Sunday, November 9, 2014

KEBENCIAN DAP
DAP menyedari bahawa PAS sebenarnya tidak boleh dipercayai langsung walaupun mereka kelihatan bermusuhan dengan UMNO di arena politik. Ini kerana UMNO dan PAS dari 1 bangsa, 1 agama, 1 kaum yang sama. Bahkan dikalangan mereka adalah terdiri dari saudara mara terdekat.

Ini ditambah lagi apabila Ustaz Nasharudin mantan Timbalan Presiden PAS yang kelihatan amat rapat dengan pemimpin-pemimpin UMNO. Apatah lagi apabila golongan ulama PAS seperti Dato Dr. Harun Din Al-Haafiz, Ustaz Nasarudin Hassan, Ustaz Nik Abduh dan kepimpinan Ahli Syura PAS yang sering memberi kenyataan yang sama dengan pendirian UMNO.

Bagi DAP yang dikuasai oleh ramai pemimpin kristian, Kuasa Islam ini tidak boleh dibiarkan bersatu. Umat dan Pemimpin-pemimpin Islam perlu dihasut agar berpecah belah. Selagi umat Islam bersatu padu, agenda mereka untuk menguasai negara tidak akan tercapai.

Oleh itu DAP perlukan pemimpin Melayu liberal yang boleh menerima agenda mereka. Maka kita tidak hairan beberapa orang pemimpin Melayu Pas, Umno dan pemimpin NGO Melayu yang menyokong agenda Pluralisme dan Liberalisme yang didokong oleh mereka.

DAP cukup sedar bahawa di Malaysia, UMNO adalah kekuatan tunjang agama Islam dan Raja-Raja Melayu. Untuk melemahkan Islam, UMNO terlebih dahulu perlu dilemahkan. Mereka cukup bimbang apabila ada golongan Ulama dan cerdik pandai Islam menyertai UMNO. Mereka sedar UMNO secara senyap mengunakan ustaz-ustaz non-politician di media electronik, media sosial dan di masjid-masjid membawa agenda Islam. 

Sebab itulah mereka tidak percaya langsung dengan PAS. Masakan begitu Mudah ustaz-ustaz Pas dan non-politician berada didalam rancangan TV Islam seperti Al-Hijrah dan Tv9 sedang stesen TV itu milik pro kerajaan Barisan Nasional. 

DAP sedar pekara ini dan pernah menyindir Pas bahawa dalam pakatan ada rakan yang tidak boleh dipercayai.Mohammad Firdaus Hasnel II

5 comments:

Anonymous said...

Sama la tu dgn cina lahanat malaysia... Ini kerana DAP, MCA dan GERAKAN dari 1 bangsa, 1 fahaman, 1 kaum yang sama. Bahkan dikalangan mereka adalah terdiri dari saudara mara terdekat. so hati-hatilah bangsa melayu... kamu bangsa yg lemah dari semua segi... jgn duk ingat cina nie kaum yg baik-baik... mereka adalah segala-galanya yg ada di muka bumi ini...

Anonymous said...

ya saya setuju, masa depan Malaysia bergantung kepada kekuatan Melayu. Jika tidak jadilah Spore.

joki baba said...

Bersatulah wahai MELAYU, cina tak akan senang hati selagi melayu memerintah... Jangan leka wahai melayu.. Cina suka kalu melayu gaduh sama melayu.. Raja melayu jangan leka.. Waspada selalu..

wayau said...

Silap kita juga. Lepas komunis menyerah kalah, kita mudah ampunkan dan benarkan mereka menyerap masuk ke dalam masyarakat umum. Tapi kita tak terfikir, komunis kalah namun fahaman komunis tetap terpahat dalam hati. Selepas beberapa generasi dihasut oleh bekas komunis, sekarang kita dah ada neo-komunis yang berjuang tanpa senjata tapi menggunakan segala medium yang ada demi menguasai negara ini. Golongan ini juga yang menyerap ke dalam beberapa parti politik ekstrimis.

Anonymous said...

sudah sudahlah bergaduh sesama melayu, kita tahu ada yang dibayar untuk runtuhkan perpaduan islam dan kita tahu juga siapa yang menaja usaha ini. ohh bangsaku kenapa menghina diri sendiri?

Post a Comment

Sila beri pandangan anda, elakkan dari kata nista atau kata-kata di luar peradaban. Pandangan Tulus dari anda amat dihargai, terima kasih.

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan