Tuesday, March 11, 2014

Apa Rahsia (misteri) Sebalik MH370? .. agenda siapa???


Jangan Mudah Tertipu


SESUATU SEDANG DIRANGKA dan MISTERI INI SENGAJA DIJADIKAN SANTAPAN... ada yang lebih dahsyat sedang menanti..


Kita tidak akan mampu menangani percaturan-percaturan ini kecuali kita kembali kepada ALLAH SWT dan RasulNYA sepertimana yang telah ditunjukkan oleh para Sahabah RA dengan bersatu hati dan berkasih sayang sesama kita. Saya mendoakan para pemimpin Melayu negara agar tidak lalai dari membela umat Melayu Islam dan terus mencari jalan perdamaian antara mereka yang menentang kamu di bumi sendiri. Saya mendoakan anak-anak dari umat Melayu & Islam yang bermusuhan supaya kembali bersatu dan saling maaf memaafkan. 

Sesungguhnya bantuan ALLAH SWT bersama mereka yang bersatu dan berkasih sayang sesama mereka. Dan apabila mereka tegur menegur sesama sendiri, mereka memelihara akhlaq dan budi pekerti mereka.


Dalam banyak-banyak teori, inilah satu satunya pandangan yang paling mantap diketengahkan berhubung kehilangan pesawat MH370. Kita harus sedar, kini era dajjal, tidaklah keterlaluan jika kita fikir bahawa ia (dajjal) telah mula membuat aksi yang mengelirukan, boleh mengacau bilaukan pemikiran manusia terutamya umat Islam. Jangan bimbang, akan ada tindakan susulan.  Bersedialah kita mengharngi lanjutan dari peristiwa ini.

Paling menakjubkan ialah ianya berlaku tak lama setelah DSAI didapati bersalah di mahkamah dan dihukum penjara. Adakah ianya mempunyai perkaitan? Jika ada, bagaimana? Menenggelamkan isu tersebut sambil memastikan China dan Malaysia bermusuhan? Adakah agendanya untuk membangkitkan kemarahan China terhadap Malaysia ? Dajjal ingin cetuskan kekacauan di Malaysia tetapi masih gagal. Mengharapkan pula China mengambil tindakan (dalam diam) membantu cina Malaysia melakukan kacau bilau......  

Oohh, amat menakutkan. Maaf.. Pemikiran ini mungkin agak keterlaluan. Namun adalah baik bagi kita merenung pelbagai kemungkinan yang akan terjadi.

Tertanya pula mengapa pula pesawat MAS terlibat? Adakah ia dibangunkan untuk melakukan penganiayaan terhadap Syarikat Penerbangan ini (kini sedang menghadapi kemelut kerugian dalam operasinya). Kita bakal akan lihat nanti adakah saham MAS akan jatuh merudum? Jika ya, ia merupakan usaha dirancang teliti (diambil) sambil sekaligus meghancurkan MAS?


PESAWAT MH370: 'RED FLAG' ATAU 'FALSE FLAG'?
March 10, 2014 at 11:44am


1. MUQADDIMAH

Lihatlah insiden MH370 dengan pandangan matahati. Jangan terbuai dengan naratif huru-hara yang sedang disogokkan kepada anda supaya anda tidak melihat percaturan sebenarnya.

Anda sedang berhadapan dengan musuh-musuh yang tersembunyi dan sangat pakar dalam operasi false flag. Saya sudah acapkali menekankan kepentingan Malaysia dan perairannya. Hari ini kita melihat mereka maju setapak lagi dan dengan mudahnya Malaysia diheret ke persada kacamata dunia atas sebab-sebab yang tidak diingini, bersama pihak-pihak yang berkepentingan.

Imam Tirmidzi meriwayatkan dari Abi Sa'id ra dari Nabi saw bahwa baginda bersabda: “Takutlah kamu kepada firasat orang mukmin, kerana ia memandang dengan cahaya Allah Azza wa Jalla.” (HR Tirmidzi)

Kemudian baginda membaca ayat: "Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Kami) bagi ‘mutawassimin’ (orang-orang yang memperhatikan tanda-tanda)." (QS Al-Hijr: 75)


والله أعلمُ بالـصـواب

i. KEPADA SIAPAKAH SAYA TUJUKAN ARTIKEL INI

Seorang sahabat di alam maya yang baru saja saya kenali datang bertanya di inbox:

BWW: Salam .. bro .. ada klu tentang kehilangan MH370 ?

08/03/2014 17:16

Saya berharap ini kali terakhir saya melahirkan pandangan saya mengenai MH370. Sebagai menghormati permintaan beliau maka saya sampaikan sedikit pandangan saya. Saya tidak mahu terlibat dengan percaturan yang tiada kesudahan ini. Kalau ada yang beroleh manfaat dari artikel ini selain dari saudara BWW, maka fikir dan kembangkanlah.

Saya tidak ada keperluan mendekati sesuatu isu secara apa yang kononnya diistilahkan sebagai "pendekatan ilmiah". Saya tidak perlu pada justifikasi dan pembuktian yang terperinci, maupun perdebatan yang tiada kesudahan. Kami membaca pergerakan mereka pada kadar yang 'manasabah' dan samasekali tidak akan terlibat dalam permainan putar alam mereka. Sidang pembaca boleh membuat interpolasi selanjutnya. Saya sekadar menyampaikan bahawa kalian sedang disasarkan, itu saja.

Perkara pertama yang menarik perhatian saya sebaik sahaja menerima khabar mengenai MH370 ialah kesungguhan luarbiasa CNN dalam memberi liputan berita terhadap insiden ini dari detik-detik permulaannya.

Bagi kami apa saja yang timbul dari CNN adalah berita buruk, "CNN is bad news.". Inilah klu pertama saya sebenarnya. Saya membaca ramai yang terpengaruh dengan liputan berita CNN pada detik-detik awal tercetusnya berita tentang insiden MH370, lalu saya pun turut serta mengikuti liputan CNN dengan harapan bahawa Malaysia tidak dihadiahkan dengan 9/11 mereka.

Saya masih berdoa agar mereka itu yang di dalam pesawat MH370, mangsa-mangsa kelompok sang perosak mukabumi, agar segera muncul dengan selamatnya di hadapan kita semua supaya anda boleh mengabaikan peringatan dan pesanan ini.

ii. RICHARD QUEST & SILAPMATA KLASIK DAJJAL MELALUI CNN

Sistem dajjal meninggalkan templat acuan yang sering dikitar semula berulang-ulang kali sehingga anda tidak nampak, sedangkan ia sedang bermain-main di bawah batang hidung anda. Silapmatanya membawa anda ke alam fantasi yang diolah mereka dengan begitu realistik, sedangkan tanda-tanda mereka sedang beroperasi diabaikan. Sebaik sahaja anda melihat tanda-tanda ini, anda tahu suatu agenda sedang dilaksanakan.

Menurut Quest beliau bertemu dengan Fariq ketika penggambaran program CNN Business Traveller dan rakaman video penerbangan tersebut adalah pada 19 Februari 2014 membabit pesawat yang sama (MH370).

Fariq Ab Hamid, 27, had recently switched to the Boeing 777-200
He landed it in a flight captured on video last month by CNN
It was a textbook-perfect landing, the captain said of Hamid's work - (Sumber CNN)


(Gambar: Pembantu Juruterbang Pesawat MH370 Fariq Abdul Hamid bersama Richard Quest, 17 hari sebelum kejadian insiden! Jurnalis CNN atau Sepai?)

Anehnya CNN yang sudah dikenali sebagai lubuk perisikan Mossad dan CIA langsung tidak dipertikaikan kehadiran mereka. Tidakkah aneh bahawa beliau sudah berada dalam pesawat tersebut terlebih dahulu membuat penggambaran bagi CNN (+ -) 17 hari sebelum insiden MH370? Tidakkah aneh beliau bertemu dengan co-pilot pesawat yang terbabit pada 19 Februari? Kebetulan?

Richard Quest sendiri mempunyai latarbelakang yang kabur yang boleh dipertikaikan. Beliau mempunyai rekod tahanan pihak polis AS atas salahlaku seksual songsang dan pemilikan dadah 'meth'. Di CNN kononnya beliau adalah seorang pakar aviasi sedangkan beliau berkelulusan undang-undang!

Beliau membuat penggambaran CNN Business Traveller dan memandangkan fungsi beliau sebagai pakar aviasi, menjelang insiden MH370 beliau memainkan peranan sebagai 'PAKAR AVIASI' dan memberi liputan/analisis secara terperinci mengenai MH370. Apakah mereka datang ke sini untuk membuat penggambaran Business Traveller atau membuat persiapan untuk OPERASI FALSE FLAG MH370 sebenarnya? Bangunlah anak-anak Melayu, jangan lena diulit mimpi lalu kamu bertelingkah sesama kamu sendiri. Hentikanlah permusuhan sesama kamu.

Pada tahun 2006 Richard Quest (lahir 9 Mac 1962) menolak tawaran untuk bertugas dengan saluran Inggeris Al Jazeera, di atas alasan ketidaksuaian berdasarkan homoseksualiti (gay) dan berketurunan Yahudi Eropah (Jewish). [1]
(Gambar: Richard Quest)1. ^ Owen Gibson; Afshin Rattansi (November 12, 2006). "Look east: After long delays and a rumoured editorial split with its Arabic parent, English-language news channel al-Jazeera will go on air this week. Owen Gibson and Afshin Rattansi report". The Guardian. Retrieved 6 August 2012. "But there were delays from the start. It was hard to recruit big-name presenters: Richard Quest of CNN said he turned down an offer on the grounds that being gay and Jewish might not be suitable."

CNN reporter in sex, rope and drug scandal

April 21, 2008 - 8:40AM

A well-known CNN reporter has been arrested in New York's Central Park with drugs in his pocket, a rope around his neck that was tied to his genitals, and a sex toy inside his boot.Richard Quest - who is known for his boisterous and quirky style - was arrested at 3.40am on Friday, almost three hours after the park's 1am closing time.

He was initially arrested for loitering, the New York Post said. However, a search by police uncovered the oddly configured rope, a sex toy inside Quest's boot, and a small bag of methamphetamine in his left jacket pocket, the Post said. (http://www.smh.com.au)

Gay CNN presenter Richard Quest on his comeback after that embarrassing park incident

http://www.pinknews.co.uk/2009/06/22/gay-cnn-presenter-richard-quest-on-his-comeback-after-that-embarrassing-park-incident/

Kedua-dua Yahudi Zionis CNN yang homoseksual secara terbuka ini iaitu Richard Quest dan Anderson Cooper kelihatan tersasul beberapa kali semasa melaporkan tentang MH370. Tidak hairanlah isu membaca riak wajah dan "bahasa badan" ini saya kemukakan seketika, ibarat pepatah Melayu 'pulang paku buah keras'. Pentagon sendiri telah menggerakkan aparatus mereka baru-baru ini untuk 'membaca' Presiden Vladimir Putin berikutan sidang media beliau mengenai Ukraine lebih 1 jam.

"The Pentagon has spent hundreds of thousands of dollars in recent years so that researchers can study the body movements of foreign leaders, including Russian President Vladimir Putin, in hopes of predicting future behavior."

http://rt.com/usa/pentagon-connors-putin-language-510/

Video 1: Richard Quest - I flew with missing first officer of MH370.

http://youtu.be/phRyN9RO-Ek

(00:32) And now ships, air and sea rescue from both Vietnam and Malaysia and Singapore is also involved, China would also get involved. The US forces who are in that area could be involved too. Everybody will be in a coordinated ATTACK (gugup dan membetulkan semula ayat kepada: ATTEMPT) to try and find exactly where this aircraft is in the water.."

Apakah yang sedang bermain dalam kepala Richard Quest sehingga tersasul dan berkata "coordinated attack?". Apakah ini prosedur 'Search & Rescue' atau 'Search & Destroy'?

(00:54) Pembaca berita kepada Richard Quest: "Now Richard let's talk a little bit more about that co-pilot Fariq Hamid. You actually sat in a cockpit of a similar aircraft just a few days ago.."

(1:18) We were (flying).. filming, (gugup membetulkan semula ayat: HAD AUTHORISED) had authorised filming for CNN Business Traveller, and we were on the cockpit.."

Richard Quest dan Anderson Cooper nampaknya bersungguh-sungguh untuk memastikan bahawa insiden-insiden ini diterima oleh penonton sebagai insiden 'kebetulan' dan penggambaran CNN Business Traveller tersebut mendapat pengesahan rasmi dari pihak berkuasa. Dengan lain perkataan ia bukannya suatu operasi 'covert' rahsia perisikan Amerika Syarikat.
Video #2: Richard Quest: Malaysia Airlines MH370 jet was 'at safest point' in flight.

http://youtu.be/yR1iArXcaPc

Pada saat pembuka kata (00:03) video #2, Anderson Cooper sudah tersasul.

Anderson Cooper: "We're now bringing in Richard Quest who has 'ACTUALLY' (gugup).. COINCIDENTALLY (Anderson mengubah ayat kepada "secara kebetulan..") has been shooting a story on the "airline" (Penerbangan Malaysia) and has spent time with the airline's CEO..."

Video #3: Where is Malaysia Airlines Flight 370? Traces of oil seen in area of last contact .

http://youtu.be/y-RuoMDqRqQ

Pada video #3 kita melihat pelbagai aspek pencerobohan keselamatan pesawat MH370 diperbincangkan & Rene Marsh koresponden CNN memberi isyarat dan justifikasi tentang keperluan untuk badan penyiasat Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan (National Transportation Safety Board - NTSB).

Beliau membuat konotasi bahawa negara-negara di rantau ini tidak mempunyai kepakaran yang memadai untuk menangani krisis yang sebegini dan negara-negara yang lebih besar, maju dan berkemampuan (Amerika Syarikat) seharusnya mengetuai penyiasatan tersebut.

Menurut John Goglia, "pakar aviasi" dari NTSB, agensi induk AS yang menyiasat kemalangan kapal terbang, "Ketiadaan panggilan kecemasan mencadangkan bahawa kapal terbang sama ada mengalami penyahmampatan letupan atau telah dimusnahkan oleh bahan letupan."

” Ia harus berlaku cepat kerana tidak ada komunikasi, ” kata Goglia. Beliau berkata identiti palsu kedua-dua penumpang kuat mencadangkan kemungkinan bom. “Itu bendera merah (Red Flag) yang besar,” menurutnya.

Saya 'bertanya' kepada John Goglia di sini, "Red Flag" atau "False Flag"? Tak perlulah bermain istilah dengan anak Melayu.

2. ANTARA MASALAH YANG DICIPTA DENGAN REAKSI YANG MENDATANG


Anda akan melihat bahawa sekiranya insiden ini berakhir sebagai nahas yang tragik, maka China akan mempunyai kasualti yang terbesar di mana lebih dari separuh mangsa dari insiden MH370 adalah warganegara China. Maka dari suatu sudut, siapakah sasaran sebenarnya dari segi kasualti nyawa?

Perkembangan semasa berkenaan konflik Barat-Rusia, akhir-akhir ini melihat China dengan lantang menempelak Amerika Syarikat. Apakah anda menyangka China tidak memahami isyarat Amerika Syarikat kepada mereka dari insiden MH370 ini?

Malaysia sudah terjebak di dalam insiden ini di mana di mata dunia, kelemahan pentadbiran dan keselamatan membabitkan penerbangan luar negara dilihat sebagai lemah. Maka apakah perasaan China terhadap Malaysia? Tragedi MH370 ini dibentuk supaya negara kita tersepit dicelah konflik yang mendatangkan kemarahan China dan rakyatnya terhadap Malaysia.

Pada peringkat awal ini sahaja, cuba anda perhatikan apakah sentimen rakyat mereka terhadap Malaysia mengenai pengendalian kes ini? Anda belum merasakan bahang kemarahan dan kekecewaan rakyat China? Kekeruhan hubungan dua hala sedang disemai secara sistematik. Bagi saya inilah cara instigasi yang sangat klasik, dengan menggunakan pihak ketiga (Malaysia) untuk mensasarkan kasualti keatas sasaran sebenarnya iaitu China.

3. ISYARAT TERTINGGI KEPADA CHINA

Seorang kenalan maya di RT melawak dan katanya "tiada siapa yang lebih arif tentang sistem pengendalian Boeing dari Amerika Syarikat. Kalau ada sesuatu pihak yang boleh menjatuhkan pesawat MH370 dari ruang udara dengan mudah adalah Amerika Syarikat."

Itulah hakikatnya. Rangkaian perhubungan data 'dalam penerbangan' Boeing 777 berhubung terus 24/7 kepada Pusat Komputer Boeing di Seattle, Washington.

Jika kesemua rangkaian ini dipadamkan serta merta melalui suatu insiden yang katastropik ini bermakna:

1. Sebuah bom dalam anggaran 100-200 lbs telah diseludup masuk ke pesawat dan diledakkan atau;

2. Sebuah serangan peluru berpandu anti-pesawat seperti yang dimiliki dari USS Navy Guided Missile Destroyers yang diketahui sedang beroperasi di Laut China Selatan ketika itu.

3. Senjata berteknologi tinggi yang tidak diketahui.

Radar USA 7th fleet di Laut China Selatan mampu menjejak pesawat tersebut, mengetahui ia meletup, dan jatuh ke perairan. Radar tersebut mampu menjejak secara tepat lokasi dan kordinat impak berlaku.

Satelit Reconnaisance Amerika Syarikat mampu melihat pesawat tersebut meletup di udara. Pusat kawalan recon AS juga mampu menjejak sekiranya sebuah peluru berpandu anti-pesawat dilancarkan sebelum ianya meletup di ruang udara. Dalam anggaran masa 7 jam segala keputusan boleh diproses dan disahkan.

"They will keep you running in circles where in fact they have you encircled." - Al Faedah

Namun tiada sebarang statemen yang relevan hingga kini diterima secara rasmi dari Whitehouse sedangkan mereka tahu apa sebenarnya yang berlaku. Mereka akan terus meletakkan anda dalam pusingan-pusingan yang mengelirukan, namun pada masa yang sama mereka telah pun mengelilingi kamu.

Ini menimbulkan pra-sangka yang manasabah bahawa pihak-pihak perisikan tertinggi blok Barat terbabit sedang dalam prosedur melaksanakan agenda terorisma keatas negara membangun di Asia Tenggara seperti Malaysia.

Insiden MH370 adalah suatu signal & statemen tahap tertinggi kepada China. Anda akan melihat suatu siri reaksi dari China secara berperingkat samada secara langsung atau tidak.

والله أعلمُ بالـصـواب


4. ANTARA MASA & TIMING INSIDEN


(Gambar: Kapten Zaharie Shah)

Perhatikan dengan baik 'timing' insiden ini berlaku sebaik sahaja keputusan mahkamah terhadap ketua pembangkang diterima. Mereka sudah pun mempunyai masa yang memadai untuk menyusun insiden ini bertepatan dengan segala kemungkinan keputusan mahkamah? Anda percaya pada "kebetulan"? Tragedi Lahad Datu mula memuncak pada 1 Mac 2013. Insiden Pesawat MH370 berlaku di awal pagi 8 Mac 2014, genap setahun sahaja selepas huru-hara Lahad Datu. Benarlah, ini semua semata-mata "kebetulan".

Bagaimanakah sentimen blok pro kerajaan dan blok pakatan? Tidakkah anda menjangka bahawa situasi pertentangan antara kedua blok yang bertelingkah ini akan bertambah meruncing? Apakah segala masalah ancaman perpecahan sesama kita bakal selesai dengan terpenjaranya sekali lagi Anwar Ibrahim? Janganlah terlalu naif. Kerana kenaifan sebeginilah umat Islam diperdaya berkurun-kurun lamanya.

Perhatikan kedudukan Penerbangan Malaysia selepas ini. Apakah anda menyangka, reputasi dan kedudukan kewangan syarikat penerbangan negara yang sememangnya sudah pun terumbang ambing, tidak akan tergugat samasekali? Sebenarnya, entiti syarikat penerbangan negara kita juga sedang disasarkan.

Perhatikan elemen & komposisi penumpang-penumpang pesawat MH370. Tidakkah anda melihat kehadiran komposisi yang sesuai? Penumpang warga Ukraine, Rusia, Amerika Syarikat, dan China.. Sekiranya elemen terorisma Eropah diperkenalkan, maka bukankah komposisi ini menepati konflik semasa global di Ukraine? Bagaimana pula dengan elemen teroris dari China?

Apakah pecahan terperinci demografik setiap penumpang dalam pesawat MH370? Siapa-siapakah mereka? Apakah maklumat dan rahsia yang ada pada mereka? Apakah anda mampu merungkai "nilai" mereka dalam konteks perisikan?

Sama-samalah kita perhatikan elemen apakah yang akan mereka ketengahkan kelak.. Yang penting ialah alibi warganegara Amerika Syarikat sudah pun ditanam dalam insiden ini sebagai syarat bagi membuka ruang kepada campurtangan Amerika Syarikat.

Dengan 3 (+1 bayi) warganegara Amerika Syarikat, mereka sudah pun bergegas-gegas menyusun pasukan penyiasatan FBI mereka untuk turun. Insiden ini melibatkan 152 (+ 1 bayi) warga China! Apakah anda melihat kekalutan China untuk menghantar pasukan perisikan mereka?

Memang masih terlalu awal pada ketika ini untuk menjangka bagaimanakah perencanaan ini bakal diolah oleh mereka. Saya sekadar menasihatkan supaya jangan terbuai dengan sebarang polemik dan percaturan yang bakal disusun kehadapan. Akhirnya anda akan hanya semakin keliru.

والله أعلمُ بالـصـواب5. MALAYSIA SEDANG DIPOSISIKAN SEBAGAI NEGARA YANG LEMAH & TIDAK MAMPU MENANGANI KRISIS

Pihak manakah yang paling tertekan dalam situasi masalah yang "dicipta" ini? Pastinya Malaysia berada dalam kedudukan yang paling tertekan, lemah dan terdedah. Perhatikan rentetan reaksi pada setiap spektrum. Tidakkah tragedi ini sudah pun mula menyemai bibit-bibit kecelaruan, kesedihan, dan kemarahan pada setiap peringkat?

Bayangkan sekiranya insiden ini berkesudahan dengan nahas yang mengorbankan kesemua penumpang dan krew pesawat, bayangkan reaksi dan impaknya keatas kita semua. Pihak manakah yang bakal meraih keuntungan dari episod MH370 ini? Bagaimanakah insiden MH370 ini melibatkan AS sebenarnya, sedangkan mereka 'menawarkan bantuan?"

Inilah mentaliti ummah hari ini, kerana mereka tidak memahami ideologi "Problem-Reaction-Solution" ini. Inilah ummah yang hanya mampu reaksioner dalam perlakuan mereka. Dicatur kesana sini oleh musuh-musuhnya sendiri, lalu bercakaran sesama sendiri dan memohon bantuan dari mereka yang mencipta masalah itu pada asalnya.

Saya membincangkan dengan ringkas penciptaan 'problem' (masalah) & implikasi reaksi yang timbul darinya. Sewajarnya anda boleh membuat interpolasi yang lebih lanjut dan terperinci. Jelasnya mereka mempunyai agenda dan kepentingan yang amat besar dari isu ini.

والله أعلمُ بالـصـواب


6. AS AKAN MENYAJIKAN PENYELESAIAN & SOLUSI

Anda akan melihat selepas ini siri-siri 'solution' (penyelesaian) akan disusun secara sistematik. Ada diantara penyelesaian-penyelesaian ini akan diwar-warkan secara "umum" dan "terbuka". Ada di antara "penyelesaian-penyelesaian" ini akan di'runding'kan dibelakang tabir bawah kelambu-kelambu kerahsiaan.

Mereka sudah pun memegang kunci-kuncinya. Segala kelemahan teknikal, keselamatan (security) dan pengawasan dalam diri kita (negara) sudah pun terdedah, terbuka dan akan dirobek secara berperingkat. Inilah masa yang paling sesuai sekiranya kuasa-kuasa luar yang berkepentingan ingin memastikan agenda dan kehendak mereka dituruti. Mereka akan tampil ke hadapan dan memimpini anda untuk 'keluar' dari krisis ini. Sudah tentulah mereka orang yang paling 'berpengalaman'.

Dalam kesibukan anda menangani pelbagai persoalan & permaslahan yang berbangkit, terorisma dan berfikir-fikir manakah terorisnya, apakah "ransom demand" mereka dan pelbagai kecelaruan teknikal yang disusun dari implikasi insiden 'false flag' pesawat MH370, sudah pasti anda akan terlalai dari "teroris" dan "tuntutan maupun ugutan" yang sebenarnya.

Ia mungkin sudah pun bermula.. Terorisma sebenarnya akan mengambil rupabentuk diplomasi, kepimpinan krisis, kepakaran penyiasatan, sekuriti dan keselamatan. Dengan lain perkataan bersedialah untuk tahap 'CAMPURTANGAN' yang lebih tinggi keatas urusan negara. Dengannya datanglah peras ugut dan tuntutan secara berperingkat. Apabila soal-soal keselamatan negara dalam sesuatu krisis sudah dibolosi, maka bersedialah apabila anda menjadikan pemimpin keatas kamu. Segala kelemahan kamu akan dieksploitasikan.

Bayangkan sekiranya insiden yang sama berlaku di Rusia. Apakah anda begitu naif dan menyangka bahawa Putin akan memberi sebesar-besar laluan kepada mereka untuk melakukan siasatan? Sudah tentu tidak. Sebaliknya, perhatikanlah nanti penguasaan mereka keatas kita, apabila 'pakar-pakar' perisikan dan penyiasatan mereka masuk.

Oleh yang demikian, akhirnya anda akan lihat lebih banyak konsesi, rekonsiliasi dan tolak-ansur dilaksanakan secara sistematik selepas ini sebagai "pampasan" untuk mengeluarkan diri kita dari perangkap yang sudah mengena. Ada antaranya akan diumumkan. Ada yang mungkin dilaksanakan secara terselindung. Segalanya bergantung sejauh manakah insiden ini akan diperbesar-besarkan, digembar-gemburkan. Kalau naratifnya menjadi semakin berputar-belit, maka semakin dalamlah agenda yang bakal disusun.

Badan-badan penyiasat yang pakar sudah pun mula disusun dan dicatur. Apabila CNN terlibat secara langsung dan pro-aktif anda akan melihat keseluruhan aparatus perisikan Amerika Syarikat adalah dibelakang mereka. Sambil saya menyediakan komentar saya ini, pasukan penyiasat FBI Amerika Syarikat sudah pun digerakkan untuk beroperasi di Malaysia secara rasmi.

Malangnya anak-anak generasi baru Melayu dan tidak kurang juga mereka yang sudah jauh berumur, bakal terkinja-kinja melihat operatif-operatif CIA, FBI dan apa sekalipun menjalankan operasi 'psy-op' mereka di sini. Mereka akan terlompat-lompat menanti CNN dan sekutunya memutar 'spin' terkini lagi tercanggih tentang MH370.

Inilah generasi yang telah diprogram dengan filem-filem Hollywood & fantasi. Orang kita tidak faham bahawa mereka ini sedang menjalankan gerak saraf destabilisasi keatas negara kita atas kepentingan serakah mereka.

Apabila diperingatkan, maka mereka segera pula berkata, "Oh tidak, ini teori konspirasi khayalan kamu!".

Sedangkan ALLAH SWT telah berfirman:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَہُودُ وَلَا ٱلنَّصَـٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَہُمۡ‌ۗ قُلۡ إِنَّ هُدَى ٱللَّهِ هُوَ ٱلۡهُدَىٰ‌ۗ وَلَٮِٕنِ ٱتَّبَعۡتَ أَهۡوَآءَهُم بَعۡدَ ٱلَّذِى جَآءَكَ مِنَ ٱلۡعِلۡمِ‌ۙ مَا لَكَ مِنَ ٱللَّهِ مِن وَلِىٍّ۬ وَلَا نَصِيرٍ

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menturuti millah (tatacara hidup & agama) mereka (yang telah terpesong itu).

Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu. (Al Baqarah:120)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zhalim. (Al Ma'idah: 51)

7. KESIMPULAN: LEBIH BANYAK PERSOALAN DARI JAWAPAN YANG AKAN DIHASILKAN KELAKAnda tidak akan 'nampak' naratif yang saya nyatakan ini, kecuali anda tinggalkan naratif yang disogok kepada anda secara sistematik.

Tragedi yang disusun ini sekiranya berkesudahan dengan pengesahan nahas, akan membabitkan bilangan nyawa yang sangat ramai dan naratif yang berlapis-lapis dan bertindanan. Jangan harapkan penyelesaian yang mudah dan simplistik. Malah sebarang 'penyelesaian' dan 'solusi' yang tercapai akan hanya memihak kepada agentur konspirasi jahat ini.

Pada akhir perjalanan setiap dari perancangan mereka ini, anda akan ditinggalkan dengan lebih banyak soalan dari jawapan. Ia bukanlah perancangan yang sebarangan. Sedarilah hakikat ini.

Ketahuilah tragedi dan insiden MH370 ini sememangnya sangat menyedihkan, terutama sekali sekiranya ia berkesudahan dengan nahas yang tragik. Namun di samping kita mendoakan keselamatan bagi "mangsa-mangsa" yang terlibat, jangan lupa untuk mendoakan diri kita sendiri. Sekiranya nyawa mereka terkorban, ketahuilah pengorbanan nyawa ini akan berterusan dan tetap akan disasarkan pada kita jua akhirnya. Ketahuilah nyawa manusia adalah sangat murah bagi mereka. Bangunlah anak Melayu, bangunlah. Masamu semakin suntuk.

Samada anda dalam blok pakatan maupun kerajaan, ketahuilah tiada siapa pun antara kita yang akan beroleh kebaikan dari persengketaan dan perbalahan sesama kita kerana agentur-agentur yang tersembunyi dan nyata ini sentiasa akan memainkan peranan untuk memecah belahkan negara kita.

Maka saya berharap setiap dari kita sedar segera akan kepentingan untuk kita bersatudan kembali kepada jalan Iman dan Taqwa. Selagi kita bersengketa selagi itulah kita akan menjadi bahan sasaran musuh. Anda tidak akan mampu merungkai secara terperinci gerak-gerak saraf yang mereka jalankan keatas kedua-dua pihak yang bertelagah.

Kita tidak akan mampu menangani percaturan-percaturan ini kecuali kita kembali kepada ALLAH SWT dan RasulNYA sepertimana yang telah ditunjukkan oleh para Sahabah RA dengan bersatu hati dan berkasih sayang sesama kita. Saya mendoakan para pemimpin Melayu negara agar tiada lalai dari membela umat Melayu Islam dan terus mencari jalan perdamaian antara mereka yang menentang kamu di bumi sendiri. Saya mendoakan anak-anak dari umat Melayu & Islam yang bermusuhan supaya kembali bersatu dan saling maaf memaafkan. Sesungguhnya bantuan ALLAH SWT bersama mereka yang bersatu dan berkasih sayang sesama mereka. Dan apabila mereka tegur menegur sesama sendiri, mereka memelihara akhlaq dan budi pekerti mereka.

والله أعلمُ بالـصـوابArtikel ini dipetik dari:

1  https://www.facebook.com/notes/al-faedah/pesawat-mh370-red-flag-atau-false-flag/482901128498552

 dan 

2  http://megachannelz.blogspot.com/2014/03/pesawat-mh370-red-flag-atau-false-flag.html#more
CAMPUR TANGAN USA TELAH LAMA BERMULA...  bagaimana demonstrasi jalanan bermula?, siapa pemimpin nya? Dari mana sumber kewangannya? Renungkanlah.

54 comments:

Nurrohi said...

Salam Admin,
Maafkan saya. Adakah terdapat fakta-fakta atau bukti fizikal yang menyokong teori di atas? Jika ada letupan tentu ada serpihannya. Kawasan Laut China Selatan(pentas Sunda), cetek dan aktif dengan aktiviti manusia, dalam cuaca yang begitu baik .Jika berlaku sesuatu yang luarbiasa tentu ada saksi yang melihat dan menemukan puing-puing dan sebagainya.

Bukan semua kejadian buruk berpunca dari kerja konspirator. Allah juga Maha Berkuasa menentukan segalanya. Apakah belum sampai masanya Allah pula bertindak dan menunjukkan kuasaNya?

Kejadian ini sangat aneh,pelik dan luarbiasa. Banyak negara terlibat dalam operasi pencarian. Adakah kemungkinan semua pihak terlibat dalam konspirasi dan berpakat menyembunyikan maklumat sebenar? Jelas! MH370 telah GHAIB.

Kita lihat pada natijahnya sekarang, manusia sudah buntu dan kebingungan. Kesannya kepada rakyat Malaysia, mereka kembali merujuk kepada Tuhan. Bertanya kepada Allah. Berdoa kehadratNya beserta selawat kepada Rasul akhir zaman, kerana teknologi secanggih mana pun sudah tidak mampan lagi.

Kuasa teknologi atau kuasa akal terlalu kerdil berhadapan dengan Kehendak dan Kuasa Allah yang Maha Agung. Hati sekelian manusia sedang diruntun untuk tunduk dan berserah serta meletakkan pengharapan setinggi-tingginya kepada Allah dan Rasul.

Mudah sahaja bagi Allah untuk menyelesaikan peristiwa ini. Janganlah sangka Allah menyelesaikan masalah ini mengikut fikiran dan sangkaan kita. Kita hanya hamba. Tunduk dan pasrahlah kepadaNya. Allah akan bertindak seadil-adilnya.

Apakah yang mampu ditawarkan oleh 'pihak mereka' (musuh)? Apakah mereka sanggup mencabar kekuasaan Allah? Sedangkan mereka hanyalah bagaikan debu yang berterbangan. Mereka juga sedang terkedu. Mereka juga bimbang untuk berhadapan dengan risiko kegagalan.Mereka tidak akan dipercayai untuk selamanya. Kepentingan mereka akan berkecai dipertengahan jalan.

Tentu ada maksud Tuhan dengan kejadian ini. Hikmah yang baik untuk keselamatan manusia di dunia dan diakhirat.Usaha itu perlu, itu memang disuruh.Dalam berusaha ternyata kita dapat menilai bahawa manusia sangat lemah dan akhirnya berdepan dengan kebuntuan.

Marilah kita mengangkat tangan ke hadrat Allah dan mengaku kita hamba yang lemah dan tidak berdaya. Mohon keampunan atas segala dosa-dosa kita dan juga keselamatan penumpang dan krew MH370.
Ya Allah, selamatkanlah kami didunia dan diakhirat. Lindungilah kami dari siksa api neraka.

Orang Hilir said...

sama2lah kita nanti apa yg akan berlaku. teori ini hanya mengukuhkan teori 9/11. kalau meletup, pasti dah jumpa bangkainya. laut disitu bukan dalam sangat. kalau tak meletup pula, kat mana dia landing??? apapun pembuat konsipirasi (jika benar) tentu ada muslihat tersendiri dan tentunya hanya akan membawa bencana yang lebih dahsyat. Perang dunia ke3. sesungguhnya ada pelik sikit. secara tak disangka ialah Malaysia.. kenapa Malaysia???

Berbillion manusia sedang fokus kepada Malaysia (yang sedang dalam diam menghadapi perang psikologi dari rakyat keturunan cina). sebenarnya kita tak tahu, tetapi bersangka baik kepada Allah adalah sebaik2 langkah. Amin ya Rabbal Alamin.aminkan doa saudara di atas. sdr Nurrohi

Kay said...

Assalamualaikum whr...

Dari awal pagi Sabtu lagi, sebaik saja terbaca online kisah pesawat MH370 hilang... saya yang sangat jarang tengok/baca berita terasa bagaikan terpangggil untuk ikuti situasi ni, sebab terdetik seolah-olah sesuatu perancangan yang besar akan dihadapi oleh Malaysia selepas ini.

Jika kita lihat Asia Barat, satu demi satu negara Islam dilumpuhkan dengan pelbagai konflik dan pembunuhan terang-terangan. Dah lama dah Malaysia ni diserang secara halus... (tanah pun dah banyak jadi milik syarikat asing atas nama pembangunan) akan tetapi situasi dah menjadi sedikit tegang sedikit demi sedikit.

Saya perasan yang kes DSAI tak berapa diberi perhatian sangat, salah satu rancangan mereka juga ke nak alih perhatian? Saya sangat-sangat setuju yang CNN is bad news. (Dulu masa Tsunami 2004, diorang hanya delete background orang baca Qur'an, bunyi lain semua ada. Video yang sama di Malaysia x delete pun bacaan tu, atau mute semuanya - sejak tu nampak cara diorang manipulate situasi). Saya harap semua penumpang dan crew masih ada harapan untuk survive... semuanya atas takdir Allah swt.

MfR said...

salam sahabat...

antara lagu pit bull feat shakira

Big news, Pitbull, Tom Cruise, Mumbai
A lit up their December night like the fourth of july, vanilla sky
Thriller in Manila, knocking them out like Pacquiao
No Ali, no Frasier, but for now it's off to Malaysia

Two passports, three cities, two countries, one day
Now that's worldwide, if you think it's a game, let's play, dale

. said...

pesawat itu telah disambar oleh sebuah tangan yg amat besar ukuranya pada saat ia melintasi laut cina selatan.
disimpan kedasar laut yg paling dalam.
dengan izin allah,maka akan timbulah ia kembali pada hari jumaat / sabtu hadapan.
bibarokatillah.

Anonymous said...

salam, kita dah dapat banyak petunjuk, selain berdoa kepada Allah mohon dilindungi, apa persiapan dan persediaan yang kita kena buat? fizikal terutamanya...harap tuan boleh tulis satu entry... ini satu website ttg how to survive new world order; http://newworldordersurvival.yolasite.com/... ramai yg masih terpinga2...

Anonymous said...

Salam, sekadar renungan :)

...sketsa dari MH 370

Tafsir Al quran Surah Ali Imran ( Surah ke-3 ayat 7)


" Dia lah yang menurunkan kepadamu (wahai Muhammad) Kitab Suci Al-Quran. Sebahagian besar dari Al-Quran itu ialah ayat-ayat "Muhkamaat" (yang tetap, tegas dan nyata maknanya serta jelas maksudnya); ayat-ayat Muhkamaat itu ialah ibu (atau pokok) isi Al-Quran. Dan yang lain lagi ialah ayat-ayat "Mutasyaabihaat" (yang samar-samar, tidak terang maksudnya). Oleh sebab itu (timbulah faham yang berlainan menurut kandungan hati masing-masing) - adapun orang-orang yang ada dalam hatinya kecenderungan ke arah kesesatan, maka mereka selalu menurut apa yang samar-samar dari Al-Quran untuk mencari fitnah dan mencari-cari Takwilnya (memutarkan maksudnya menurut yang disukainya). Padahal tidak ada yang mengetahui Takwilnya (tafsir maksudnya yang sebenar) melainkan Allah. Dan orang-orang yang tetap teguh serta mendalam pengetahuannya dalam ilmu-ilmu agama, berkata:" Kami beriman kepadanya, semuanya itu datangnya dari sisi Tuhan kami" Dan tiadalah yang mengambil pelajaran dan peringatan melainkan orang-orang yang berfikiran. "


dan..Tafsir Al quran Surah Ali Imran ( Surah ke-3 ayat 70)


" Wahai Ahli Kitab! Mengapa kamu kufurkan (ingkarkan) ayat-ayat keterangan Allah padahal kamu menyaksikan kebenaranNya? "

---> ada apa-apa sense atau klu pesawat yg hilang tersebut?

{ ini koordinat terakhir pesawat MH 370 sebelum ghaib 5' 30'' 54 U dan 103' 26'' 34.8 T }

wallahualam... :)

Anonymous said...

akan timbul jumaat/sabtu ni....satu hari di sini bersamaan 7 hari di sana.....ada persamaan kes heli bario bakalalan ....Allah yang maha mengetahui

Anonymous said...

balik2 salah Anwar.. pelik... masa isu Lahad Datu... kata nak dedah... sampai sekarang tak dedah... siap ketua dia boleh lepas... banyakkan doa... tersalah taip jadi fitnah.

Anonymous said...

Biasa la orang islam. Bila ada sesuatu, salah kn yahudi, kristian, usa. Kehebatannya cuma buat cerita2 bodoh mcm ni. Semua hal yang jadi kononnya konspirasi, jadi teruskan la berkonspirasi. Cuma itu saja la kepakaran umat islam sedunia.

Gaban Merah said...

Jangan gadoh main sama sama

PBT said...

Hanya segelintir yang dapat mengambil iktibar dan hikmahnya. Antara hikmah dan iktibar kehilangan MH370 setakat ini ialah;

1. Sekurang-kurang manusia mahu berfikir dan kembali mengatakan hebatnya kuasa Allah walau pun untuk seketika!

2. Tentu ada segelintir manusia yang beriman akan bertambah keimanan mereka. Sedangkan orang beriman dan bertaqwa itu sentiasa mengaitkan sesuatu peristiwa dengan Allah sekali pun kakinya tertusuk duri di jalanan!

3. Mendorong manusia mengharap kepada kuasa Allah atau keajaiban dari Tuhan!

4. Di Malaysia khususnya, sekurang-kurangnya meredakan persengketaan politik yang semakin hari semakin menjauhkan manusia dengan Allah.

5. Mengalih pandangan dunia terhadap kekalutan politik di Malaysia kepada suatu peristiwa kemanusiaan dan ketuhanan! Dengan peristiwa ini, seolah-olah dunia sedang diajak untuk mengenal Allah melalui Malaysia!

6. Isu politik, ekonomi, social dan bencana alam yang kian parah dari masa ke masa semacam terhenti seketika oleh satu babak menarik. Allah mahu mengajak manusia kembali kepadaNya untuk menyelesaikan semua masalah kehidupan yang sedang meruncing.

7. Sekiranya kehilangan pesawat ini terus ‘hilang’, barangkali ianya isyarat besar menjelang peristiwa yang sangat besar di akhir zaman.

8. Mungkinkah misteri ini akan menjadikan manusia yang bertuhankan akal mahu untuk tunduk kepada suatu kuasa roh oleh “Kerajaan Ajaib” yang ghaib?

9. Apa pun hikmahnya hanya Allah Yang Maha Tahu. Di zaman Nabi Allah Nuh, Allah saw lakukan banjir besar di seluruh dunia, tetapi hanya sekitar 80 orang sahaja yang terus beriman dan makin kuat rasa bertuhan dalam diri mereka.

10. Tidak hairan jika peristiwa apa pun Tuhan lakukan, hanya segelintir manusia yang mahu kembali kepada Allah dikeranakan peristiwa tersebut.

Pesawat MH370 bukan sahaja telah pun menerbangkan seramai 227 penumpangnya lalu “hilang” tetapi diharapkan impaknya boleh pula membuatkan hati-hati manusia untuk terbang bertemu Tuhannya sehingga dunia ‘hilang’ dari hati mereka.Labels: Isu Semasa, Kehambaan, Renungan, Tersirat

Anonymous said...

Benar, saya sokong tulisan sdr PBT. Kembalilah kpd Allah AzzaWaJalla

Darah Satria said...

http://darah-satria.blogspot.com/2014/03/agenda-tersirat-disebalik-rampasan.html

Unknown said...

Siapa yg kat atas tu Bodoh g backup amerika tlong g YouTube search penipuan sejarah dajal...mmang xsahih lgi brita atas nie tpi aku xbleh trima orang amerika xada konspirasi..bodoh

Anonymous said...

"Biasa la orang islam. Bila ada sesuatu, salah kn yahudi, kristian, usa. Kehebatannya cuma buat cerita2 bodoh mcm ni. Semua hal yang jadi kononnya konspirasi, jadi teruskan la berkonspirasi. Cuma itu saja la kepakaran umat islam sedunia."

Tukang komen yg ni tak percaya AlQuran ke? Negara Arab yg hancur semua tu siapa yg akhirnya masuk campur dan sedut hasil?

Malas membuat kajian cakap buat cerita bodoh, inilah jenis orang Islam yg ramai ada kat Malaysia yg bakal disembelih oleh para musuh , bila semuanya dah terlambat.

Pemilik blog menyeru supaya kitasemua kembali ke jalan Allah SWT, rugi ke?

Anonymous said...

Wahai Ahli kitab tu mmg betul lah tu. Allah memperingatkan semua pengamal2 kitab hadis yg kufur pd kebenaran AlQuran.
Apa yg dimaksudkab kufur? Bila kebanyakan mereka mengambik kitab2 lain termasuk kitab2 hadis sbg pedoman hidup.
Yg byk suka memutar2 maKsud alQuran ustad2 kita yg ada zaman hari ni. Diorang ubah Quran dan agama pd jalan dunia. Utk kesenangan dan kemewahan hidup. Itulah maksud Dia apa yg berlaku hari ni adalah peringatan dan pengajaran utk semua. Antara lainnya mas adalah salah satu airline yg terlibat dlm skim pelancongan umrah yg byk dikelolakan masyarakat kita hari ini. Umrah tu perkara baik tapi menjadikan amal ugama sbg bisnes pelancongan tu yg salah. Cuba kita pandang Mekah hari ni? Berubah tak fungsi dia? Dah jadi mcm theme park tak bila kebanyakan org dtg utk melancong dan mintak makbul doa. Apa yg tak kene dgn Islam hari ni?

Unknown said...

Berfikir sejanak dengan ilmu dan akal, kembali pada panduan dan ajaran yang dibawa rasullulah... Hentikan perbicaraan yang saling menyalahkan tapi bersatu mencari jalan penyelesaian dan bertawakal lah kepada allah setelah kita usahakan.

. said...

..............................-Dulu Malaysia hanya negara kecil dan hanya
dikenali kerana nama Tun M. Tapi, kali ni
Malaysia hampir menjadi tajuk utama di hampir
setiap berita dunia luar.


Dan paling menyebakkan hampir sebahagian
besar negara-negara berkuasa besar dan
berpengaruh datang menghulurkan bantuan.Malah paling mengejutkan dua negara berkuasa
besar dunia iaitu China dan Amerika bergabung.
Jepun dan India juga turut serta.Australia, Singapura, Vietnam, Thailand juga
tidak mahu ketinggalan..Malaysia tak sebesar mana pun.Jauh lebih kecil
daripada kesemua negara besar tadi.Namun lihatlah dunia, negara sekecil kami
mampu MENYATUKAN dunia yang berbeza fahamannya....Betapa kini Malaysia disenangi kerana
menjadi rujukan perhatian keprihatinan
dunia...


Tidak sia-sialah sikap kerajaan Malaysia selama
ini yang begitu prihatin pada setiap bencana yang
melanda negara sahabat dan segera menghulurkan bantuan pada kadar yang termampu!!!Semuanya ini kuasa Allah S.W.T....Sesungguh
nya ada hikmah terbesar disebalik "kehilangan"
ini....Ya Allah, sesungguhnya hanya padaMu kami
berserah-...........................

Anonymous said...

apa yg berlaku semuanya petunjuk bagi seluruh rakyat Malaysia. Lepas satu dan satu azab yg dinyatakan Allah utk mereka2 yg mau berpikir. Antara puncanya Malaysia ni ramai pengamal ahli kitab hadis. sampai satu tahap yg melampaui batas ulamak2 diorang sendiri yg pegi bakar Quran secara berleluasa. Kalau benar mereka Islam kenapa sanggup bakar Quran? apa pedoman sebenar mereka? Malaysia antara umat paling byk memperdagangkan Islam utk buat keuntungan, jadi Allah hanya memandang benar bukan pandang org Malaysia bersatu ke tak. Benar mengikut AlQuran bukan ikut kitab hadis.
Inilah antara maksud kiasan ayat (yang tetap, tegas dan nyata maknanya serta jelas maksudnya); ayat-ayat Muhkamaat itu ialah ibu (atau pokok) isi Al-Quran.
Cuba pandang apa yg berlaku pada hari ni tegas tak? nyata tak azab yg berlaku? jelas tak maksud Dia? Puncanya hanya satu, hanya org2 Malaysia je yg sanggup bakar Quran banyak2. Itu pasal Dia bagi petunjuk tegas lagi nyata. kerana kamu membakar ibu dan isi AlQuran buang dlm laut.

Anonymous said...

What ever lah bro,
The point is Where is MH370............?????? Kalau MH370 dijumpai bermakna dah jumpa noktah...Bila hilang dan tak jumpa-jumpa , 10 tahun lagi akan kluar sejuta teori.

Hari pertama MH370 hilang, aku tanya pada seseorang (ni secret, supaya tidak menjadi teori.) Syeikh tu kata , eh ada tu, elok je terbangnya.....aku pun terdiam.

Hari 4, aku pergi tanya lagi,
Dia kata , tu dah mendarat kat negeri yg pintu masuknya ada gunung hijau...mana ada hilangnya...

Tolong intrepretasi kan.........

Anonymous said...

ada lak puak anti hadis mencelah. bukan nak urai kusut, tambah kusut kagi ada la. anti hadis ni nama saja islam, dah masuk longkang pun. gi jalan la mamat!!

Anonymous said...

anon 1.14
ha ni aku nak interpret ,,,
gayanya MS307 dah gi afghanistan (banyak gunung macam2 warna ada - tentu ada yang warnanya hijau) ehh entahlah hmmm rasa macam silap jer. pintu masuk tu maksudnya apa? jalanraya ke? ahh pening..

Anonymous said...

Bro aku pun penig nak interpret....jujur aku bukanlah pandai sangat, biasa-biasa je.. Aku risek lagi kat syeikh tu..
.tok-tok sapa yg buat tu...
Dia jawab" tu ha......perempuan india yg pakai seluar pendek tu....

Entahlah...kalau korang pandai engkorang tafsirlah sendiri.
Aku tengok syeikh ni macam tengo tv je.....

Anonymous said...

hahaha (tegelak) nak kata tipu nama dia pun syeikh. kacau,,kacau..

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Sudah bertahun sy tidak mejengah Blog ini..Hanya yg sy perasan disini adalah Saudara Nurrohi yg pernah saling bersulam komen dgn sy di Blog ini suatu ketika yg teramat dahulu.
Bertahun tidak menjengah bknlah beerti meminggirkan Blog ini ttp adakalanya berdiam diri itu lebih bermanfaat krn lisan akhir zaman ini boleh membawa mudharat sekiranya disampaikan secara tidak cermat..
Sy tidak mahu membincangkan tentang keberadaan Air Craft kita yg didakwa hilang itu ttp lebih ingin mentafsir apa disebalik krisis yg sedang melanda ini..
Kita sedang berada diambang Al-Malhamah Al-Kubra jika kita merujuk kpd Hadith2 berkenaan akhir zaman..Al-Malhamah Al-Kubra ini merujuk kpd Perang Besar yg akan melanda seluruh dunia dan menurut ulama,hanya tempat yg paling panas dan dan paling sejuk shj yg tidak akan dilanda perang besar ini..
Jd mahu tidak Mahu,Malaysia juga akan terlibat dgn perang besar ini..Perang Besar ini akan melibatkan seluruh dunia Islam dgn Pihak2 Kuffar..Maka krisis ini adalah sebagai suatu percubaan utk melibatkan Rantau ini sebagai sasaran seterusnya utk melansungkan Agenda peringkat terakhir Gagasan yg dinamakan NWO ini ke fasa yg seterusnya utk melengkapkan Protokol mereka..
Apa yg sy dpt tafsirkan disini adalah,disebalik krisis kehilangan Kapal terbang ini,berlaku suatu perlumbaan diantara 2 Kuasa Besar dimana US dan China saling menunjukkan kapasiti Aset masing2 diperairan rantau ini..Krisis ini tercipta utk memberi sebab kpd US utk berlegar-legar dgn lebih selesa di perairan rantau kita sehingga mendapat akses utk merayau hingga ke sempadan Perairan kita sehingga ke Pulau Perak yg merupakan kawasan penghujung selat Melaka sebelum memasuki Laut Andaman..Krn itu Pihak China melakukan panatration dgn mengerahkan Kekuatan Aset laut mereka di laut China Selatan utk menggertak US sehingga US menghentikan pencariannya di Selat Melaka..Permainan ini berjalan begitu mudah sekali krn ianya berdiri dibelakang terma Misi mencari dan Menyelamat..Dipihak kita pula,bknlah kita ini lembab dan gusar atau byk berdalih,sebaliknya kita bermain dgn cara menafikan setiap dakwaan yg cuba dilontarkan oleh media antarabangsa utk memelihara Lubuk kita dari ditimba sehingga nampak dasar dan selok belok perairan kita oleh pihak yg cuba menangguk peluang keemasan yg terhidang dari krisis yg terjadi ini..Ini sbnrnya permainan belakang tabir yg sedang berjalan..
Untuk memahami keadaan ini bukannya susah,krn hingga kini kita belum menyatakan secara tegas status Flight MH 370 ini krn kita sedang diasak oleh tangan2 yg menjayakan krisis ini..Waktu ini kita sedang diasak dari pelbagai sudut,dari peringkat risikan hinggalah kpd Media antarabangsa..Jd pendekatan yg paling selamat adalah bermain rally utk mengelakkan ketegangan..Wlwpun sy tidak begitu menyukai situasi ini tetapi inilah yg dpt sy terjemahkan dari apa yg terjadi..Peringkat risikan negara2 yg terlibat pd sy telah punya jawapan akan status flight MH370 ini,cuma dipihak awam,sudah pasti kita tidak mahu membangkitkan suasana panik atau ingin menyatakan secara tersirat bahawa keadaan penumpang dan Anak Kapal masih terkawal..Jika Flight itu mengalami Crash,sudah pasti ianya telahpun diumumkan..Pd sy sebahagian dari Penumpang flight ini yg sedang memainkan peranan berdasarkan identiti dan latarbelakang sebenar mereka yg tidak diexposekan..
Mereka inilah yg menggerakkan misi pihak yg mereka wakili dilalam pesawat MH 370 ini krn didalam Flight itu terdapat warga Amerika,Warga China,Australia,etnik Eughir,Peranchis,Iran dll..Maka siapakah yg berada didalam pesawat itu sehingga US begitu tergesa-gesa memasuki perairan kita spt yg dpt kita lihat pd hari ini..Media mereka seboleh-bolehnya memaksa seluruh dunia mempercayai klaim2 yg mereka lontarkan..
Sekadar pandangan dan boleh diabaikan sekiranya ia terkeluar dari kotak pemikiran saudara2 semua..
Wallahua'lam..

Anonymous said...

Noted!!!!!!!
Anon 228am menafsirkan " TIPU...."

Kadang2 aku pikir jugak adakah ini cubaan dari Gerakan Pemisah Tamil Sri Langka o Tamil Elam yg diupah olih keling Hindraf yg letak jawatan hari tu................

Walauapaun Aku tunggu tafsiran yg sterusnya dari pembaca abatasa ni.....sejauh mana kebenaran kata-kata org tua ni....

Anonymous said...

Assalamualaikum Tuan Abatasa..bolehkah tuan beri ulasan mengenai lirik lagu Get it started nyanyian Shakira dan Pitbull. Saya sertakan liriknya di bawah. Apakah maksud yang tersirat dan tersurat. Terima kasih.

To these rappers I apologize, I know it ain't fair
Only ball I drop, New Years Times Square
The world is mine, sixth sense, I see the seven signs
Now baby, let's get started for life

Everytime I look into your eyes
I feel like I could stare in them for a lifetime
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started
Big news, Pitbull, Tom Cruise, Mumbai
I lit up their December nights like the Fourth of July, Vanilla Sky
Thriller in Manila, knocking them out like Pacquiao
No Ali, No Frazier, but for now it's off to Malaysia
Two passports, three cities, two countries, one day
Now that's worldwide, if you think it's a game, let's play (dale)

Everytime I look into your eyes
I feel like I could stare in them for a lifetime
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started

[Beat break]

I am what they thought I'd never become
I believed and became it
Now I'm here to claim it
A hustle anything you name it, name it
I went from eviction to food stamps
To baggin work wet & damp
To a passport flooded with stamps
Now it's Voli everywhere I land
Two passports, three cities, two countries, one day
Now that's worldwide, if you think it's a game, let's play, dale

Cause if it feels right (you know it feels right)
We shouldn't waste anymore time
Let's get it started (let's get it started)
Don't think about it (let's get it started)
You know I'm gonna make it alright, alright (let's go)
Cause if it feels right
You know made up my mind
Let's get it started (let's get it started)
Don't think about it (let's get it started)
I know that we can make it alright, alright

Everytime I look into your eyes
I feel like I could stare in them for a lifetime
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started for life (tonight)
For life (tonight) for life (tonight)
We can get started

(Don't start what you can't finish)

[Beat break]

(You know it feels right, let's go, You know it feels right)

Anonymous said...

America never have good intention

Anonymous said...

ada hikmah semua yg terjadi:

1) Kelantan negeri yg kaya. Terdapat lebih 20 pelantar minyak di perairan. Tapi mana semua hasil negeri?

2) Conspiracy theory, Illuminati, Freemason, Zionis, Dajjal, World War 3, lagu Pitbull dan Shakira....

3) Banyak sgt khurafat...Nampak sgt pemimpin2 negara bergantung pada khurafat. Tgk je Bomoh 1 Malaysia. Buat malu negara

4)Bala menimpa negara kita lepas satu-satu ; jerebu, kemarau, catuan air, pesawat MH 370 hilang, pemimpin pembangkang dinafikan hak utk bertanding dan sebaliknya ditangkap, 6 org mati akibat pesta liar dll

Fai said...

mh370 sudah terungkai... ?
adakah benar mh370 sudah lenyap di lautan hindi?
apakah permainan Najib?
adakah statement Najib benar?
sedangkan pihak Australia pun belum keluarkan statement?
adakah tindakan Najib ini betul?
betul ke MH370 ada kaitan dgn perang Akhir zaman(perang dunia ke-3) Najib terpaksa keluarkan statement tu sebab xnak malaysia jadi medan Peperangan. betul ke?
Malaysia sengaja "Menghapuskan" MH370 untuk kesejahteraan peairan n negara kita? dan xnak dilebalkan sbagai 'kambing hitam' antara kedua2 "pihak"?
pernah tak anda terfikir, kenapa Negara2 Arab tidak membantu dlm misi pencarian MH370?sedangkan Negara kita negara islam..
semakin hari semakin banyak kapal2(kapal perang) yang berlayar di sekitar kita(malaysia)...
dari china,AS,Indonesia,dll.. dan kenapa Singapore tarik balik bantuan?.. tu semua menjadi persoalan..

"tuntut Ilmu walau sampai ke negara Cina"
ada maksud tersirat..adakah kekuatan perang China lebih hebat dari AS atau Rusia?
Setakat ini china belum menunjukan kehebatan perang mereka..
kita tiadak pernah dengar n lihat china menguji alat perang mereka.. (Israel,AS,Korea Selatan,Korea utara slalu sgt kita tengok kat tv)
(perasan x.. bila kita beli barang "made in china" apa anda fikir???
xkualiti,murah, tiruan, caukak punya barang)
adakah mereka sengaja mengawal kotak pikiran kita?
dalam senyap mereka menghasilkan barangan yg lbih canggih dari negara2 besar yg lain... kita tak tahu..tul x?

*persoalan ini bukan untuk mengiyakan perang dunia ke3..
ttapi utk mngetahui apa sebenarnya yg berlaku ke atas MH370..
adakah ia satu tragedi.. atau ssuatu yg sudah dirancang??

MH370.. telah mendarat di sbuah kpulauan X.. adakan benar?
pnumpang semua selamat?
apa motif "mereka"?
siapakah 'Mereka" itu?

D'Loved Collection said...

Berdoa dan terus berdoa...umat islam bersatu..jgn bersengketa..bangsa lain ketawakan kita.melayu bantu sesama lain..jgn nk jatuhkn sesama sendiri..bersatu teguh bercerai kita roboh..Fikirlah..

Anonymous said...

Habis la malaysia x aman hidup rakyatnya. Lepas tragedi MH370 ada lagi yg bakal menimpa malaysia.

Anonymous said...

Just follow the rule of islam..
Everhthing will be good..

Anonymous said...

Tuhan tengah naikkn nama malaysia la..skunk kn seluruh duniakenal mlysia.. Lg pun kn nk dekat mlysia del rio..tahun mlawat mlysia..hahaha

Anonymous said...

Sebenarnya...tok bomoh tu tau mana pesawat tu....cuma org tak caya je....bomoh VIp kan kan kan kan kna

Unknown said...

Memang jelas ada keanehan dengan semua ini. Semoga kelak jelas segalanya.
Obat Jerawat
Toko Kosmetik Online Makassar
Cream Sari

Anonymous said...

Setiap kali membaca orang menulis yang US melumpuhkan negara Islam saya rasa nak marah pun ada nak tergelak pun ada. Dalam pengalaman bekerja berpuluh tahun di 3 negara Arab. Kita boleh lihat sikap Arab sendiri yang menyebabkan negara mereka huru hara. Pemalas (nasib baik ada minyak) kuat nafsu, kaki perempuan, kuat minum, ugama mereka tebal namun Islam seperti identiti dan maruah saja pada mereka, jika di ketis atau dipersendakan maka maruah mereka tercabar kerana ia identiti mereka. Mereka juga manusia yang berakal pendek dan tiada sabar.Bagaimana nak maju negara mereka jika sesama mereka bertelingkah kerana cepat naik darah, mengamuk dan sangat violent. Tengok lah seperti Yemen. Kanak2 kecil dijadikan isteri dan bergaduh besar di parlimen bila ada pihak yang berdebat hal ini. Itu pun dosa. Allah turun kan mereka bala, kanak2 kecil ditiduri lelaki dewasa, ramai yang cedera parah dan trauma. Mereka ini kuat nafsu dan buas seperti binatang majoriti nya. Jadi kucar kacir di negara Islam adalah salah mereka sendiri. Bala juga sebahagian dari karma mereka.

Unknown said...

aku rasa anonymous ni gila agaknya tak ada lain kejanya kutuk orang saja, jgn2 dia ni suka onani itulah sebabnya cara fikir tu negatif aje.....
masalah mh370 adalah senang aje itu kapalterbang sudah hilang tarak jumpa sampai sekarang apa mauk heboh2, buat apa byk teori pegi carilah dimerata tempat dalam dunia ini pasti jumpa punya, melainkan kalau itu kplterbang masuk alam ghaib tarak nampak la. kalau bab alam ghaib itu bomoh ada kasi klu mana itu pesawat, ha...ha...ha....rilek bro jgn marah and emotional sgt nnti cepat tua.

Anonymous said...

Macamana kita berdoa pada Yg Mahakuasa kalau sebahagian rakyat Malaysia tidak dibenarkan menyebut ALLAH atau TUHAN. Takan lah mereka berseru pada nama batu atau binatang kalau mereka juga makhluk ciptaan Allah..Lagipun ada satu hal yg menjadi pembatas doa untuk sampai kepada Yg Maha Suci iaitu Malaysia hanya mahu memperhatikan sejenis dosa saja,contohnya dosa liwat tetapi terlalu sukar untuk menitikberatkan dosa hal tidak mahu mengampuni. Bukankah Allah itu Maha Pengampun? Sedangkan bible Kristian yg dianggap sesat pun mengajarkan kasih dan pengampunan sebagai gaya hidup. Contohnya mereka tidak diperbolehkan marah sehingga matahari terbenam. Apalagi jika balik balik ungkit kesalahan yg dah bertahun tahun lamanya. Saya kurang pasti tindakan sebegini bertujuan nak mempertobatkan pendosa agar tidak dihukum di neraka,atau nak ambilalih kuasa Sang Pencipta bagi rasa sesama manusia menikmati 'neraka' dunia. Persoalannya- apakah motif orang Malaysia ini? Adakah benar-benar demi Allah,keselamatan akhirat,atau demi nama,kuasa,takhta dan harta di mana sering menjadi faktor huru-hara sedunia???

J19 said...

i know that MH370 lies somewhere on earth. just that, at this moment of time,
we still have no advance knowledge to detect it wherebeing. just to know that when
someday her body will be discover, everything will be reveal. just in the mean tyme,
let's us keep praying for the lost. maybe Allah wanted to show us something just that
we still can't figure it out right now.

Unknown said...

Salamm mullah qadammullah...kun fayakun...

Cara Menghilangkan Jerawat said...

Artikel yang sangat bermanfaat sekali, semoga artikel ini juga bermanfaat untuk orang yang sudah membaca.

Komunitas Belajar Komputer said...

Terimakasih atas informasinya. Silahkan berkunjung ke blog saya dan baca artikel yang berjudul
Info Menarik seputar cybercrime

Hidup Islam said...

Setuju.

Hidup Islam said...

Kau nie adik-beradik "DAJJAL".
BERUBAHLAH SEBELUM TERLAMBAT..

SELAGI AJARAN ISLAM TIDAK HANCUR, SELAGI KEBENARAN AKAN SENTIASA MENANG DALAM APA JUA KEADAAN. HIDUP ISLAM !!!!!

Unknown said...

Maaf sebelumnya jika lewat Tempat ini saya menceritakan kisah hidup saya niat saya hanyalah semata ingin berbagi tapi semua tergantung Anda percaya atau tidak yg jelasnya ini nyata tidak ada rekayasa……
Syukur alhamdulillah kini saya bisa menghirup udara segar di indonesia karnah sudah sekian lama saya ingin pulang ke kampung halaman namun tak bisa sebab,saya harus bekerja di negri orang (Arab Saudi) karna ada hutang yang harus saya bayar di majikan yaitu 157 juta untuk uang indo namun saya tidak pusing lagi sebab kemaring saya di berikan Info oleh seseorang yang tidak saya kenal,katanya kalau mengalami kesulitan baik dalam Kesehatan atau Ekonomi,Terlilit hutang silahkan minta bantuan sama
AKI DANU di Nomor telfon 082 390 678 649 di jamin bantuan beliau 100% …
Jadi saya beranikan diri menghubungi beliau dan menyampaikan semua masalah saya dan alhamdulillah saya bisa di bantu,kini semua hutang saya sama majikan di Saudi semua bisa terlunasi dan punya modal untuk pulang kampung,,,,
Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi AKI DANU di nomor 082 390 678 649 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya dan yg lainnya sudah membuktikan keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasihButuh angka TOGEL 2D/3D/4D,SGP/HKG/MALAISYA/TOTO MAGNUM/DIJAMIN1OO% TEMBUS

SILAHKAN HUBUNGI AKI DANU (((((082 390 678 649))))

ANGKA GHOIB SINGAPURA 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB HKG 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB MALAISYA

ANGKA GHOIB TOTO MAGNUM,KUDA LARI,4D/5D/6D

ANGKA GHOIB LAOS,THAILAND

ANGKA GHOIB MACAU

ANGKA GHOIB VIETNAMMaaf sebelumnya jika lewat Tempat ini saya menceritakan kisah hidup saya niat saya hanyalah semata ingin berbagi tapi semua tergantung Anda percaya atau tidak yg jelasnya ini nyata tidak ada rekayasa……
Syukur alhamdulillah kini saya bisa menghirup udara segar di indonesia karnah sudah sekian lama saya ingin pulang ke kampung halaman namun tak bisa sebab,saya harus bekerja di negri orang (Arab Saudi) karna ada hutang yang harus saya bayar di majikan yaitu 157 juta untuk uang indo namun saya tidak pusing lagi sebab kemaring saya di berikan Info oleh seseorang yang tidak saya kenal,katanya kalau mengalami kesulitan baik dalam Kesehatan atau Ekonomi,Terlilit hutang silahkan minta bantuan sama
AKI DANU di Nomor telfon 082 390 678 649 di jamin bantuan beliau 100% …
Jadi saya beranikan diri menghubungi beliau dan menyampaikan semua masalah saya dan alhamdulillah saya bisa di bantu,kini semua hutang saya sama majikan di Saudi semua bisa terlunasi dan punya modal untuk pulang kampung,,,,
Jadi buat yang pengen seperti saya silahkan hubungi AKI DANU di nomor 082 390 678 649 Anda tidak usah ragu akan adanya penipuan atau hal semacamnya sebab saya dan yg lainnya sudah membuktikan keampuhan bantuan beliau kini giliran Anda trimahkasihButuh angka TOGEL 2D/3D/4D,SGP/HKG/MALAISYA/TOTO MAGNUM/DIJAMIN1OO% TEMBUS

SILAHKAN HUBUNGI AKI DANU (((((082 390 678 649))))

ANGKA GHOIB SINGAPURA 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB HKG 2D/3D/4D

ANGKA GHOIB MALAISYA

ANGKA GHOIB TOTO MAGNUM,KUDA LARI,4D/5D/6D

ANGKA GHOIB LAOS,THAILAND

ANGKA GHOIB MACAU

ANGKA GHOIB VIETNAM

pak muliadi said...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

AHAMAD FAUDZI ABD said...

Hai semua

Nama saya Ahamad Faudzi Abd dari MALAYSIA. Saya mengalami trauma kewangan kerana saya ditipu dan ditipu oleh banyak syarikat pinjaman dalam talian dan saya fikir tiada apa yang baik boleh keluar dari urus niaga dalam talian tetapi semua keraguan saya segera diambil untuk berehat dan pergi apabila rakan saya memperkenalkan saya pada mulanya ke syarikat SEMUA GLOBAL PINJAMAN GERAN, saya fikir ia masih menjadi permainan cheaters yang sama, tetapi rakan saya meyakinkan saya, dan saya juga melihat testimoni yang lain, saya terpaksa memaksa diri untuk mengikuti semua proses, pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua keperluan, saya mendapat pinjaman sebanyak RM 5.000.000 dalam akaun bank MUAMALAT saya Apabila saya dimaklumkan di telefon saya, saya tidak pernah percaya, nampaknya saya bergegas ke bank untuk memastikan ia benar dan benar, dan pinjaman itu ada di dalam saya akaun, saya menarik diri tanpa komplikasi dan melabur dalam perniagaan saya Venture.

Sekiranya anda ingin pinjaman hari ini untuk perniagaan dan memulakan hidup, syarikat, dan kontrak besar anda, sila hubungi SEMUA GERAN GLOBAL GLOBAL pada e-mel mereka di bawah.
E-mel ............. allglobalgrantloan@gmail.com

Dan jika anda mahukan maklumat yang betul dari saya, maka anda boleh menghubungi saya melalui e-mel peribadi saya (aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com)

Saya seorang pemandu TRUCK biasa, tetapi sekarang saya mempunyai TRUCKS dan saya menjadi penyokong besar, saya memberi jaminan kepada anda semua bahawa anda akan mendapat pinjaman anda daripada SYARIKAT yang baik ini.

SYARIKAT: SEMUA GANJARAN PELANGGAN GLOBAL
Tel ............. +1 (304)997-4034
e_mail .......... [aahamadfaudziabdlatif5@gmail.com]

Mohammad Ismali said...

kesaksian nyata dan kabar baik !!!

Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.comdan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

CELINA DAHIRU ( True Life Story How i Got Business and Home Money Pinjaman from mother RIKA ANDERSON COMPANY said...

Nama saya CELINA DAHIRU dari dusun jajar RT 04 RW 18 desa petak kecamatan Malo kabupaten Bojonegoro provinsi Jawa timur, Indonesia.
Saya mahu menggunakan media ini untuk mengingatkan anda semua untuk melihat dengan teliti, kerana terdapat penipuan di mana-mana, mereka akan menghantar perjanjian palsu kepada anda dan mereka akan mengatakan tidak ada bayaran pendahuluan, tetapi mereka, kerana mereka akan meminta bayaran yuran lesen dan yuran pemindahan, jadi berhati-hatilah dengan pemberi pinjaman penipuan.

Baru-baru ini, saya terkurung dari segi kewangan dan terdesak, saya ditipu oleh pemberi pinjaman dalam talian. Saya hampir kehilangan harapan sehingga Allah mengarahkan saya melihat kesaksian seorang ibu Amalia Anmangkurat melalui e-mel amaliaanmangkurat@gmail.com dan Margaretha Asmaran melalui e-mel margarethaasmaran@gmail.com di blog dan facebook yang mendapat pinjaman dan merujuk saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif ibu yang sangat dipercayai dari RIKA ANDERSON LOAN COMPANY, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp50.000.000 (50 juta) dalam waktu kurang dari 15 jam tanpa tekanan dan tingkat bunga hanya 2%.

Saya sangat terkejut apabila saya memeriksa baki bank saya dan mendapati bahawa jumlah pinjaman yang saya gunakan terus dipindahkan ke akaun bank saya tanpa berlengah-lengah.

Kerana saya berjanji untuk berkongsi berita baik, sehingga orang dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi ibu menerusi e-mel Whatsapp 19147057484 yang asal: rikaandersonloancompany@gmail.com dan oleh rahmat Tuhan, dia tidak akan pernah mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman jika anda mematuhi perintahnya.

Anda juga boleh menghubungi saya di e-mel saya: celinadahiru@gmail.com dan Najwa Mohamed yang juga memperkenalkan dan memaklumkan Ms. RIKA ANDERSON. Anda juga boleh menghubungi beliau melalui e-mel: najwamohamedh@gmail.com sekarang. Apa yang akan saya lakukan adalah memenuhi ansuran bulanan saya yang saya hantar terus ke akaun bank syarikat mereka.

LOAN LOAN ANDERSON SYARIKAT
E-mel: rikaandersonloancompany@gmail.com
Panggilan / Whatsapp: +15183602491
Ibu Pejabat: 228 Park Ave S, New York, NY 10003-1502, Amerika Syarikat
Cukai / CAC /: 1095/0730/2028
Mahkamah Agung New York County, NY9016 34001

Pak. WIDODO said...

Halo semuanya! Bantu saya berterima kasih kepada Bunda Esther

Saya Widodo saya tinggal di Medan di Indonesia, saya telah mencari pinjaman selama beberapa tahun. Saya 6 kali menjadi korban penipuan dengan pemberi pinjaman palsu yang telah menghancurkan hidup saya, saya memang mencoba bunuh diri karena mereka. Karena saya punya hutang dan tagihan yang harus dibayar. Saya pikir ini sudah berakhir untuk saya, saya tidak lagi memiliki perasaan hidup. Saya hampir menyerah, tidak sampai saya mencari saran dari teman SISKA WIBOWO (siskawibowo71@gmail.com) yang kemudian mengarahkan saya ke pemberi pinjaman yang sangat andal, Ny. ESTHER PATRICK yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 150 juta Rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan pada tingkat bunga lebih rendah dari 2%. (estherpatrick83@gmail.com)

Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya terapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres . silakan hubungi ibu sekarang estherpatrick83@gmail.com

Dan saya tahu sebagian besar dari Anda juga telah menjadi korban penipuan, Anda tidak perlu repot lagi karena saya harus menyampaikan kabar baik dan satu-satunya pemberi pinjaman yang dapat Anda percayai, Jadi saya tidak dapat menyimpan ini untuk diri saya sendiri sehingga saya harus mulai dengan membagikan kesaksian tentang mengubah hidup ini bahwa Anda dapat menghubungi saya melalui email (widodocepi@gmail.com) Ny. Esther Patrick Saya selamanya Bersyukur atas Segala yang telah Anda lakukan untuk saya.

Mrs. McCarthy Juan said...

KESAKSIAN TENTANG BAGAIMANA SAYA MENDAPAT PINJAMAN DARI PERUSAHAAN KEUANGAN ASLI MINGGU TERAKHIR. Email untuk tanggapan segera: Whatsapp +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

Saya Nyonya, Leores J Miguel dengan nama, Saya tinggal di Amerika Serikat, yang telah menjadi korban penipuan begitu banyak pemberi pinjaman palsu secara online antara November tahun lalu hingga Juli tahun ini, tetapi saya sangat berterima kasih kepada pencipta saya sehingga dia akhirnya tersenyum pada saya dengan mengarahkan saya kepada pemberi pinjaman baru ini yang membuat saya tersenyum di tahun 2020 ini dan dia tidak menipu saya dan juga dengan tidak menipu atau membohongi saya dan teman-teman saya tetapi bagaimanapun perusahaan pemberi pinjaman ini adalah BENJAMIN PINJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) memberi saya pinjaman 2% yang jumlahnya $ 900.000,00 dolar Amerika Serikat setelah saya menyetujui syarat dan ketentuan perusahaan mereka dan satu hal penting yang saya sukai dari perusahaan pinjaman ini adalah mereka cepat dan unik. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} juga dapat membantu Anda dengan penawaran pinjaman yang sah. Dia juga membantu beberapa rekan saya yang lain. Jika Anda membutuhkan pinjaman asli tanpa biaya / tekanan, dia adalah pemberi pinjaman yang tepat untuk menghapus masalah dan krisis keuangan Anda hari ini. BENJAMIN PINJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE menyimpan semua informasi tentang cara mendapatkan uang dengan cepat dan tanpa rasa sakit melalui Whatsapp +19292227023 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

Ketika datang ke krisis keuangan dan pinjaman maka BENJAMIN PINJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE adalah tempat yang harus dituju tolong katakan padanya Saya Ny. Leores Miguel mengarahkan Anda Semoga Sukses ....

Rizky Indah said...

LEMBAGA KEUANGAN INI BERADA PADA KEBAKARAN

TINGKATKAN FILE FINANSIAL ANDA

Saya Rizky Indah dan penduduk asli Indonesia dan saya di sini untuk memberi tahu Anda tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman saya dari pemberi pinjaman terpercaya ONE BILLION RISING FUND


         KONTAK PERUSAHAAN
NAMA PERUSAHAAN: ONE BILLION RISING FUND
GMAIL PERUSAHAAN: onebillionrisingfund@gmail.com
NOMOR TEL: +1 267 526 5352
NOMOR WHATSAPP: +1 267 526 5352


Dalam pandemi ini hidup menjadi lebih sulit bagi saya dan keluarga saya dan pekerjaan saya hancur oleh pandemi Covid 19 ini dan Hidup nyaman adalah dambaan semua orang dan saya menginginkan yang terbaik untuk keluarga saya jadi saya memutuskan untuk meminjamkan uang dari bank dan bank mengubah saya turun berkali-kali sampai teman saya yang mendapat pinjaman dari ONE BILLION RISING FUND memperkenalkan pemberi pinjaman kepada saya dan meyakinkan saya bahwa mereka dapat membantu saya secara finansial, saya sangat percaya kepada mereka karena teman saya baru saja mendapat pinjaman dari ONE BILLION RISING FUND jadi saya mendaftar dan mereka membawa saya melalui proses mereka yang memakan waktu beberapa hari dan yang paling mengejutkan saya, akun saya dikreditkan dengan jumlah pinjaman
Pengalaman yang saya dapatkan dari ONE BILLION RISING FUND ini telah mengubah hidup saya menjadi lebih baik dan sekarang saya memiliki perusahaan keramik
Jika Anda tahu Anda membutuhkan pinjaman, saya akan menyarankan Anda menghubungi perusahaan keuangan dan saya sangat yakin bahwa mereka dapat membantu Anda dengan pinjaman


Harap perhatikan pemberi pinjaman yang Anda hubungi secara online karena sebagian besar pemberi pinjaman keuangan online palsu dan mereka akan membuat hidup Anda lebih sulit dan mereka tidak berniat baik untuk membantu Anda karena mereka adalah penipu yang ingin mencari nafkah dari Anda.

                              KONTAK SAYA
Nama Saya ::: Rizky Indah 
Email :: indahrizky490@gmail.com
Jumlah Pinjaman ::: $ 30.000.00
WA saya ::: + 62858 8161 8874

BIJAKLAH

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan