan semata-mata; dan mereka tidak membunuhnya dengan yakin.” -(Quran, an-Nisa: 157)

“(Orang-orang Yahudi dan orang-orang munafik) dengan keadaan bersatu padu sekalipun, tidak berani memerangi kamu melainkan di kampung-kampung yang berbenteng kukuh, atau dari sebalik tembok. (Sebabnya): permusuhan di antara mereka sesama sendiri amatlah keras; engkau menyangka mereka bersatu padu, sedang hati mereka berpecah belah (disebabkan berlainan kepercayaan mereka). Yang demikian itu, kerana mereka adalah kaum yang tidak memahami (perkara yang sebenarnya yang memberi kebaikan kepada mereka).”- (Quran, al-Hasyr: 14)

Allah melalui perantaraan Jibril menyampaikan wahyu kepada Muhammad dengan menerangkan perkara-perkara ini. Quran menjelaskan mengenai masalah konflik yang melanda Yahudi dan Nasrani dalam perihal kekeliruan mereka sendiri. Ayat yang menerangkan masalah konflik yang bergelora ‘di dalam kain’ mereka (Yahudi dan Nasrani) sendiri.

Malah, catatan sejarah juga merekodkan perbalahan ini (sila rujuk peristiwa pembakaran Jerusalem oleh tentera Rom melalui sumber-sumber lain seperti Flavius Josephus, juga boleh rujuk peristiwa penindasan terhadap kaum Nasrani ketika zaman Rom). Bahkan Bible New Testament yang menjadi kepercayan Nasrani juga banyak mencela kaum Yahudi. Ia jelas menunjukkan hubungan kedua-dua agama ini bermula dengan ketegangan berpanjangan dari sudut persoalan ‘kematian’ Jesus dan status Jesus sebagai nabi palsu (sangkaan Yahudi) serta anak tuhan (mengikut sangkaan Nasrani)..

Namun, timbul satu kejanggalan sejak rahsia yang tertimbus di runtuhan istana Sulaiman berjaya digali keluar oleh Knights Templar. Kejanggalan itu wujud dan menimbulkan kehairanan di kalangan pengkaji teks-teks sejarah tiga agama (Islam, Yahudi dan Nasrani) yang lahir di rantau Semit. Catatan sejarah merekodkan perbalahan antara Yahudi dan Nasrani serta keadaan sejahtera mereka di kerajaan-kerajaan Islam.

Bagaimanapun, keadaan menjadi aneh selepas tamat Perang Salib di Jerusalem. Keanehan itu tidak lain dan tidak bukan ialah wujud hubungan baik secara tiba-tiba antara Yahudi dan Nasrani. Ia semakin ketara selepas tamat Perang Dunia Pertama (WW1) dan Perang Dunia Kedua (WW2). Hubungan baik yang penuh konspirasi.

Allah melalui wahyu kepada Muhammad memberi amaran kepada umat Islam mengenai perkara ini melalui al-Quran, Allah berfirman:

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu.” - (Quran, al-Baqarah: 120)

“Kerana Allah hendak membezakan yang jahat (sesat) dari yang baik (beriman), dan menjadikan (golongan) yang jahat itu setengahnya bersatu dengan setengahnya yang lain, lalu ditimbunkannya kesemuanya, serta dimasukkannya ke dalam neraka Jahanam. Mereka itulah orang-orang yang rugi.” - (Quran, al-Anfal: 37)

Dalam ayat di atas, perkataan Yahudi dan Nasrani disebut dengan jelas dalam satu baris ayat, tidak seperti ayat-ayat lain (hanya ayat yang berbentuk amaran). Dalam ayat-ayat lain, panggilan ganti nama diberikan kepada mereka ialah seperti ‘golongan ahli kitab’, ‘orang-orang yang diberikan kitab’ dan ‘ahli kitab’ (al-Baiyina: 98, al-Hadid: 29, al-Maidah: 15, 19, 47, 59, 65 dan 77, an-Nisa: 123, 153, 159 & 171, al-Imran: 64, 65, 69, 70, 71, 72, 75, 98, 99, 113 & 199, al-Baqarah: 105 & 109). Dalam ayat-ayat yang Allah sebut mereka sebagai ahli kitab pula hanya diberi penekanan maksud kepada Yahudi dan Nasrani yang diletakkan di dalam kurungan ataubracket seperti “(Yahudi dan Nasrani)” atau seperti contoh ayat di bawah:

“Wahai ahli kitab (Yahudi dan Nasrani)! Janganlah kamu melampaui batas dalam perkara agama kamu, dan janganlah kamu mengatakan sesuatu terhadap Allah melainkan yang benar; sesungguhnya Al Masih Isa ibni Maryam itu hanya seorang pesuruh Allah dan Kalimah Allah yang telah disampaikanNya kepada Maryam, dan (ia juga tiupan) roh daripadaNya. Maka berimanlah kamu kepada Allah dan Rasul-rasulNya, dan janganlah kamu mengatakan: “(Tuhan itu) tiga”. Berhentilah (daripada mengatakan yang demikian), supaya menjadi kebaikan bagi kamu. Hanyasanya Allah ialah Tuhan Yang Maha Esa, Maha Suci Allah daripada mempunyai anak. Bagi Allah jualah segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Dan cukuplah menjadi Pengawal (Yang Mentadbirkan sekalian makhlukNya).” -(Quran, an-Nisa: 171)

Di dalam ayat di atas, Allah menyebut ahli kitab yang merujuk kepada Yahudi dan Nasrani. Para penterjemah al-Quran pula menterjemahkan ahli kitab itu sebagai Yahudi dan Nasrani melalui kaedah-kaedah penterjemahan. Hasil penterjemahan itu, para penterjemah memberi penekanan maksud kepada istilah ‘ahli kitab’ dengan meletakkan penjelasan maksud merujuk kepada Yahudi dan Nasrani yang ditempatkan di dalam bracket untuk memudahkan pemahaman pembaca al-Quran. Perkataan Yahudi dan Nasrani diletakkan dalam satu bracket atau kurungan.

Tetapi bagi ayat 120 surah al-Baqarah, Allah secara terang menyebut perhubungan antara Yahudi dan Nasrani dalam usaha mereka menundukkan umat Islam supaya mengikuti agama mereka, nama Yahudi dan Nasrani disebut jelas dalam ayat itu tanpa menggunakan istilah ‘ahli kitab’ seperti dalam ayat-ayat lain. Ayat itu juga menjelaskan bahawa ada ‘hubungan yang tidak sepatutnya berlaku’ antara Yahudi dan Nasrani untuk menundukkan umat Islam yang mengikuti syariat Muhammad.

Hubungan yang tidak sepatutnya berlaku ini pula dijelaskan Allah melalui ayat 157 surah an-Nisa seperti di perenggan terdahulu melalui baris ayat ‘orang-orang yang telah berselisih faham’ yang menunjukkan ada timbul konflik serius antara sesama mereka dan juga melalui keterangan"..permusuhan di antara mereka (Yahudi dan Nasrani) sesama sendiri amatlah keras; engkau menyangka mereka bersatu padu, sedang hati mereka berpecah belah.." dalam sural al-Hasyr ayat 14.

Walaupun Allah menerangkan bahawa ada konflik jelas antara Yahudi dan Nasrani berhubung kepercayaan mereka, namun Allah memberi amaran kepada umat Muhammad bahawa kedua-dua kaum itu akan bekerjasama meruntuhkan akidah Islam melalui ayat 120 surah al-Baqarah: "Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka.."

Maka, penerangan mengenai kejanggalan terhadap hubungan baik yang tidak sepatutnya berlaku tetapi akhirnya berlaku inilah yang memberi petunjuk untuk kita menjejak konspirasi Yahudi yang bekerjasama dengan Nasrani berpandukan keterangan al-Quran melalui ayat-ayat berupa amaran. Siapakah Yahudi dan Nasrani yang mengadakan kerjasama itu seperti dimaksudkan Allah melalui amaran-Nya dalam ayat itu (al-Baqarah: 157)?

Sekarang, barulah kita lihat kepada situasi semasa yang berlaku pada zaman moden ini. Israel (negara Yahudi Zionis) mengadakan kerjasama dengan negara-negara Eropah dan Amerika (negara-negara Nasrani) dalam komplot menguasai rantau Tebing Barat dan dunia Arab. Ia adalah satu kejanggalan yang tidak sepatutnya berlaku tetapi akhirnya sudah pun berlaku iaitu kerjasama erat antara Yahudi dan Nasrani.

Sisi lain, adakah benar mereka itu benar-benar Yahudi dan Nasrani? Kita selarikan pula dengan plot Knights Templar yang akhirnya menemui rahsia di bawah runtuhan istana Sulaiman. Ia menjadi titik tolak kepada bermulanya gerakan agama syaitan orde baru (satanism, penganut digelar satanist) untuk mengejar material keduniaan melalui politik orde baru. Kerjasama itu sedang berlangsung dengan rancak.

Sekitar tahun 1784 hingga 1787 pula, dilaporkan Illuminati dianggotai oleh 2,500 keluarga di seluruh Bavaria dan Eropah. Dalam tempoh yang sama, beberapa dokumen Freemason dirampas oleh pihak keselamatan Bavaria dan menahan beberapa orang ahli Illuminati dan Freemason. Mereka yang ditahan dan dipenjara selama beberapa tahun itu pula dilaporkan terdiri daripada para saintis (yang menggerakkan Altar Sains) yang giat ‘mengubah’ pola pemikiran masyarakat Eropah kepada satu tahap ‘pembaharuan’ yang membahayakan keselamatan seluruh benua itu, ia meliputi pembaharuan politik dan cara hidup beragama bagi mencapai ‘kemajuan’ dalam erti kata ‘sebenar’ (terlalu duniawi).

Selepas Revolusi Peranchis pula, golongan Satanist yang berselindung di sebalik agama Yahudi (Judaism) dan Nasrani ini giat menjalankan rancangan menjayakan perang-perang dunia. Juga timbul secara tiba-tiba kerjasama antara orang Yahudi dengan bangsa Eropah di Barat dalam pelbagai aspek seperti kewangan, perniagaan dan politik. Kerjasama ini pula menjadi anjuran para bangsawan dan pembesar.

Hubungan baik antara Yahudi dan Nasrani ini pula hanya sekadar ‘maya’ atau ‘ilusi’ bagi mengaburi penganut kedua-dua agama itu untuk kembali berbaik dan mengadakan hubungan yang lebih baik. Padahal, golongan satanist itu sebenarnya bukan penganut Yahudi (Judaism) mahupun Nasrani. Mereka sebaliknya bersembunyi di sebalik kedua-dua agama itu untuk mengaburi mata orang-orang Yahudi dan Eropah yang menganut Nasrani. Ia adalah kerjasama yang penuh muslihat. Perkara ini sudah lama terbongkar di Barat.

Jadi, siapakah maksud Yahudi dan Nasrani yang disebut Allah dalam surah al-Baqarah itu? Adakah ia bermaksud Yahudi dan Nasrani yang bertegang muka sesama mereka sepanjang sejarah silam oleh kerana akidah mereka berbeza dan saling tuduh menuduh? Jangan kata anda tidak tahu, Allah sudah memberi amaran dengan jelas. Baca al-Quran dan fahami maksud dengan cermat. Di sini, kita perlu cermat untuk tidak menyamakan antara Yahudi Judaism, Yahudi Ortodoks dengan Yahudi Zionis. Terdapat perbezaan yang membezakan Zionis dengan lain-lain premis Yahudi.

Selama sejarah Nasrani-Yahudi, jelas wujud perbalahan kerana ada perbezaan ketara antara kedua-duanya. Kini tiba-tiba muncul kerjasama. Dalam aspek pemikiran politik, kerjasama akan wujud apabila kedua-dua pihak menemui titik persamaan. Apakah persamaan itu? Allah juga sudah memberitahu mengenai persamaan mereka ini melalui al-Quran. Persamaan yang disebut dalam al-Quran pula selari dengan keadaan semasa yang terpapar jelas akidah syaitan yang dianut golongan yang berselindung di sebalik Yahudi dan Nasrani itu.

“Orang-orang yang beriman, (mereka) berperang pada jalan Allah; dan orang-orang yang kafir pula berperang pada jalan Taghut (Syaitan). Oleh sebab itu, perangilah kamu akan pengikut-pengikut Syaitan itu, kerana sesungguhnya tipu daya Syaitan itu adalah lemah.” - (Quran, an-Nisa: 76)

Jelas keterangan al-Quran terhadap semua konspirasi penganut agama syaitan ini? Cukup jelas. Al-Quran sudah lebih awal sejak 1,400 tahun lalu lagi sudah mendedahkan konspirasi penganut agama syaitan ini yang keras berusaha melenyapkan akidah Tauhid.

Allah sudah menjelaskan segala-galanya kepada umat Muhammad, jadilah orang-orang yang berfikir dengan panduan Allah. Jadilah orang-orang yang mahu selamat.
--
Memulihkan pernafasan
Mengembalikan kewarasan selepas disesakkan debu-debu

“Dan hendaklah kamu tetap diam di rumah kamu serta janganlah kamu mendedahkan diri seperti yang dilakukan oleh orang-orang Jahiliyah zaman dahulu; dan dirikanlah sembahyang serta berilah zakat; dan taatlah kamu kepada Allah dan Rasul-Nya. Sesungguhnya Allah (perintahkan kamu dengan semuanya itu) hanyalah kerana hendak menghapuskan perkara-perkara yang mencemarkan diri kamu – wahai “Ahlul Bait” dan hendak membersihkan (diri) kamu sebersih-bersihnya (dari segala perkara yang keji).” -(Quran, al-Ahzab: 33)

Kita tahu selama ini kita hanyut dibuai keseronokan dunia dalam buaian nafsu nafsi ciptaan Yahudi dan Nasrani yang berkonspirasi. Kita juga tahu industri hiburan Hollywood, Bollywood, perbankan dan bermacam-macam lagi itu berada dalam kekuasaan mereka. Kita juga tahu kita hidup dalam sistem mereka sehingga kita menerima dan menelan realiti ciptaan secara ‘terprogram’ dan ‘bersistematik’seperti lebah-lebah yang bekerja untuk menjayakan projek sarang lebah madu.

Kita bangun pagi di rumah (lebih rugi jika meninggalkan Subuh) di kawasan-kawasan perumahan yang terancang seperti susunan sarang lebah. Kawasan perumahan pula dibina berdasarkan idea kejuruteraan dari Barat untuk tujuan mewujudkan masyarakat yang ‘teratur’. Kita kemudian keluar berpusu-pusu menaiki kenderaan (asap kereta dan bas pula mencemarkan udara yang kita sedut) untuk menuju tempat kerja seperti lebah-lebah keluar mencari nektar pada bunga-bunga.

Wang gaji bulanan pula dimasukkan melalui bank-bank yang mengamalkan sistem riba. Kita bekerja untuk menjayakan sistem riba melalui gaji bulanan tanpa kita sedar. Masyarakat kita (seluruh dunia) disusun untuk bekerja seperti lebah-lebah belaan yang dikerah menghasilkan madu untuk keuntungan tuan mereka (yang menggerakkan sistem riba kesukaan Yahudi dan Nasrani).

Bermula dari keluar rumah seperti lebah meninggalkan sarang, sehinggalah wang gaji kita juga disusun rapi untuk menjayakan sistem ini. Kita sebenarnya sedang bekerja untuk mereka. Lihat, begitu halus tipu daya ini. Sistem riba itu pula menjadikan mereka itu semakin mewah dan kaya raya untuk memerangi kita apabila termaktub waktu tepatnya.

Untuk keluar dari kemelut tipu daya yang menyesakkan ini, kita perlu kembali (insaf) sebelum kembali (mati). Dirikan solat (mengukuhkan keimanan) dan tunaikan zakat (hidup dalam sistem ekonomi Islam), itu perintah Allah kepada kita supaya terselamat daripada sistem kafir.

Hayati secebis daripada ayat 33 surah al-Ahzab: “...Sesungguhnya Allah (perintahkan kamu dengan semuanya itu) hanyalah kerana hendak menghapuskan perkara-perkara yang mencemarkan diri kamu...”

Apa yang mencemarkan diri kita selama ini? Ia adalah sistem kafir yang menyesakkan kewarasan kita dalam mengenal hikmah-hikmah perintah Allah. Sistem kafir yang mencakupi seluruh kehidupan kita, hiburan, ekonomi, politik dan banyak lagi.

Bagaimana mahu kembali hidup dan berdiri gagah meskipun lutut sudah terketar-ketar dipukul oleh tangan-tangan penabur fitnah? Caranya ialah mengembalikan sistem yang diredhai Allah. Sistem Allah tidak akan berjaya didirikan oleh kita yang sudah terketar-ketar lutut akibat kesakitan sekian lama ini tanpa memenuhi syarat yang ditetapkan-Nya.

Maka apa pula syarat itu?

“Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama dan ad-deen Islam), dan janganlah kamu bercerai-berai; dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan, lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara. Dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliyah), lalu Allah selamatkan kamu dari neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keterangan-Nya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayah-Nya.” - (Quran, al-Imran: 103)

Sistem kafir menjadi berjaya kerana ia dijayakan secara kolektif termasuk kita yang bertindak sebagai pelaku yang menjayakannya. Ia juga mampu diruntuhkan jika dilakukan secara kolektif.

Dalam usaha untuk meruntuhkannya, kita perlu meruntuhkan sambil mendirikan sistem Allah pada masa yang sama. Kita harus bergerak secara kolektif, bersatu-padu, tidak bercerai-berai dan kekal bersaudara. Kita harus bertindak sebagai kumpulan yang beralih kepada sistem Islam secara besar-besaran.

Bertindak sebagai pendesak dengan memaksa majikan-majikan memasukkan wang gaji bulanan ke dalam bank-bank yang mengamalkan sistem kewangan Islam, ia lantas meranapkan sistem riba. Jika kita bersatu-padu, tiada daya di pihak lain untuk membantah. Allah juga telah memberikan janji-Nya kepada manusia-manusia yang bersatu padu. Kumpulan-kumpulan NGO aliran Islam juga wajar menambah bilangan ahli untuk memberi sokongan dalam memainkan peranan ini. Jangan tidur lagi.

Tiada yang kurang atau lemah dalam sistem Allah. Di Britain, sistem perbankan Islam diiktiraf sebagai sistem paling sempurna yang tidak bersifat penindas sebagaimana sistem konvensional yang mereka perkenalkan kepada kita untuk diamalkan. Mereka sendiri menolak sistem konvensional ciptaan mereka dan memilih sistem Islam. Ia sudah terbukti. Cuba selak majalah Times.

Juga di Britain, sekolah-sekolah yang dikendalikan gereja menyediakan makanan yang menepati hukum dan prinsip halal sebagaimana diamalkan Islam termasuklah dari segi penyembelihan mahupun menyamak najis-najis berat, malah lembu atau kambing yang dijadikan makanan di sekolah-sekolah Kristian di negara itu disembelih sendiri oleh orang Islam yang menyebut Bismillah di rumah-rumah sembelih kendalian orang Islam.

Mereka mengamalkan perintah Allah kerana tahu ia adalah jalan terbaik, tetapi mereka tetap mendustakan nikmat-nikmat Allah seperti disebut secara berulang-ulang di dalam surah ar-Rahman. Mereka tahu ia jalan terbaik dan mengamalkannya, tetapi kekal mendustakan.Cuba selak buletin bulananChristian Bulletin.

Di Israel ‘Zionis Raya’, tiada kandang babi di negara itu. Juga tiada sistem riba yang menekan pelanggan runcit. Mereka juga mengamalkan sistem kutipan dana menyerupai zakat. Mereka mengamalkan sistem yang selari dengan Islam. Tetapi pada masa yang sama menjadi seperti golongan yang disebut dalam surah ar-Rahman, iaitu golongan yang mendustakan nikmat-nikmat Allah.

Lihat, betapa Islam adalah jalan terbaik dan diamalkan pula oleh musuh-musuh.Kita perlu bersatu padu mengamalkan ajaran Islam secara mutlak tanpa kompromi. Malangnya, kita berterusan berpecah akibat termakan hasutan proksi-proksi Zionis di negara ini supaya mengamalkan sistem kafir. Proksi-proksi ini pula wujud dalam semua parti politik di negara ini.

Sistem politik Islam harus segera dikembalikan. Bagaimana mengembalikannya? Kita perlu bersuara lantang memihak kepada Islam secara kolektif, bukan lagi berpihak kepada mana-mana parti atau individu politik yang berjuang demi nafsu-nafsi semata-mata.

Syarat utama ialah bersatu demi Islam sebagaimana diperintahkan Allah dalam ayat-ayat-Nya. Itu adalah syarat mutlak. Tiada pilihan lain lagi.Jadilah pendesak dalam kumpulan yang besar dan bertindak dengan penuh hikmah sambil menolak kekerasan kerana Islam itu penuh dengan kelembutan berhikmah.

Jadilah pendesak yang tidak mahu lagi diadakan acara hiburan yang melalaikan, tetapi jangan bertindak keras, bertindaklah seperti orang Islam yang berbudi pekerti mulia. Jadilah pendesak yang mendesak supaya parti-parti politik yang dianggotai orang Islam segera bersatu demi kepentingan umat Islam, tetapi jangan berkeras dan bertindaklah seperti orang Islam yang berhati mulia.

Politik akan menjadi suci jika ia berjuang demi Islam, bukan demi parti dan kepentingan individu semata-mata sehingga membelakangkan Islam hanya untuk sesuap nasi politik. Bersatu dengan mematikan fahaman permusuhan dan mengembalikan persaudaraan.

Kita bukan bercakap mengenai politik kepartian yang sudah lama buntu, tetapi kita bercakap mengenai umat Islam yang harus bersatu. Kepada ahli-ahli parti politik, tiada ruang untuk anda berbahas mengenai politik kepartian yang penuh emosi keanak-anakan di sini. Tiada ruang untuk semua itu. Islam lebih penting daripada segala-galanya.

Hubungan rakyat negara-negara Islam (mahupun di Malaysia dan Indonesia di rantau ini) perlu segera sedar mengenai hubungan kita dari sudut agama. Jangan lagi dimainkan oleh demonstrasi anti sesiapa, demonstrasi-demonstrasi itu dianjurkan oleh orang-orang bukan Islam untuk menimbulkan permusuhan antara dua wilayah Islam di rantau ini iaitu Malaysia dan Indonesia.

Sila kenali siapa orang yang menggerakan kumpulan demonstrasi, sila selidik apa agama mereka dan sila selidik siapa yang menggerakkan mereka. Sila selidik dengan cermat dan segera sedar semua itu.

Mereka mahu kita bermusuhan, bersengketa dan bertelagah kerana ia akan merugikan umat-umat di wilayah-wilayah Islam ini sendiri. Mereka mahu kita bertelagah dengan memainkan isu-isu Red Herringyang remeh temeh untuk menimbulkan kemarahan dan saling memaki dan tuduh menuduh di luar skala kewarasan.

Mereka mahu kita berpecah untuk melihat kita lemah. Akal perlu segera waras. Demi Islam. Jika tidak mahu mengaku bahawa kita daripada kelompok bangsa yang sama, itu tidak mengapa. Tetapi jangan menolak persamaan yang ada pada kita di dua negara bersebelahan ini iaitu Islam. Kita memikul tanggungjawab untuk memurnikan hubungan sesama Islam.Jangan terperangkap dalam permainan orang kafir. Jangan jadi orang-orang kerugian lagi terpedaya.

Mungkin ada orang-orang politik yang membaca blog ini yang dianggap sama sahaja seperti blog-blog politik sampah yang lain. Bagi orang-orang politik, maklumat blog tidak lebih daripada sampah. Kita tidak berbicara mengenai politik kepartian di sini. Tapi, anda perlu memikirkan sesuatu jika benar kamu orang Islam yang tidak melacurkan agama suci ini demi cita-cita politik sempit. Baik dari parti bendera ‘biru’ atau ‘hijau’ atau apa ‘warna’ sekalipun selagi ia melibatkan keahlian orang Islam yang ramai, anda perlu memikirkan sesuatu.

Jika golongan politik ini masih sombong untuk bertindak demi Islam, maka masyarakat pula harus bersatu sebagai pendesak. Mendesak dengan menjadikan perpaduan umat Islam sebagai motif utama, bukan lagi fahaman kepartian tegar kebudak-budakan. Permasalahannya, cukup tegarkah parti-parti politik ini dalam mendaulatkan Islam?

Andai terlewat untuk mendesak sedangkan parti-parti kafir dari pelbagai warna bendera sedang bersatu sesama mereka secara senyap, Islam mungkin tersungkur satu masa nanti menyaksikan umat-umatnya menangis kekesalan di negara ini kerana ingkar untuk bersatu sebagaimana perintah Allah supaya bersatu.

Kita sudah diberi panduan bersatu melalui anjuran al-Quran supaya mampu berdiri kuat dengan hidup bersatu sebagai satu umat yang tidak berpecah belah, tetapi menafikan nikmat hikmah perintah-Nya dengan melanggar segala perintah-Nya dengan selamba demi kepentingan politik dunia.

Semua ini tidak mampu dijayakan secara bersendirian. Ia memerlukan kerjasama kolektif yang ramai dalam jumlah mewakili majoriti umat Islam di negara ini. Sekali lagi, jika kita bersatu, tiada daya di pihak lain untuk menafikannya.

Bagaimana untuk memulakan penyatuan ini? Di sini hanya sebagai langkah. Mudah, anda beramai-ramai sila jadi anggota pertubuhan NGO Islam yang tidak berpihak kepada mana-mana parti.

Sila berhati-hati untuk tidak menganggotai NGO yang cenderung menyokong sesebuah parti. Kemudian desak NGO-NGO ini untuk bersatu pula sesama mereka. Kumpul keahlian seramai mungkin, jika boleh jadikan keahlian mencapai jutaan umat Islam, maka lakukan segera. Kita perlukan orang Islam yang menolak politik kepartian. Jika majoriti daripada kita masih taksub dengan politik parti keanak-anakan dengan selamba menolak perintah Allah supaya bersatu, maka tunggu sahaja keruntuhan yang dijanjikan Allah jika kita tidak bersatu.

Jika anda adalah presiden atau ahli majlis sesebuah NGO Islam, anda juga perlu bertindak dengan menolak fahaman kepartian. Anda sebagai ahli majlis tertinggi NGO perlu giat melakukan promosi mengumpul keahlian baru. Korbankan jawatan anda dalam NGO dengan menggabungkan semua NGO Islam dan memilih kepimpinan tunggal. Semoga pengorbanan anda diberikan ganjaran besar di sisi Allah.

Mengimbas kempen perluasan wilayah Islam yang digerakkan Khalid al-Walid suatu masa dahulu, dia mengerahkan ketua setiap puak (masih ada sedikit sisa fahaman puak kabilah di kalangan orang Arab ketika itu, sehingga kini pun ia masih bersisa) untuk menghantar sekumpulan tentera bersama ketua angkatan masing-masing untuk berdakwah di Iraq, Parsi serta menentang Rom. Meskipun setiap puak itu hadir bersama ketua angkatan tentera mereka, namun mereka disatukan dibawah satu kepimpinan tunggal yang akan memimpin setiap tentera dari setiap kabilah.

Khalid memimpin semua mereka itu dalam kempen-kempennya dan memperoleh kejayaan. Inilah yang harus dicontohi NGO-NGO Islam. Generasi awal Islam sudah membuktikan bahawa mentaati perintah Allah dengan bersatu pasti dijanjikan kejayaan. Jangan hanya asyik bercakap mengenai kegemilangan tamadun Islam suatu masa dahulu tanpa melakukan apa-apa pengorbanan untuk melihat agama Allah kembali teguh. Jangan hanya tahu bercakap megah di hadapan wartawan hanya semata-mata mahu popular di dada akhbar seolah-olah faham setiap inci era kegemilangan tamadun Islam sedangkan anda hanya tahu bercakap dan bercakap dengan megah seperti burung kakak tua tanpa berbuat apa-apa demi membawa Islam kembali ke landasannya. Maaf jika berkecil hati, teguran sinis secara pojok nakal dari ayat-ayat ikhlas para wartawan memang memedihkan.

Mengapa NGO Islam amat diperlukan, kerana ia menjamin kebebasan daripada belenggu mana-mana parti politik. Meskipun ada NGO Islam yang lebih cenderung terhadap sesebuah parti politik, kami yakin bahawa anda juga tidak selesa dengan keadaan itu. Maka, berusahalah untuk membebaskan diri. Sila tukar kepimpinan baru jika perlu. Berkenaan Sisters in Islam (SIS), tidak perlu diterangkan lagi mengenai mereka. SIS dan NGO-NGO Islam Liberal yang lain juga akan hancur dengan sendiri jika gabungan tunggal semua NGO Islam bersatu padu dengan keahlian mencecah puluhan juta orang Islam. Puluhan juta.

Sama juga dengan NGO-NGO munafik lain, mereka juga akan hancur seperti SIS. NGO juga tidak seharusnya bersikap cenderung ke arah mana-mana parti politik, jika ia berlaku, ia boleh dianggap sebagai sayap tidak rasmi sesebuah parti politik. Jika ikhlas demi Islam, politik kepartian yang gemar tuduh menuduh, fitnah menfitnah, kutuk mengutuk, keji mengeji dan cerca mencerca itu berjalan di atas landasan Islamkah? Maka, amat diperlukan NGO yang menolak kecenderungan menyokong mana-mana parti. Jangan pula mudah terpedaya dengan motto-motto atau slogan-slogan NGO yang kononnya berjuang demi Islam tetapi pada masa yang sama turut sama mengamalkan fahaman politik kepartian kebudak-budakan.

Debu-debu konspirasi itu masih ada di lantai atau sudah dihembus keluar, itu bergantung kepada di titik mana anda sedang berpijak sekarang. Jika selesa dengan debu yang melekat di tapak kaki, maka hiduplah. Kalau selesa dengan kaki yang bebas daripada debu, maka hiduplah.

Lantai di Ground Level sudah kelihatan sedikit agak jelas di beberapa sudut. Maka, lakukan sesuatu untuk memastikan debu-debu itu tidak kembali. Jika menguruskan pembersihan Ground Level pun kita gagal, jangan lagi bermimpi untuk melihat tingkat-tingkat bawah tanah yang lain yang penuh dengan selut dan najis busuk yang perlu dibersihkan.

Perubahan boleh dilakukan jika prinsip pelaksanaannya betul. Di sini, satu prinsip gerakan pemurnian umat Islam secara global mungkin sesuai dalam konteks masa kini... Synergy: Think Local Affects Global.

Jika tidak mampu melakukan perubahan secara global, cukuplah jika setiap daripada kita bergerak membuat perubahan secara lokal di tempat masing-masing dengan segala sumber dan kekuatan yang ada. Apabila setiap daripada kita di seluruh negara melakukan perkara yang sama di kawasan lokal masing-masing tidak kira di kawasan perumahan, flat rakyat, kampung-kampung atau bandar-bandar, ia secara tidak langsung akan memberi kesan secara nasional.

Jika setiap masyarakat dunia di setiap negara Islam juga melakukan perkara yang sama, ia akan bertukar menjadi satu gerakan secara nasional di negara masing-masing yang memperlihatkan umat Islam semakin bersatu dan teguh. Apabila setiap negara Islam melakukan perkara yang sama, ia akan bertukar menjadi satu gerakan besar secara global. Ia memberi kesan berganda secara timbal balik. Ini adalah masa untuk menyingkirkan semua debu dengan melakukan tindakan waras. Ini adalah masa untuk memurnikan tenaga.

BERSATU dan BANGKITLAH demi ISLAM, sebelum terlambat. Inilah fokus kita.. BERSATULAH WAHAI UMAT ISLAM- SHAHi -

24 comments:

enrike said...

satu kupasan yang jujur, berterus terang dan amat jelas.

bangunlah wahai pembawa bendera hitam... tinggalkan najis demokrasi dan kembalikanlah khilafah Islam...

Anonymous said...

Kenalilah musuh kita, Iblis dan alamnya, ajaran sesat bawaan mereka serta mengerti hakikat kematian dan kejadian kita - barulah terbuka hijab makrifat... Berbaiah syahadah di bawah payung ulama secara talaqqi yang bersanad yang haq, sebelum tangan beralih arah di bawah Panji-Panji Hitam... Marilah bersedia, bersiap siaga, kerana hadis Rasul bukan ramalan dan sihir, tidak terjadi kiamat melainkan peperangan dan huru hara... syukran to Atok Zamany dan Abatasa

Anaknda Bertuah said...

Assalamu'alaikum..wrt, kita tidak akan dapat melihat kejayaan dan merasa kemanisan iman sebagaimana salafus-soleh, melainkan kita perlu bersungguh-sungguh dalam Iman dan mengamalkan Amalan Soleh. Allah s.w.t. akan menganugerahkan kita kekuatan iman dan takwa sama seperti para Nabi, Rasul dan para Wali sekiranya kita mengikut landasan yang sama dengan mereka. Wajiblah keatas ummat Islam meninggalkan dan menjauhi fahaman-fahaman yang terkeluar daripada Ahli sunnah wal jamaah kerana fahaman dan aturcara musuh-musuh Allah tidak akan membuahkan takwa. Hanya orang-orang yang bertakwa sahaja yang mendapat petunjuk dari Al-Quran dan Sunnah serta diberi jalan-jalan keluar daripada ujian dunia, nafsu, syaitan, iblis dan kafir musyrikin. Mereka sahajalah yang boleh menyatukan ummat ini. Bagi orang-orang kafir pula Al-Quran itu akan menambahkan kerugian bagi mereka.

Anonymous said...

Iblis...Syaitan & Dajjal adalah musuhku yang paling nyataaa....

Anonymous said...

kunci terakhir.... NGO!

AbdElHmyd said...

Salam semua,

HIMPUN...

Saya berada di sana semasa perhimpunan ini diadakan. Terus terang saya nyatakan, ianya HAMBAR! Bagi pendapat peribadi saya, sebelum mengenengahkan isu murtad ni, pihak penganjur haruslah menyampaikan beberapa maklumat seperti berikut:

1) Fahamkan kepada semua peserta berkenaan apa itu Malayu. Siapakah orang-orang Malayu? Dimanakah tanah tumpahnya peluh & darah mereka? Siapakah di dalam rumpunan Malayu? Agama-agama apakah yang mereka anuti sebelum diIslamkan? Nyatakan juga di sini bahawa Hindu tidak semestinya berbangsa India, Buddha tidak semestinya berbangsa Cina, Kristian tidak semestinya berbangsa Eropah. Namun di Nusantara ini amat istimewa sekali kerana Malayu dan Islam seiring sejalan.

Kedengaran remeh, namun harus disampaikan agar ianya menjadi jelas, nyata, terang. Penyampaian haruslah ringkas & padat namun dapat membuka mata & hati para peserta. Maklumat-maklumat haruslah disampaikan oleh mereka yang ahli dalam bidang ni.

2) Fahamkan kepada semua peserta berkenaan institusi Raja-raja Malayu. Siapakah Raja-raja Malayu? Sampai kepada para Nabi apakah dapat ditelusuri keturunan baginda? Siapakah Raja Malayu yang mula-mula menggegarkan 7 patala langit & 7 patala bhumi serta seisi alam Nusantara ni dengan menafi & mengisbatkan Kalimatul Haq? Siapakah individu-individu yang memainkan peranan dalam pengIslaman Raja-raja Malayu & dari keturunan siapakah mereka itu? Keturunan nabi-nabi apakah yang mengalir di dalam tubuh Raja-raja Malayu?

Para penganjur harus menyampaikan seberapa banyak maklumat yang boleh kepada peserta agar mereka lebih mengetahui peranan Raja-raja Malayu sebagai Ketua Agama Islam. Nyatakan kandungan dari catatan-catatan lama seperti Sulalatus Salatin, Al Rihla Ibnu Battuta, Hikayat Merong Maha Wangsa & lain-lain lagi agar para peserta lebih berminat & akan membuat kajian susulan selepas tu.

3) Selitkan hal-hal berkenaan Panji-panji Hitam Dari Timur dan mengapa Nusantara dijajah oleh kuasa-kuasa luar seperti Portugis, Belanda, Inggeris, Jepun, Komunis & lain-lain kuasa, juga misi pemurtadan ke atas bangsa Malayu ni. Diselitkan juga fitnah-fitnah Dajjal. Jelaskan juga fahaman politik ni lahir di Greek & untuk memecah-belahkan umat.

Setelah beberapa penerangan mengenai Malayu dan Raja-rajanya dapat membangkitkan semangat kerohanian para peserta, barulah ketengahkan isu-isu berkenaan Islam di sini, khususnya isu murtad & penghinaan institusi Raja-raja Malayu serta rakyatnya.

Bagi saya, tidak perlu pemidato-pemidato memekik melolong sampai terkeluar anak lidah untuk menaikkan semangat dan kebangkitan para peserta. Masih ada cara lain yang lebih tepat. Lepas tu boleh pulak para pemidato mempromosikan buku masing-masing.

Sekiranya para pemidato sayangkan bangsa Malayu & cintakan Islam, sebarkanlah secara percuma maklumat-maklumat yang dikurniai kepada anda. Dan hasil titik-peluh anda wahai para pemidato, ketahuilah olehmu sesungguhnya Allah Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Saya amat kecewa & bersedih hati sekiranya para penganjur berhajat untuk buat road-show dengan salah satu harapan mereka ialah untuk menjual buku & menyediakan tapak jualan untuk disewa. Ketahuilah oleh mu wahai saudaraku, sesungguhnya Al-Quran Qalamullah & sabdaan-sabdaan Rasulullah itu disampaikan secara percuma-cuma untuk sekelian alam ini. Janganlah agama itu dijadikan barang dagangan.

Sekian, wassalam.
Yang Amat Merindui...

Anonymous said...

Dunia kita kini adalah dunia tanpa imam..
sbb itu umt Islam berpecah mengikut ijtihad masing2..
Sesiapa sahaja boleh mengaku sayangkan umat sehinggalah Imam Al-Mahdi itu diutuskan lalu adakah kita akan menyertainya atau kita tertipu dgn Fitnah dan mainan Dajjal lalu melawan Al-Mahdi pula..
Semoga Allah mempermudahkan urusan kita dan melindungi diri kita dari segala kejahatan termasuk kejahatan dari dlm diri kita sendiri..
Nabi mengingatkan bahawa jika kita menghampiri Dajjal kita akan menyangka dia itu mukmin..
Jd berhati-hati dan berdoalah selepas Tahiyatul Akhir krn didalamnya terkandung permohonan agar Allah pelihara kita dari Fitnah Dajal..Fitnahnya berada dimana-mana sahaja..

Anonymous said...

Umat islam di Malaysia secara keseluruhan terbahagi kepada tiga, umat islam PEMBANGKANG, umat islam KERAJAAN dan umat islam BEBAS. Penyatuan seluruh umat islam tersebut bukanla sesuatu yg mustahil. Mungkin pada fasa pertama penyatuan, ia akan sekadar mampu menyatukan jasad sedangkan hati masih dibelenggu prasangka. Namun segala kelemahan akan dapat diperbaiki.. persoalan utama di sini adalah apakah matlamat sebenar gesaan penyatuan tersebut? adakah membentuk negara islam total yg secara terang terangan akan menjadi sasaran nuklear dajal seterusnya...kelihatannya matlamat perpaduan yg cuba disampaikan dlm penulisan ini masih lagi kabur. atau mugkin pihak tuan perlu menyertakan sekali secara terperinci langkah-langkah yg perlu bagi memastikan perpaduan itu kelak adalh berfaedah dan terjamin serta mampu menjejaskan 0.001% kekuasaan dajal di dunia ini. dan tolongla ya tolongkan memberi jaminan bahawa selepas perpduan di malaysia ini berlaku, kekuasaan dajal tidak akan meningkat kepada 110 %..haha maklumla english men, politic and economy juz a part of their weapon. Adakah kita di malaysia telah bersedia dengan pelbagai kelengkapan untuk berhadapan dgn senjata sebenar mereka. sekadar perpaduan shj masih belum mencukupi. Dan berundur dari medan peperangan tidak semestinya kalah. Lebih-lebih lagi andai pengunduran itu disusuli dengan persediaan yg lebih hebat. Perpaduan di malaysia masih di tahap baik dan ia 1 situasi yg amat amat bagus bg umat islam malaysia kerana situasi tersebut tidak akan mengundang cara yg lebih kasar dari dajal.. sebaliknya suasana yg terhasil dari situasi tersebut perlu diguna sebaik mungkin dlm memperkuatkan malaysia dari suma aspek terutamanya aspek ketenteraan.. sesungguhnya perpaduan umat islam di malaysia akan tetap tercapai apabila keadaan memerlukannya.

Nurun Nur 9111 said...

Salam buat semua...
terutama buat empunya blog...

tahniah kerana usaha laungan kesatuan ummah...

tidak kisah betapa hancurnya ummah sekarang,
tidak kira betapa kacau bilaunya pemuda pemudi sekarang,
tidak peduli betapa bergeloranya bumi Malaysia ini,

jangan dicerita lagi itu semua...
jangan ceritakan lagi panasnya neraka...
tetapi ceritakan betapa nikmatnya syurga itu...

saya punya dosa,
anda juga punya dosa,
kita masing2 punya dosa tersendiri,

anda punya pegangan sendiri...
saya punya pegangan sendiri...
adakala kita sama,adakala kita berbeza...

tetapi ingat,kita semua sama,dan WAJIB sama dalam syahadah...

maka,apa lagi yang dapat menyatukan semua ummah yang berbeza2 pandangan ini jika bukan pada syahadah?

silakan ke blog saya untuk kita semua berkongsi pendapat dan bersatu dalam syahadah...

akan saya satukan seribu pandangan kita semua dalam syahadah...insyaAllah....

Anonymous said...

Salam..
Kita tidak akan bersatu tanpa petanda2 atau ilham dari Allah kerana Allah adalah sebaik-baik perancana..
Tanda2 penyatuan itu tidak akan timbul sekarang maka elok sahaja kita menentang Dajjal dlm bentuk pemikiran terlebih dahulu krn yg nyata pada tahap sekarang ini adalah sebagian dari kita tidak menyedari bahawa mereka telah dilekakan oleh pemikiran Dajjal yg tersembunyi dari Falsafah2 Humanism,Hak Asasi,liberalisasi,Moderate yg semuanya berakar sejak dari zaman Renaissence di Eropah yg kini berselirat dlm cara kita mengurus diri dan berorganisasi..
Kemasukan Doktrin pemikiran Falsafah sebenarnya lebih pantas berlaku dlm dekad2 setelah kita mendapat kemerdekaan krn kita sendiri mahu mencapai kemajuan dlm perlumbaan ekonomi..
Maka dlm perlumbaan itu kita menggunappakai Model2 pemikiran yg dimajukan oleh Barat lalu falsafah2 yg mempunyai matlamat jangka panjang yg tersembunyi telah kita amalkan sekian lama dan kini kita dpt melihat kesan2 kerosakan yg kita hidapi dgn melihat masalah2 sosial dlm masyarakat,Organisasi dan bernegara yg berlaku akhir2 ini..
Sy beri contoh yg jarang2 kita semua fikirkan krn kita telalu sgt memerlukannya..
Keperluan terhadap kenderaan..
Benar secara sisi cerahnya,kita akan dipermudahkan dlm urusan seharian jika kita punyai kenderaan termasuk dlm urusan2 agama dan ibadah..
Ttp sedarkah kita kebanyakan pemandu mengamalkan sikap induvidu dijalanraya..
Sifat mukmin spt bersangka baik,betolak ansur,mengasihi sesama manusia itu akan hilang sekelip mata apabila enjin kenderaan dihidupkan dan memasuki lebuh raya..
Memasuki lebuhraya kini ibarat memasuki zon perang saudara krn kebanyakan yg terlibat dlm kemalangan itu adalah yg sama Iktikadnya dgn kita ttp nilai2 keinsanan dan Ehsan itu kelihatan lenyap apabila memasuki zon perang saudara itu..Lalu berlakulah kerosakkan jiwa setiap hari..
Lalu kita akan salahkan sikap cuai,sedangkan cuai itu samalah dgn sikap leka dan tidak mengambil peringatan krn sifat mementingkan desakan induvidu itu dijana setiap hari tanpa kita sedar..
Ia lbh byk membawa syubahah dari perkara yg Haq dan ramai yg tidak mahu membincangkannya lalu mereka akan mengatakan bahawa kematian itu sudah ditakdirkan..Nampakkah kita bahawa kita melakukan syubahah dlm ketaatan krn menyandarkan rukun Iman atas perkara2 syubahah yg kita sendiri lakukan dan ini merupakan suatu bentuk penyelewengan dlm Iktikad..
Mungkin kita menggapnya remeh ttp jika sy mengatakan kemajuan dlm teknologi kenderaan lbh menjurus kepada "World Population deduction"jika kita melihat kpd statistik kemalangan jalanraya yg berlaku diseluruh dunia setiap hari..
Itu baru Fitnah dlm kita menguruskan keperluan seharian kita dlm berkenderaan sahaja,blm lg menyentuh bab makanan,perubatan(Yahudi sendiri pun pakai Asbatus Sauda),pendidikan,politik dll..
Kita perlu ada pergantungan makanan domestik yg kuat sebelum kita terkebulur kelak akibat kecuaian kita sendiri yg mengabaikan sektor pertanian domestik apabila agenda Dajjal itu dilaksanakan dgn skala besar2an kelak krn makanan juga termasuk dlm tipu daya Dajjal kelak..
Sy tidak mahu menceritakan tentang apa yg dilakukan oleh barat pd peringkat ini krn yg lebih afdal kita lakukan kini adalah mencari mana2 sisi kelemahan yg kita semua miliki terlebih dahulu sblm kita menuju kpd agenda lebih besar iaitu berlawan dgn Dajjal secara bersemuka..
Maka pd peringkat ini adalah perlunya kita membersihkan anasir2 Dajjal yg memisahkan kita dari Tauhid akibat kita Disibukkan dgn urusan2 keduniaan yg hanya memenangkan manusia dari mamenangkan Allah SWT..Pisahkan diri kita dari Syiriq dan Syubahah terlebih dahulu,krn itu jihad terbesar(memerangi hawa Nafsu)sblm kita layak bersemuka dgn Dajjal kelak..

tatau said...

saya musykil...payung mana satu? adakah NGO yg anjur himpun tu adalah payung yg mana kita wajib bernaung di bawahnya?

Nurun Nur 9111 said...

salam,

apa yang tuan katakan itu benar...jika kita menulis kita akan memasukkan sedikit sebanyak tentang diri kita sendiri...

itulah psikonya...permainannya...

contoh mudah,
saya akan terangkan sesuatu berdasarkan pemahaman saya..atau relatif2 yang saya ada...

jika saya lihat meja yang unik...saya akan katakan meja itu bulat,mempunyai 4 kaki...dibina dari kayu dan sebagainya...

tapi relatif tetap relatif...hakikat sebenar ada dalam Quran dan hadis...

jika relatif sejajar dengan Quran dan Hadis...maka ia diterima...jika bertentangan...maka ia tertolak...

Anonymous said...

Mohon penulis blog ini berhati-hati dengan intipan agen Yahudi yg memantau facebook, twitter, blog2 terutama yg berkisar tentang konspirasi Illuminati.

Kita telah kehilangan rujukan konspirasi seperti
ibnuyaacob.com dan mistisfiles.blogspot.com yg hilang secara tiba2. Sedangkan mereka sgt kita perlukan disaat ini.

*Pesanan ini meskipun tak selari dgn tajuk di atas, namun saya mohon supaya tuan berpesan2 dan terus bertahan mewujudkan blog seperti ini walaupun akaun google ditamatkan secara tiba2 oleh google.

Anonymous said...

Ummat Muhammad SAW dan pengikut AL mahdi telah ada di dalam dunia sekarang mereka bergerak di serata dunia...hanya tunggu masa sahaja untuk mengegar dunia..mereka tanpa senjata..mereka tanpa negara..mereka tanpa harta...mereka tampa kemegahan dunia kerana semua kebanggaan dunia itulah sebenarnya musuh yg ada di dalam hati ummat yg buta...mereka hanya menanti seruan dan keputusan Allah rabbul izzat...mereka kecil tp ingatlah bukankah telah banyak berlaku bilangan yg sedikit itu mengalahkan bilangan yg ramai...masa akan tiba...kamu ketawa ...kamu tertanya2...tapi masa semakin hampir untuk itu semua...nantikan saat getir di bulan ranadhan, syawal zilhijjah dan bersambungan ke bulan ramadhan......tahun xxxx Hijrah bersamaan tahun xxxx masihi...

Nurrohi said...

Salam,
Tidak lama lama selepas isu “Bersih 2.0”, Tuntutan penggunaan kalimah Allah digereja. Kemudian majlis meraikan umat Islam berbuka puasa digereja dan kini Seksualiti Merdeka pula dilancarkan di Malaysia. Semuanya dirancang rapi oleh mereka. Nampaknya sudah ada umat Islam yang berani bersuara dicelah-celah keruntuhan system yang akan beralih tangan pada bila-bila masa ini. Persoalannya akan jatuh ketangan siapakah nanti? Adakah Malaysia sempat diratah dan di perkosa semahu-mahunya oleh musuh durjana sebelum penyelamat datang, dalam tempoh itu apakah nasib kita, berapa ramai yg akan menjadi mangsa kekejaman musuh . Kekhuatiran yang amat sangat sekiranya mati dalam keadaan keliru atau mati dalam kemurkaan Allah kerana tidak sempat bertaubat. Inilah akibat dari tidak bertemu dengan kebenaran yg telah dikhianati dan diselindungkan oleh musuh.
Di suatu pihak yg lain, para pejuang kebenaran sedang mempersiapkan barisan. Tanpa disedari oleh rata-rata umat manusia, satu bentuk peperangan ‘ invisible’ yg tidak pernah berlaku dalam sejarah sedang berbalas serangan, bertubi-tubi untuk menjatuhkan pihak lawan. Aura atau tenaga positif dijana dengan sebanyak-banyaknya di seluruh dunia. Ternyata hasil peperangan ‘invisible’ ini membuatkan pihak musuh semakin panik kerana pihak kebenaran tidak nampak terjejas malah semakin mara ke hadapan. Sihir mereka sudah tidak memberi bekas. Dinyahkan oleh satu kuasa mukjizat dan karamah kurniaan Tuhan.
Tentera –tentera Allah yang zahir mahupun yang ‘invisible’ sedang gigih bekerja ke arah matlamat mensyahadahkan kembali dunia ini dgn dua kalimah tauhid yg mutlak. Mengembalikan pemerintahan dunia kepada yang berhak iaitu org-org yg bertaqwa. Bahkan alam turut serta atas keizinan Allah membaiah dan memberikan ketaatan, menunggu arahan demi arahan dari kerajaan langit utk mengganyang musuh-musuh durjana.Ribut taufan, banjir, gempa bumi,letusan gunung berapi, kebakaran yang pelik menggagalkan setiap perancangan musuh justeru melemahkan mereka. Tidak ada peperangan senjata,tiada peluru yg dimuntahkan. Nuclear,letupan bom,mesin gun, tembakan meriam, peluru berpandu tidak terlibat dlm peperangan ini kecuali dilaga-lagakan sesama musuh sehingga semuanya hancur dalam kerugian yang amat besar. Sufyani Senior dan anak didiknya Sufyani Junior. Menang jadi arang, kalah jadi abu.Namun hasil peperangan suci ini manusia berbondong-bondong masuk agama Islam. Atau kembali mengamalkan ajaran Islam yg sebenar-benarnya. Akan berlaku jurang pemisahan antara yg hak dan yg batil. Dikalangan umat Islam juga akan berlaku pemisahan total antara Islam yg hak dengan Islam yg telah dicemari atau dirosakkan oleh musuh seperti wahabi dan syiah. Juga Islam yg dilabel bersama pluralis, liberalis dan sosialis akan menjadi terasing.
Tentera syaitan yg zahir mahupun yg disebalik ‘tabir’ akan terus tersingkir dan terpinggir sehinggalah kekemuncaknya perang ‘power’ ini, pemimpin kebenaran akan tampil ke hadapan utk memimpin umat Islam. Penyelamat yang sekian lama ditunggu dan dirindu yakni Imamul Mahdi dan Pembantu kanannya Putera Bani Tamim . Dua tokoh unik yg bukan nabi atau rasul, tidak pernah wujud nama mereka dlm sejarah umur dunia tapi muncul diakhir zaman sebagai mukjizat Rasulullah SAW. kerana kedua mereka berjuang mengikut arahan dan pimpinan baginda Rasulullah SAW yang tercinta demi kasih sayang baginda kepada umat terakhir yang bertuah ini.

Nurrohi said...

Kerosakan yg berlaku pd setiap umat di atas muka bumi,semenjakdari zaman Nabi Adam as,seluruhnya terkumpul di akhir zaman ini. Seluruh kejahatan yg pernah dilakukan oleh manusia kemuncaknya adalah berlaku dizaman ini, kerosakan dlm semua aspek kehidupan manusia aqidah tauhid akhlak, moral, sifat kemanusiaan,amal ibadah, ekonomi, institusi perkahwinan dan kekeluargaan, perundangan ,hudud, kenegaraan semuanya sudah binasa. Dengan kekuatan apakah hendak membaiki kerosakan yg kronik ini, dengan kuasa apakah hendak menangkis serangan-serangn musuh( Yahudi, Jesuit ,Iluminati )yang telah menguasai dunia ribuan tahun! Kita amat kerdil untuk menghadapi ini semua melainkan dengan campurtangan Nur Muhammad sendiri. Kita amat perlukan Rasulullah SAW bersama kita, sedangkan umat-umat terdahulu ada nabi bersama mereka utk menghadapi kemelut zulmat. sedangkan kita telah terpisah dgn bagindar 1,421 tahun yg lalu. Suatu tempoh yang amat lama. Sedangkan umat-umat terdahulu jarak kehadiran antara seorang rasul dgn seorang rasul yg lain hanyalah sekitar beberapa ratus tahun sahaja. Malah dicelahi oleh kehadiran para Nabi dikalangan mereka.
Apakah logiknya kita umat terakhir yg lemah dari segala sudut hendak mengembalikan dunia kembali kepada kegemilangan Islam kali kedua? Tapi ini janji. Janji dari sadiqul masduq.“ummati,ummati, ummati” begitulah kata baginda sebelum menghembuskan nafasnya yg terakhir. Apakah kewafatan baginda mengakhiri segalanya. Menguburkan segala harapan. Tidak sama sekali bahkan Islam berkembang lebih pesat dan meluas selepas kewafatan baginda. Menguasai ¾ suku dunia. Bukankah ini aneh! Kemuncak kegemilangan Islam kali pertama berlaku beratus tahun selepas kewafatan baginda, bahkan kebangkitan Islam kali kedua yg akan menyaksikan kegemilangan yg lebih hebat akan berlaku dipenghujung umur dunia . Apakah mukjizat Rasullallah SAW yg luarbiasa ini. Kuasa rahsia apakah yang menyelubungi baginda. Makhluk yg sangat agung maka layaklah nama baginda dikempilkan dgn nama Allah dlm dua kalimah syahadah, intipati perjuangan kebenaran sepanjang zaman. Selawat dan salam untuk mu Ya Rasulullah.
Para pejuang kebenaran menanti penuh debaran, tanda-tanda yang disebutkan hadis sudah semakin banyak yang terbukti,sudah seharusnya berlaku . bilakah saat-saat yg ditungu-tunggu itu? Ada harga yang perlu dibayar. Rahsia hanya untuk mereka yang memilikinya. Pemegang kunci rahsia itu adalah Putera Bani Tamim.

Nurun Nur 9111 said...

salam,
ya benar sdr Nurrohi,

sirah nabi saw akan berulang kembali...sama tapi tak serupa...semangat yang sama sedang meresap ke dalam diri watak2 akhir zaman...memperjuangkan kalimah yang sama,tetapi pada zaman yang berbeza...

mereka itu satu,saling merindui antara satu sama lain...tapi perlu berpisah dan berpecah pada zaman2 yang berlainan demi untuk memastikan kalimah kebenaran tertegak di muka bumi ini...

takdir Allah sedang berjalan...watak2 akhir zaman sedang berhijrah ke kota bercahaya demi untuk bersatu dan menegakkan sistem khalifah yang telah lama ditinggalkan...

salam dan selawat buat Nabi Muhammad saw yang kita sayangi...dan juga buat ahli keluarga baginda,sahabat tercinta dan para pejuang kebenaran sehingga hari kiamat...

insidewinme said...

Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kita perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

Unknown said...

Ad Daulatul Islamiyah Melayu

adalah khilafah islam yang sedang menantikan
kehadiran orang-orang mukmin yang siap
bergabung menjadi pejuang islam di akhir zaman

Bilakah anda berminat untuk menjadi pembela dan tentara Islam
http://dimalayo.com.nu

Unknown said...

salam..pengikut imam mahadi ada dimana-mana mungkin mereka ahli keluarga kita,jiran kita kawan kita orng kampung kita.ciri2 pengikut imam mahadi:-mengusahakan 6 sifat sahabat,berusaha menghidupkan 5 amal masjid(4 amalan masjid nabawi di zaman nabi Muhammad S.A.W),berusaha menghidupkan dan mengamalkan sunnah dalam kehidupan seharian..doalah dan buatlah solat hajat istikharah INSYAALLAH kamu akan dapat petnjuk dari ALLAH..setelah itu ikutilah mereka(pengikut imam mahadi ini).

Anonymous said...

senang jer nak taw sifat pengikut i.m.. tapi bukan mudah nak cam. SIfat Utama adalah die seorang MUKHLISIN.. Orang yeng benar2 ikhlas berjuang.. tak kira lah dari jemaah mana.. Dan ingat..jangan nak claim jemaah sendri lah layak jadi pengikut i.m.. faham MOhammad?
Sekarang boleh lah..kita beriya2 nak jadi pengikut.. sampai masa lari dari medan perang.. x takut ker? so ikhlaskan niat di hati kita.. tu paling utama.. kemudain menjaga Syariat.

Unknown said...

Ad Daulatul Islamiyah Melayu
Khilafah Islam Akhir Zaman

Kami mengundang Kaum Mukminin-Mukminat
Dari seluruh Dunia untuk bergabung bersama kami
Menjadi Tentara Islam The Man from The East of Imam Mahdi
as A New World Religion Bangsa Islam Akhir Zaman.

Kami mengundang Anda Menjadi Bagian Bangsa Islam berdasar Aqidah Islam
Bukan Menjadi bagian dari Bangsa-bangsa berdasarkan Suku ataupun wilayah

Kunjungi Undangan kami Kehadiran anda kami tunggu di
di http://khilafahislam.de.pl

Anonymous said...

Ayuh !! Perjuangkn Kebenaran !!~Pejuang_Kebenaran~

Anonymous said...

https://m.facebook.com/HidayahAllahArRahmanArRahim/
(Mimpi Al Qur'an turun dari langit, neraka dan syurga, bulan yang ada wajah, Nabi Muhammad s.a.w dan mimpi lain yang membawa kebaikan dan rahmat untuk semua, insyaAllah)

https://m.facebook.com/Allah-dan-Muhammad-SAW-dalam-Mimpi-saya-mengenai-Tanda-Tanda-Kiamat-1000694373321376/
(mimpi dajjal, yakjuj dan makjuj, perintah dan amaran Allah, Nabi Muhammad s.a.w dan mimpi lain untuk kebaikan dan rahmat untuk semua, insyaAllah)

https://m.facebook.com/Allah.Muhammad.in.my.Dreams/

https://m.facebook.com/Allah.Muhammad.in.my.Dreams.Arabic/

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan