Tuesday, May 5, 2015

DSNR berdiam diri tentang skandal 1MDB...
BERLARUTNYA ISU ‪#‎1MDB‬ , BURUK PADA NAJIB.....

1. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang berterusan berdiam diri tentang skandal 1MDB kini seolah-oleh mengatakan yang beliau terlibat dalam skandal tersebut.

2. Bukan sahaja pembangkang malah ramai rakyat menganggap tindakan DS Najib Razak terus mendiamkan diri tentang pendedahan terbaru berhubung 1Malaysia Development Berhad (1MDB) secara langsung memberi implikasi beliau terlibat dalam skandal tersebut.

3. Terbaru, Mantan PM Tun Abdullah Badawi, meminta DS Najib menjawab semua kritikan berkaitan dengan Syarikat gergasi itu.

4. Semakin lambatnya PM menjawab berkaitan 1MDB, maka semakin kuat persepsi bahawa perdana menteri sedang cuba membeli masa supaya dapat melindungi mereka yang dinamakan portal Sarawak Report dalam pendedahannya termasuklah ahli perniagaan Low Taek Jho, juga dikenali sebagai Jho Low.

5. Tindakan berdiam diri PM akan menghakis kecekapan beliau sebagai menteri kewangan dan perdana menteri, tetapi ia juga akan mengundang anggapan bahawa secara langsung memperlihatkan beliau terlibat dalam keseluruhan skandal gergasi itu.

6. Najib boleh mengesahkan atau menafikan serta-merta yang syarikat Low menggelapkan dana dari 1MDB, kerana sebagai menteri kewangan, beliau mempunyai akses kepada dokumen dikeluarkan Sarawak Report dalam pendedahan mereka. Beliau berkata, sekiranya Sarawak Report menipu, Najib selaku pengerusi lembaga penasihat 1MDB sudah pasti berkeupayaan memberikan semua bukti berkaitan untuk memusnahkan kredibiliti portal berkenaan.

7. PM perlu langkah proaktif untuk meningkatkan tahap keyakinan pelabur dan menyingkirkan rasa ragu-ragu komuniti pelaburan terhadap 1MDB dan kebolehpercayaan kerajaan. Seperti kata Pengerusi Eksekutif CIMB Dato Nazir Razak yang juga adik kepada PM, bahawa 1MDB bagaikan gajah dalam rumah, yang kelihatan sangat besar akan tetapi susah dilapah. Adik kepada PM itu, selanjutnya berkata, semakin cepat isu 1MDB selesai, maka semakin baik untuk negara.

8. Najib yang lebih gemar untuk tidak menjawab tuduhan berkaitan 1MDB termasuk daripada mantan Perdana Menteri- Tun Dr Mahathir, selain pendedahan Sarawak Report itu menyebabkan rakyat tiada pilihan, selain mempercayainya.

9. Semakin berlarutan isu 1MDB, ramai rakyat mula hilang kepercayaan kepada perdana menteri.

Dari: ApaYangTersirat.

Siapa yang layak menjelaskan kekalutan ini? Najib atau orang lain? Tiada seorang pun menterinya berani ke hadapan membela dasar 1MDB beliau..

NAJIB mengambil langkah DIAM MEMBISU DENGAN HARAPAN 'ISU' INI menjadi malap dan dilupakan. TERPADAM DAN TENGGELAM. 

SEMAKIN LAMA SEMAKIN KUCAR KACIR. SEMAKIN HARI SEMAKIN MENDALAM TUDUHAN BAHAWA NAJIB TELAH MEMBANTU SAHABATNYA MENGAUT UNTUNG DARI 1MDB. SIAPA YANG MAMPU MENJAWAB SELAIN NAJIB? 

Image result for 1mdb debt

Image result for 1mdb debt

Image result for 1mdb debtImage result for 1mdb scandal

Image result for 1mdb scandal


HEIST OF THE CENTURY – How Jho Low Used PetroSaudi As “A Front” To Siphon Billions Out Of 1MDB!


Image result for 1mdb scandal Image result for 1mdb scandal6 comments:

krenggge said...

Bagaimana Najib ingin menyelamatkan diri?
Mungkin dia menunggu peperangan dunia 3 terjadi ...
Bila dalam keadaan perang, semua kira hangus...
Tapi sempat ker tunggu perang nk selamatkan diri?

m said...

Najib tidak dapat lari lagi, JLow juga mahu melepaskan diri. Rakyat semakin bengang dengan 1MDB, siapa lagi menteri yang berani membela Najib? Najib terlalu percaya kpd penasihat2nya (tentu ada muslihat) sperti Idris Jala dan JJ. Tidak kurang pula yang membangkitkan keborosan Rosmah menjadi punca .. siapa Riza Aziz??

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Anonymous said...

wahai YB YB ada kuasa sumo ingatlah dunia ni hanya barang mainan shj cuba tuan tgok betul2 tenang..so tuan x perlulah lgi terkejar duit harta bagai sbb tuan udah memang YB YB, biarlah rakyat yg kaya raya,kecuali anda peniaga yg JUTAWAAN sebelum jdi yb
BA FROM KING SULAIMAN

Anonymous said...

http://langkawipulau.blogspot.com/

Cynthia Johnson said...

Halo, Ramadan adalah di sini sudah tidak anda berfikir ia adalah masa untuk mendapatkan berkah dari Allah boleh conected hari ini dan anda pasti akan bahagia dengan kasih karunia Allah.

Nama saya adalah Cynthia Johnson. kita gadai janji, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman Hotel, tawaran komersial Umum Mr John Carlson, orang harus mengemas kini semua situasi kewangan di dunia / syarikat untuk membantu mereka yang berdaftar pemberi pinjaman wang pinjaman peribadi, pinjaman, kredit pembinaan, rendah kadar faedah 2% dll kredit modal, pinjaman perniagaan dan pinjaman kredit buruk bekerja, start up. Kami membiayai projek di tangan dan syarikat anda / rakan kongsi dan saya juga ingin menawarkan pinjaman peribadi untuk pelanggan mereka. hubungi kami melalui e-mel untuk maklumat lebih lanjut: cynthiajohnsonloancompany@gmail.com

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan