Tuesday, September 18, 2012

Kota tersembunyi di hutan Johor. ..... misteri MELAYU berterusan..Ketika bertugas di Tanah Melayu sekitar 1930-an, seorang pengembara dan amatur dalam bidang arkeologi British, Gerald Brosseau Gardner, telah menjumpai beratus-ratus manik dan beberapa tinggalan di sebuah kota yang tersembunyi di dalam hutan di Johor. Apabila diteliti, alangkah terkejutnya dia apabila mendapati usia manik-manik itu sekitar 700 Sebelum Masehi iaitu bermula dari era Hittite, Phoenicia dan Empayar Rom! Ada juga manik-manik yang diperbuat dari kaca yang hanya terdapat di sekitar Cyprus sekitar 1100 hingga 300 Sebelum Masehi!

Ini telah merubah pandangan Gardner terhadap penduduk di Tanah Melayu secara peribadi dan setelah diperkenalkan oleh rakan Amerikanya kepada sebilah keris, Gardner telah merasakan sesuatu yang aneh dan mula menghidu satu tamadun purba yang hilang, seperti yang diyakini oleh para pengamal kultus-kultus rahsia Eropah. Gardner kemudiannya mula berminat dengan sihir dan amalan mistik orang-orang Melayu.

Hari ini G.B Gardner lebih dikenali di Eropah sebagai 'Father of Wicca' iaitu satu kultus sihir Neo-Pagan yang popular di Barat.

Apakah yang dijumpai oleh Gardner semasa bertugas di Johor? Selain dari apa yang beliau terbitkan dalam Journal of Malayan Branch of Royal Asiatic Society pada tahun 1933, terdapat beberapa makalah lain yang kita tidak ketahui, menceritakan masa silam orang-orang Melayu berhubung dengan bangsa-bangsa purba yang telah pupus seperti Hittite (diyakini era Nabi Ibrahim a.s), Phoenicia (orang Kanaan) dan Mesir Purba...........

Siapakah MELAYU sebenarnya? Bangsa mundur dan dhaif? 

Seterusnya........  Baca artikel menarik  dari MISTIS..
Gerald Brosseau Gardner
June 13, 1884 - February 12, 1964


Author of Book of Shadows ("Ye Bok of Ye Art Magical"), High Magic’s Aid(1949) and Witchcraft Today (1954), Gerald Gardner is widely considered to be the founder of modern Wicca.

Shortly before Crowley’s death on December 1, 1947, Gardner purchased from him a charter for an Ordo Templi Orientis camp, which he later unsuccessfully attempted to start. According to Idries Shah, Gardner considered Crowley something of a charletan.

The influences of Gardnerian Wicca, derived in part from S.L Mather’s The Key of Solomon the King, and from theories first propounded by Montague Summers, can be seen in most all current manifestations of western occult ritual magic.

Gardner is claimed by Idries Shah to have been made a freemason in "Sphinx Lodge 113", Irish Constitution, Colombo, Ceylon. There is no such lodge. Lodge No. 113 is in Killyleagh, County Down, while Sphinx Lodge No. 107, in what is now Sri Lanka, has no record of his membership. Living in Borneo and then in Malaya, there is also no record of Gardner's living in Colombo.

32 comments:

remoih said...

tumpang lalu

http://semangkukcawan.blogspot.com/

blog tuan ada dalam link blog saya.
jom singgah

. said...

Kurang lebih begini kata-kata yang ku terdengar....

"Bangsa barat mencipta segala macam senjata,pesawat jet tempur,kapal perang,bom atom...semata-mata untuk bakal berperang menghadapi suatu bangsa yang bernama melayu... apa hebatnya bangsa yang satu ini?..."

Allahyarham As-Syeikh Hj. Wan Mohd Shaghir Abdullah ar-Riyauwi al-Fathani.

Mungkin ada sahabat diluar sana yang boleh berkongsi komen dan ilmu.

Wallahualam.

Anonymous said...

Assalam....ilmu saya masih dangkal, komen boleh lah. Ciptaan senjata barat sebenarnya adalah dari ilmu ALLAH untuk hambaNYAdi akhir zaman ini. Tetapi malangnya saintis Islam awal2 lagi telah dibeli oleh laknatullah. Sebab apa AS/Yahudi amat takut program pemajuan Nuklear Iran. Dgr cerita USD akan jatuh dan IRAQ bakal jadi negara kaya sedikit masa lagi,mesti ada udang balik mee. Berbalik pada bangsa Melayu, kita sebenarnya ditakuti oleh mereka sebab selagi kita berpegang pada 2 perkara yakni Al QURAN & SUNNAH RASUL. Terlalu banyak usaha untuk menjatuhkan bangsa Melayu samada dari dalam lebih2 lagi dari luar secara halus. Tun Mahathir pernah berkata, "Melayu mudah lupa" amat dalam maksud yg tersirat. Dunia Melayu ini ada 2 yakni di alam nyata & alam ghaib. Percayakan anda pada alam ghaib? Terpulanglah, tepuk dada buka minda. Contoh mudah - kita rasa angin bertiup bolek ke melihatnya? Kita rasa sakit boleh ke kita melihatnya. Kita percaya pada ALLAH, boleh ke melihatNYA. Barat amat takut pada alam ghaib sebab tak dapat melihatnya walau dgn apa cara sekali pon. Hanya ilmu ALLAH saja yg boleh. Percaya kah anda pada roh? Roh2 karamat bersiap-sedia sekarang utk menhadapi apajua kemungkinan. Kemana hilangnya Laksamana Hang Tuah? Ada melayu pertikaikan kewujudannya suatu masa dahulu. Hanya pengamal ilmu mistik puteh sahaja yg tahu. Siapakah mereka? Anda takkan percaya....tapi aku percaya sejak aku mengalami satu pengalaman ajaib. Ini semua dgn kehendak ALLAH. (Tak perlu cerita lah). Kata2 keramat Laksaman Hang Tuah " TAK KAN MELAYU HILANG DI DUNIA " percayalah saudara. Sekarang kita perlu sedarkan bangsa Melayu terutamanya anak2 kita, remaja & murid sekolah. Meriam pertama di dunia dicipta oleh pandai besi, bangsa Melayu, dicuri dan dilarikan ke Goa, India, seterusnya entah dimana. Dari situ mulanya mereka mencipta pelbagai senjata lain. Wallahuaklam.

Anonymous said...

Assalamualaikum, sidang pembaca/tukang komen...hamba ini insan yg kurang ilmu, sekolah pon tak habis. pada pendapat hamba, Melayu ialah bangsa yg bertamaddun mendahului tamaddun yg lain sebelum kedatangan ISLAM. Pendapat saudara Anonymous diatas saya setuju dimana meriam dicipta oleh Melayu (pandai besi - si pembuat) pencipta tentulah org yg dapat idea. Dari meriam org Melayu, org eropah telah menciplak dan jadikan produk mereka utk menjatuhkan kerajaan Melayu Melaka dahulu. Sungguh kurang ajar mereka, dahlah mencuri, bunuh org pula. Mereka takkan dapat hancurkan Melayu selagi wujudnya alam ghaib

. said...

..Mereka takkan dapat hancurkan Melayu selagi wujudnya alam ghaib..

Sahabat,sila perjelaskan maksud yang dikata.
Saya kurang faham lagi kabur maknanya.

OrgOrg said...

saudara annon yg budiman

Hanya Allah saja yg mampu benarkan melayu itu hancur, kehancuran melayu bkn bergantung pada alam ghaib, ya Allah itu tidak nampak, tp penyataan alam ghaib itu terlalu am

ingat ini aturan Allah

setiap ciptaan ada hidup mati
kalau anda kata hang tuah masih hidup,hmmm

mohon perbetulkan pegangan saudara
mohon maaf atas teguran ini

nana said...

sama tak dengan yang ini

PENDEDAHAN EKSKLUSIF : PIRAMID MELAYU
http://militaryofmalaysia.net/

Anonymous said...

melayu yg di maksud yg mana ni Tuan,org melayu asli ke atau org melayu yg brhijrah ke T.melayu? wassalam

Anonymous said...

Assalammualaikum,

Saya tertarik dgn komentar di atas. Saya sangat bersetuju agar semua orang melayu beragama Islam kembali mengamalkam ajaran dari Alquran dan Sunnah.. jika tidak melayu yg tinggal hanya melayu yg lemah dan kufur..

miji maci said...

saya tertarik cerita ni,,saya pun manyak baca pasal sejarah asal usul melayu ni,,amat besar tamadun melayu rupanya kn

Anonymous said...

sy xpercaya cerita2 kat atas tu,semuanya loyar buruk,kahkahkah...

Anonymous said...

KEKUATAN MALAYU ITU TERLETAK PADA ROHNYA BUKAN PADA JASADNYA,YAKNI KETURUNAN MALAYU YG TELAH SEDAR DIRI DIA YG SEBENAR KERANA TELAH TERBUKA MATA ROHNYA LALU MENGENAL DIRI SEBENAR DIRINYA...DIRI SEBENAR MALAYU ITU IALAH ROH BUKANNYA JASAD, TAPI RATA RATA KETURUNAN MALAYU SKRG SUDAH SESAT KEPERCAYAANNYA DGN MENGATAKAN DIRINYA JASAD...ITU PASAL MALAYU LEMAH...ROH TIDAK AKAN MATI DAN BINASA PASAL DIA BUKAN DARAH DAN DAGING TAPI CAHAYA/NUR YG DATANG DARI MAHA CAHAYA YAKNI TUHAN YG ESA...CAHAYA YG TIDAK SAMA DGN SEGALA CAHAYA YG ADA DI ALAM MAYA...OLEH ITU YG DIKATAKAN MALAYU YG SEBENAR ADALAH MANUSIA YG TELAH MENGENAL DIRINYA YG SEBENAR DAN TELAH MENGENAL TUHANNYA YG SEBENAR SELEPAS MENYAKSIKAN CAHAYA BERLAPIS CAHAYA ITU... MALAYU SEBENAR INILAH YG MENGUASAI SEGALA ALAM NYATA DAN ALAM GHAIB CIPTAAN TUHAN YG ESA DGN DIBANTU OLEH SEKELIAN RAJA JIN DAN MALAIKAT ATAS PERINTAH DAN KEIZINAN TUHAN YG ESA...SEBAB ITU MALAYU ITU TIDAK DAPAT DIHILANGKAN DARI DUNIA CIPTAAN TUHAN YG ESA BUAT SELAMA LAMANYA,SELAMA WUJUDNYA TUHAN YG MAHA ESA,RABBUL'ALAMIN...KEBENARAN ITU BUKAN ADA PADA MANUSIA TAPI ADA PADA TUHAN...TANYALAH TUHAN KAMU YG BERSEMAYAM DI SETIAP JIWA MANUSIA TENTANG KEBENARAN TULISAN INI KALAU PERLU...BETUL ATAU SALAH TULISAN INI ,AKU SERAHKAN KEMBALI KPD DIA TUHAN SEMESTA ALAM PUNCA SEGALA ILMU GHAIB DAN NYATA.

Anonymous said...

Tah la...

Anonymous said...

ramai melayu yang genius.. dan orang barat sangat takut dengan melayu yang genius dan sedaya upaya menumpulkan ke bijaksanaan orang melayu... banyak fakta yg di terbalikkan supaya org melayu menjadi bodoh dan tidak dapat menjadi bijak... sedang kan mereka pula menggunakn fakta sebenar (cth: tonik otak )untuk menjadi bijak... sedar lah orang melayu... anda sebenarnya merupakan bangsa yang hebat... tapi bak kata Dr M "melayu mudah lupa"

Unknown said...

Orang Melayu sebenarnya memang hebat pada asalnya iaitu semasa mereka benar-benar menghayati Islam, tapi apabila dah bercampur dengan mamak macam Mahathir, maka mereka lupa, mereka lalai dengan kebendaan (materialistik) yang disogok depan mata. Mereka semakin hari semakin jauh dari Allah SWT. Itu lah yang menyebabkan mereka sukar untuk bangkit semula sampailah ke hari ini.

Melaka jatuh dulu, disebabkan oleh fitnah, rasuah dan suka membodek raja. Persengketaan antara 2 mamak iaitu Tun Mutahir (Bendahara Melaka) dan seorang Pedagang yang kedua-duanya suka membodek raja untuk mendapatkan pengaruh akhirnya bertengkar anatara mereka sehingga berlakulah hasut-menghasut yang amat dahsyat. Akhirnya Sultan terpaksa membuat keputusan untuk menyebelahi salah satu pihak iaitu Tun Mutahir, Bendaharanya sendiri. Pedagang mamak tadi tidak berpuas hati, lalu mengambil keputusan untuk menyebelahi pihak Portugis yang ketika itu sedang merancang untuk menyerang Melaka. Mamak inilah yang telah mengkhianati kerajaan Melaka dengan memberitahu pihak Portugis akan kelemahan kerajaan Melaka. Maka jatuhlah kerajaan Melaka disebabkan pengkhianatan dan sikap kedua-dua mamak yang berebut pengaruh.

Sejarah ini akan berulang kembali dan kali ini giliran mamak Mahathir pula dengan pengaruhnya yang akan menghancurkan Melayu. Dia berjaya menjatuhkan Tengku Abdul Rahmah dengan berbagai fitnah dan tohmahan. Dialah yang merancang dan mengapi-apikan rusuhan kaum pada 13 Mei 1969 yang akhirnya menjatuhkan Tengku Abdul Rahman dan menaikkan Tun Razak sebagai Perdana Menteri. Dia berjaya mempengaruhi Tun Razak supaya mengambilnya semula menyertai UMNO setelah dipecat oleh Tengku Abdul Rahman sebelumnya dan akhirnya dilantik sebagai Menteri Pelajaran. Dia berjaya menjatuhkan Tun Hussein Onn. Dia berjaya menghancurkan UMNO(lama). Dialah yang memulakan politik wang dalam UMNO. Dialah yang memulakan kronism dan nepotism. Dia berjaya menghancurkan institusi kehakiman. Dia berjaya melemahkan institusi Raja-raja Melayu. Dia berjaya menjatuhkan mertabat Bahasa Melayu. Dia berjaya mempersendakan ugama Islam. Dia berjaya menyekat kuasa pelajar universiti dengan menguatkuasa Akta AUKU. Dia berjaya menyekat atau menghapuskan banyak kemudahan-kemudahan yang sepatutnya diberikan kepada orang Melayu, contohnya kemudahan pendidikan tinggi dan berbagai-bagai lagi.

Apakah tujuan Mamak Mahathir berbuat demikian? Tak lain dan tak bukan untuk menghancurkan orang Melayu, raja-raja Melayu dan negara Malaysia serta mengaut keuntungan untuk diri dan keluarganya sendiri sahaja.

Orang Melayu masih tak sedar diri lagi????? Mereka memang mudah lupa????

Anonymous said...

Muhammad Arisan... kalau apa yang ko katakan itu benar adakah awak dapat pahala kerana menyampaikan kebenaran ? Ok lah dapat ... Kalau cite tu fitnah, ko ingat senang je angkat tangan dengan Allah minta pun... Allah tak ampunkan selagi orang yang difitnah tu tak ampunkan awak...
Peringatan dari saudara seislam...

Anonymous said...

lau xsilap empayar ottoman pn prnah tempah meriam kt tanah melayu nusantara..

Anonymous said...

Muhammad Arizsan..hanya orang yang kecewa dan gagal mendapatkan sesuatu sahaja yang akan berkata macam tu.....kita perlu hargai apa yang kita kecapi sekarang..nak beramal pun mudah, nak mencari rezeki pun senang, nak beriadah dengan keluaraga pun tiada halangan..lihat sahaja di negara lain, perang sana sini..so kita perlu bersyukur dengan apa yang ada dan sentiasa insaf...melayu masih lagi terpelihara walaupun ada sesetengah pemimpin tu yang kecewa tidak mendapat yang diinginkan, sanggup bersekongkol dengan kaum lain...berdemontrasi...semata-mata nak menyatakan kekecewaan...

Anonymous said...

org yg kecewa dan kuat brdendam memang cmtu...

Anonymous said...

sibuk dgn melayu nya tak kesudahan...yg satukan kita Islam...rajin rajinlah tadabbur al quran....faham fahamkanlah maksud hadis....

Anonymous said...

Sejarah mamak tidak dapat dinafikan dalam sejarah melayu. Banyak kacau bilau.

Unknown said...

Jangan persendekan bangsa sendiri kerana bangsa kita adalah 1 antara 2 watak utama di akhir zaman

Anonymous said...

Setuju

Anonymous said...

Bangsa Melayu nie adalh bangsa yg hilang.. Bangsa Melayu nie adalh Bangsa Jawi.. Yahudi dan Melayu adalh watak akhir zaman.. aq pernah bca Bangsa Melayu dngn Bangsa Yahudi adalh dri keturunan yg sama.. Bangsa Melayu dri keturunan Nabi Ibrahim AS iaitu dri Bani Keturah.. Yahudi tahu yg suatu hari nnti Bangsa Jawi (Melayu) ini akn menyembelih mereka di Palestine.. kuasa barat (Portugis) berlayar ke timur untk mncari Bangsa Jawi ini.. mereka tahu suatu hari nnti akn berlaku peperangan antara geng2 dajjal yahudi dngn Bangsa Jawi ini sbb tuu mereka xmahu berperang dngn Melayu.. mereka mnjajah kita dngn penuh ditipu daya dan muslihat.. mereka tidak mnjajah kita dngn kekerasan.. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui..

~Pejuang_Kebenaran~

alfuadah said...

Melayu sekarang ni...
Bohsia, bohjan, perasuah,perompak berbillion, mengaku ahli sunnah tetapi buat bidaah yg nyata..kaki rogol, kaki zina, kaki ekor...kaki sihir dsb.
Ngapa berani ngaku akan mnjadi pembela islam dgn menyembelih yahudi....
Teknologi semue beli..seluar dalam pun kafir buat kan...niaga semue rugi....tanah semue lelong...swmue nak subsidi...free...dalam hati penuh dgn dengki dan jaki....dan ramai sangat yg x sedarkan diri...apa lah nak jadi...

Mmmmmm..wajarkah mengaku akan mennjadi hero ni....
Pergh sian....

Unknown said...

Maaf sebelumnya jika lewat Tempat ini saya menceritakan kisah hidup saya niat saya hanyalah semata ingin berbagi tapi semua tergantung Anda percaya atau tidak yg jelasnya ini nyata tidak ada rekayasa……
Syukur alhamdulillah kini saya bisa menghirup udara segar di indonesia karnah sudah sekian lama saya ingin pulang ke kampung halaman namun tak bisa sebab,saya harus bekerja di negri orang (Arab Saudi) karna ada hutang yang harus saya bayar di majikan yaitu 157 juta untuk uang indo namun saya tidak pusing lagi sebab kemaring saya di berikan Info oleh seseorang yang tidak saya kenal,katanya kalau mengalami kesulitan baik dalam Kesehatan atau Ekonomi,Terlilit hutang silahkan minta bantuan sama
AKI DANU di Nomor telfon 082 390 678 649 di jamin bantuan beliau 100% …
Jadi saya beranikan diri menghubungi beliau dan menyampaikan semua masalah saya dan alhamdulillah saya bisa di bantu,kini semua hutang saya sama majikan di Saudi semua bisa terlunasi dan punya modal untuk pulang kampung,,,,
Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi AKI DANU di nomor 082 390 678 649 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya dan yg lainnya sudah membuktikan keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasihButuh angka TOGEL 2D/3D/4D,SGP/HKG/MALAISYA/TOTO MAGNUM/DIJAMIN1OO% TEMBUS

SILAHKAN HUBUNGI AKI DANU (((((082 390 678 649))))

ANGKA GHOIB SINGAPURA 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB HKG 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB MALAISYA

ANGKA GHOIB TOTO MAGNUM,KUDA LARI,4D/5D/6D

ANGKA GHOIB LAOS,THAILAND

ANGKA GHOIB MACAU

ANGKA GHOIB VIETNAM


Maaf sebelumnya jika lewat Tempat ini saya menceritakan kisah hidup saya niat saya hanyalah semata ingin berbagi tapi semua tergantung Anda percaya atau tidak yg jelasnya ini nyata tidak ada rekayasa……
Syukur alhamdulillah kini saya bisa menghirup udara segar di indonesia karnah sudah sekian lama saya ingin pulang ke kampung halaman namun tak bisa sebab,saya harus bekerja di negri orang (Arab Saudi) karna ada hutang yang harus saya bayar di majikan yaitu 157 juta untuk uang indo namun saya tidak pusing lagi sebab kemaring saya di berikan Info oleh seseorang yang tidak saya kenal,katanya kalau mengalami kesulitan baik dalam Kesehatan atau Ekonomi,Terlilit hutang silahkan minta bantuan sama
AKI DANU di Nomor telfon 082 390 678 649 di jamin bantuan beliau 100% …
Jadi saya beranikan diri menghubungi beliau dan menyampaikan semua masalah saya dan alhamdulillah saya bisa di bantu,kini semua hutang saya sama majikan di Saudi semua bisa terlunasi dan punya modal untuk pulang kampung,,,,
Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi AKI DANU di nomor 082 390 678 649 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya dan yg lainnya sudah membuktikan keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasihButuh angka TOGEL 2D/3D/4D,SGP/HKG/MALAISYA/TOTO MAGNUM/DIJAMIN1OO% TEMBUS

SILAHKAN HUBUNGI AKI DANU (((((082 390 678 649))))

ANGKA GHOIB SINGAPURA 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB HKG 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB MALAISYA

ANGKA GHOIB TOTO MAGNUM,KUDA LARI,4D/5D/6D

ANGKA GHOIB LAOS,THAILAND

ANGKA GHOIB MACAU

ANGKA GHOIB VIETNAM

Unknown said...

Melayu....oh...Melayu...In Sya Allah jika Allah izinkan sesuatu terjadi maka jadilah...tak perlu la nak kondem2 bangsa Melayu...kita tetap hamba Allah...jahat ke... perogol ke...penzina ke...perasuah ke...penagih ker...tu hanyalah sifat individu bukan bangsa....renung2kan lah....

Unknown said...

Melayu....oh...Melayu...In Sya Allah jika Allah izinkan sesuatu terjadi maka jadilah...tak perlu la nak kondem2 bangsa Melayu...kita tetap hamba Allah...jahat ke... perogol ke...penzina ke...perasuah ke...penagih ker...tu hanyalah sifat individu bukan bangsa....renung2kan lah....

ekal said...

Allah Maha berkuasa..
Dan kejadianNya,memang pelik2 belaka..
Tak masuk dek akal..
Hehehe..
Sengaja tuhan jadikan melayu begini,kelihatan bodoh,dungu,mudah dibuli..
Supaya suatu masa nanti,kamu semua menyaksikan tanda2 kebesaran Allah yang Maha berkuasa...
Peace

SRIWIJAYA said...

Ini dh tentu bkn mamak gi dh,ini dh tentu spesis keling,parriah,yg British bawa ke Tanah Melayu dari india,yg mnjdi pndatag Haram British di Tanah Melayu ni dahulu, yg British jdikn kuli buruh estet.Tpi parriah ni bila dtg sini,bila duk sini,memg seronok sngt la,sebab kasta parriah kat india memg ckup bgst,gologan kasta lain bleh buat hamba,bleh pukul wat cam lembu je taraf parriah mcm ni.Bila mereka duk sini,mereka tgk org melayu baik2,hidp pn senag,mewah,tk sush seperti di india,wlau utk mkn.Tpi disini, orgnya baik,mulia,Rajanya adil.Spesis parriah nipn,mula la,brlakon,memg kelig pn,kononnya,mereka mnjdi org Islam, masuk Islam,tpi bkn kerana hati yg ikhlas,tpi kerana nk hidp senag disini, kerana nk amik hati org melayu yg memg amat baik,wlau mereka tu tk menipu apa2,mghrpkn org melayu bgi warganegara pada mereka.Tpi skrg ni,tgk lh,inilh salah 1 parriah ni rsnya,tgklh betapa busuk hatinya.Skrg ni mereka tgk mereka mgkn lgi senag klau mnyokong Komunis,tikam org Islam dari dlm, burukkn melayu,buat melayu musuh, jayakn agenda komunis,yahudi,kerana org melayu dh tade apa kat sini pada parriah ni.Komunis mgkn akan jdikn mereka bumiputera jika brjaya brkuasa nanti.Inilh spesis tambi diatas ni.Tgk la,kata2 dia, dengkinya,busuknya hatinya pada org melayu.Rsnya memg parriah pnya spesis la ni.Ada trcampak lak kat sini,kerana dibawa,mnjdi kuli estet British.Pndatag Haram bawaan British.

SRIWIJAYA said...

Sms sy,buat Mohammed Fuad b.Mokhtar.

Zulfahri said...

Takkan Melayu hilang di dunia... majulah Melayu

www.mostearth.com

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan