Sunday, April 29, 2012

Islam dipijak, Melayu diperangkap - menuju NWO



Sedikit demi sedikit Allah telah tunjukkan kepada kita beberapa kejadian aneh agar menjadi pedoman kepada sesiapa yang mahu berfikir. Andai kita masih lagi tidak mahu kembali kepada landasan sebenar, iaitu memelihara Islam dan gagal meletakkan darjat Islam lebih mulia dari Demokrasi, kita bakal hadapi sesuatu musibah yang dahsyat. Apa yang bakal tercetus ialah kita akan bersengketa sesama sendiri, berbunuhan sesama bangsa dan bermusuh sesama agama. Jika kita teruskan halacara yang ada ini kita pasti menuju kemusnahan.

Kita baharu sahaja mengalami kejutan atau lebih sesuai dikatakan sebagai satu ujian getir melalui permainan fitnah akhir zaman yang bernama DEMOKRASI. Dalam kesadaran tetapi diluar tahap kepintaran kita dengan mudah dijerat. Inilah perangkap demokrasi yang akan terus menyakiti kita selepas ini jika kita gagal mengangkat dan mengutamakan agama.

Berlakulah insiden salah menyalahkan dan ada diantara kita sengaja mengetengahkan bukti rekaan untuk mewajarkan tindakan kita. Inilah dunia DUSTA yang diajar secara halus kepada kita semua. Kita bersedia dengan rela mencipta DUSTA dan sebarkan hanya untuk spin keadaan sebenar. Sedar atau tidak. kita sedang diaturkan untuk memasuki perangkap "kejahilan" atau "dunia kegelapan". Dunia ini bakal dipenuhi oleh najis DUSTA sebelum Raja Pendusta muncul.

Akhirnya, kita tidak lagi tahu siapa yang benar dan siapa yang salah. Kita akan gagal mengenal pasti siapa yang sepatutnya disokong. Akibat darinya, akan wujud pula satu lagi kumpulan berkecuali yang meminggirkan diri dari politik. Mereka membenci kedua-dua pihak yang bertelagah. Mereka jijik melihat kebusukan yang terhasil dari politik. Mereka enggan lagi berbincang atau ambil tahu mengenai politik. Kalau diperhatikan, sekarang ini sudah wujud  kumpulan sedemikian. Mereka merupakan kelompok orang Melayu yang amat kecewa dengan apa yang ada di depan mata. Mereka telah membuat keputusan untuk tidak menyertai pilihanraya. Adakah ini semua akan menguntungkan kita?

Apa yang lebih parah, mereka turut membenci bangsa mereka sendiri yang semakin suka bersengketa dan terasa malu dilahirkan sebagai bangsa Melayu. Untungkah kita jika ianya terjadi? Semakin hari semakin ramai yang membenci politik. Ia sudah pun bermula. Sila kaitkannya dengan artikel sebelum ini Rahsiakan dari Pengetahuan PAS - PM pertama Kristian. Ia menjadi satu kejayaan kepada musuh kita bersama malah memudahkan mereka (Bukan Islam) mencapai matlamat perjuangan rahsia mereka.

Tidak jadi masalah siapa yang akan menang dalam pilihanraya nanti sama ada PAS atau PKR atau UMNO. Itu semua termaktub dalam hal duniawi. Siapa sahaja boleh berkuasa jika mereka itu Melayu dan Islam. Ketiga-tiga parti politik ini adalah Melayu, dominan bangsa tuan punya hak (sejarah) tanah air tercinta ini. Kecuali PKR yang bertapak atas pentas berbagai kaum namun majoriti ahlinya masih lagi Melayu.

Sebut sahaja Melayu, kita tidak dapat lepas dari tafsiran klasik iaitu satu masyarakat yang beragama Islam.

Umat Islam sengaja dibingungkan dengan falsafah liberalisma dan sekularisma yang diajar oleh Barat (baca Yahudi/Zionis). Agama dipisahkan dari politik. Semua ini adalah racun yang mengakibatkan kita terus keliru sehingga hari ini. Sekularisma inilah wajah sebenar demokrasi yang sedang kita bergantung dan ini jugalah masalah yang kita sedang hadapi.

Walaupun kita katakan ini hanyalah hal berkaitan politik, kita telah lupa ada sesuatu yang lebih tinggi darinya iaitu agama Islam. Kita sering terlupa mengenainya bila membincangkan hal berkaitan politik. Kenapa kita tidak dapat jadi manusia yang matang politik sebagaimana kaum Cina? Cuba tanya diri anda sendiri mengapa kita mesti berpihak walaupun akan alami kerugian? Siapakah musuh sebenar kita?

Bercakap mengenai orang Melayu, tentu sekali tidak dapat melepaskan diri dari mengaitkannya dengan Islam. Walaupun kebelakangan ini ada pihak yang cuba untuk menjarakkan atau menceraikan Islam dari Melayu, hakikatnya Islam dan Melayu umpama isi dengan kuku. Keadaan ini tidak akan dapat diubah sampai bila-bila pun walaupun ada yang cuba bangkitkan isu Melayu murtad. Melayu murtad adalah manusia yang telah meninggalkan bangsanya kerana dalam Perlembagaan Persekutuan menyebut bahawa Melayu itu mesti Islam.

Saya percaya impian setiap orang Melayu tak kira apa pun fahaman politik mereka, pasti akan bersetuju mengangkat Islam ke tempat yang lebih tinggi dari yang lain. Ia adalah realiti, tiada sesiapa yang mampu menyangkalnya. Tanyalah sesiapa sahaja di kalangan orang Melayu sama ada PAS, UMNO atau PKR, jawapannya tetap sama. Islam tetap diutamakan.

Sebaliknya dalam alam nyata, sesuatu yang aneh telah terjadi. Masing-masing pihak bermatian untuk terus bermusuhan dan bercakap agama atas kepentingan politik masing-masing seolah-olah ia menjadi bahan mainan. Saling salah menyalahkan antara satu sama lain, seperti berlainan agama. Sudah lebur "kasih dan sayang" sesama umat, sudah hilang pertalian kasih bernama "silaturrahim". Semua ini mengundang dosa.

Perbezaan kini semakin melebar bila ada usaha membawa masuk fahaman Islam Liberal. Tentu ada sebabnya mengapa terjadi demikian. Belajarlah untuk mengkaji mengapa ia terjadi. Setelah mengetahuinya, sama-samalah kita muhasabah diri dan memohon pertolongan Allah swt.

Satu usaha perlu dilakukan untuk kembalikan orang Melayu seperti keadaan di zaman sebelum wujudnya UMNO, PAS dan PKR. Ketika itu semua orang Melayu berada di atas barisan yang sama iaitu 'syahadah". Untuk itu kita harus mengatur strategi ke arah membina satu gabungan mantap yang menolak perbezaan termasuk fahaman politik. Mampukah kita? Jika kita ikhlas dan sayangkan agama suci ini, saya amat percaya kita semua mampu melaksanankannya.

Keberadaan PKR agak sedikit berlainan jika dibandingkan dengan UMNO atau PAS. Mereka melepaskan diri dalam persoalan agama namun dalam sesetengah hal, pemimpin utama mereka masih lagi menggunakan isu agama secara terpilih. Mungkin kerana PKR adalah parti pelbagai kaum yang menghalang isu agama diangkat sebagai keutamaan.

Malang bagi bangsa Melayu, apa yang berlaku adalah cenderung untuk berbeza pandangan  dan keras hati berdasarkan fahaman politik. Kita sering membina pertentangan sama ada dalam sedar atau tidak. Tentu ada sebab besar kenapa ia berlaku sedemikian. Kita cuba kupas punca kejadian ini. Bukan berarti menyalahkan sesiapa kerana dunia ini milik Allah dan hanya Allah yang layak menghukum.

Hakikatnya ISLAM lebih tinggi daripada segala-galanya, tetapi sayangnya orang Islam mengangkat demokrasi menjadi lebih tinggi daripada agama mereka dan sanggup mati kerananya (demokrasi) tetapi bukan mati kerana-Nya (Allah).

Sheikh Maulana Imran Nazar Hossein berkata, memperjuangkan Islam melalui jalan demokrasi ialah satu langkah yang amat silap kerana kekotoran yang terdapat dalam demokrasi akan mengotorkan Islam itu sendiri. Katanya lagi, tidak wajar mengheret kesucian Islam untuk masuk ke dalam jalan politik demokrasi.

Perlembagaan tunggal dunia yang juga disebut-sebut sebagai New World Order (NWO), tidak akan mampu dijayakan tanpa demokrasi yang berpaksikan Amerika dan Israel. Meniti sejarah peperangan dengan penuh teliti akan membawa kita kepada satu petunjuk yang mana petunjuk itu akan memberhentikan kita di sebuah titik hitam.




ps ada sesuatu yang menarik untuk dilihat (dari sahabat) - ulasan dibawah.

Islam adalah agamaku... aku bangga denganya http://www.youtube.com/watch?v=HALlHW2OAgc&sns=fb


Demostrasi, Keganasan dan Darah. Melayu vs Melayu




PR membudayakan halacara demonstrasi yang tak berkesudahan. Satu wacana baru demokrasi terutama kepada orang Melayu yang majoritinya beragama Islam.

Tonton sendiri apa yang berlaku dalam "duduk dan bantah". Budaya baru telah diserapkan kepada jenerasi muda negara ini. Semoga bangsa Melayu memikirkan kembali kewajaran tindakan mereka yang dikira sudah memasuki fasa "merbahaya".


Ada suara wanita menjerit - arahan terbalikkan kereta polis

Kata House PK - Mulanya penyokong tabie KUNING kata, kereta polis itu yang langgar peserta demo "sampai mati" (kononnya), sekarang aku nak tunjuk video sebenar, apa yang telah berlaku sebelum polis tak berdosa itu dipukul: Tengok video bawah.





Mereka yang serang polis kemudian mendakwa sebaliknya, mereka kata polis yang serang mereka, nasib baik ada video ni, kalau tak. Macam-macam cerita yang direka mereka. Inilah hasil dari peradaban yang diterap Yahudi. Baling batu sembunyi tangan.

Sama seperti pendemo (samseng upahan?) membaling objek ke arah kereta polis yang akhirnya terbabas ketepi jalan. Mereka amat mengharapkan adanya kematian yang boleh dijadikan isu baru menuduh kerajaan zalim dan sebagainya. Cara sama seperti apa yang berlaku di semua negara yang ada "SPRING" dan Anwar sendiri suka Malaysia Spring seperti pernah dia ucapkan sebelum ini. Nasib mereka agak malang bila Allah tidak mengizinkan apa yang mereka hajatkan.



Semoga ramai yang membuka mata dan sedar bahawa kita sedang diaturkan oleh seorang agen Yahudi untuk hancurkan kemanan. Mengapa orang Islam sukakan keganasan? Sebab mereka dipengaruh dengan berita palsu dan bohong oleh anasir jahat. Ingatlah Yahudi dan Nasrani adalah musuh Islam sejak zaman Nabi saw lagi.

Yang berlakun mati pun ada. Untuk apa?



Supaya pendemo menjadi panik dan ambil tindakan serang kerajaan. 

Kebaikan pihak keselamatan tidak pernah dihargai. Walaupun mereka melanggar arahan keselamatan, polis masih lagi bertimbang rasa terhadap mereka kecuali beberapa kerat yang bertindak samseng melebehi batas kesusilaan. Macam gaya mat rempit pun ada. Alahai Melayu amat memalukan.




Bijaknya Ambiga meminta orang Melayu membawa anak-anak sekali dalam demo ini untuk "berjihad", seperti dalam taklimatnya malam semalam. Bijaknya Ng Sue Lim menyuruh pendemo, yang majoritinya Melayu di dataran malam tadi, agar "merempuh kawat berduri" yang didirikan oleh pihak berkuasa.

Dalam bahasa mudah, pendemo Melayu mesti mendengar kata Ambiga, mesti teruskan huru hara demi "jihad" walaupun ketua mereka (bukan Melayu) sudah angkat kaki melarikan diri dari gas pemedih mata. Akhirnya pendemo Melayu ini bertempur dengan polis yang juga berbangsa Melayu. Melayu bertempur sesama sendiri, India dan Cina hanya berikan arahan.  Bijak bukan? 

Cara Cina Berdemo

Jauh Dari Lokasi Panas

Apa pun keadaannya 3 orang bertanggung jawab ke atas semua insiden ini walaupun mereka cuba spin dengan berbagai alasan,

1. Anwar Ibrahim yang merangka siri-siri demonstrasi termasuk yang terbaru (apa yang mereka bantah pun tak jelas) memaksa kerajaan akur semua kehendak mereka walaupun 90 peratus telah ditunaikan. Perbincangan sulit dengan pelbagai kedutaan luar amat disangsikan. Penglibatan NGO-NGO pro Yahudi yang juga di bawah kelolaan Anwar pula mengundang seribu persoalan.

2. Nik Aziz yang mengeluarkan "fatwa" demonstrasi ini adalah "wajib" dan "jihad". Akibat dari "fatwa" ini, ramai pengikut taksub yang tidak berilmu telah termakan hasutan dan turun untuk "mati syahid". Mat Sabu menambah lagi racun mengatakan "hari ini kita akan mati syahid merampas Dataran Merdeka". Akhirnya Penyokong PAS telah dipaksa untuk bertuankan seorang Perempuan Kristian yang juga penganjur Seks Bebas.

3. Ambiga yang mengepalai demonstrasi ini. Kita tidak tahu adakah dia hanya mengikut arahan Anwar Ibrahim untuk mengelabui mata orang ramai. Kemana perginya Pak Samad? Juga dilihat diketengahkan sebagai alat kepada Ambiga dan Anwar.

Persoalan 1, mengapa Nik Aziz dan Anwar merestui pengikut fanatik mereka supaya angkat Ambiga, seorang Kristian dan pejuang LGBT serta seks bebas sebagai pemimpin? Kemana mereka hendak bawa penganut Islam Malaysia? 
Wahai orang yang beriman, janganlah kamu mengambil Yahudi dan Nasrani (kafir) sebagai sekutu (yang memimpin) kamu. Mereka (Yahudi dan Nasrani) (sebenarnya) adalah sekutu sesama mereka. Dan barangsiapa di kalangan kamu (yang beriman) menjadi sekutu bagi mereka, sesunggunya dia adalah sebahagian daripada mereka (Yahudi dan Nasrani). Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang yang zalim,” (Quran, al-Maidah: 51)
Siapa yang "zalim" dan siapa pula yang tidak mendapat petunjuk?

Persoalan 2, berapa peratuskah kaum India (sebangsa Ambiga) turut berdemo? Berapa persen pula kaun Cina DAP?

Jawapannya ada pada anda


Saturday, April 28, 2012

Breaking News : Pesta Ambigo - Broshitt ver 3.0


Akhirnya...........
Berjaya juga Ambigo LGBT ini dapatkan penyokong tak siuman. Berita terbaru anggaran 80 ribu sertai majlis parti Ambigo Broshitt. Ramai betul orang Melayu Islam dah jadi barua LGBT Ambigo termasuk Hj Hadi....... Hahhh menjadi pulak Anwar buat demo manusia kurang akal. Tujuannya biar ada yang mati? Senang nak buat kecoh dan rusuh.........?? Anwar.. Anwar... bila la kau nak serik. Kau dah semakin tua..



Kesilapan UMNO ialah melepaskan anjing tersepit. Terlalu memberi muka kepada untrakiasu dan akur tuntutan mereka. Jika menang selepas ini, betulkan kesilapan ini, biar apa pun yang terjadi. Angkat agama melebihi segalanya, perkasakan Islam. Lupakan ultrakiasu yang hanya sudi jadi pembangkang. Teruskan martabatkan ekonomi Bumiputra Islam khasnya. Jangan ambil peduli DSAI anggap sahaja dia tidak wujud.

JIKA PERKASAKAN ISLAM, SELURUH BANGSA AKAN TUNDUK KEPADA UMNO, INSYAALLAH... ingatlah pesan ini wahai PM dan UMNO. Jika tidak serahkan sahaja negara kepada Israel dan wakilnya.

DSAI merosakkan lebih daripada memperbaiki apa yang ada. Hanya dapat dikesan oleh mereka yang terbuka mindanya.

Fatwa Imam PAS

PAS melalui ucapan Mat Sabu tadi menyatakan "Hari ini jika mati sekalipun kita mati Syahid. Biar kita mati Syahid hari ini merampas Dataran Merdeka" ? ? - PapaGomo
5% Je Hadir.. Bershit 3 Gagal !!


Penganjur bershit 3 sebelum ini dengan riak dan takbur berkata dijangka 500,000 rakyat Malaysia akan hadir ke himpunan paling bodoh dalam sejarah di sekitar Dataran Merdeka.

Malangnya angka rasmi yang dianggarkan oleh pihak polis sebentar tadi hanyalah sekitar 25,000 orang bersamaan 5% je dari jumlah sebenar. Kalau 10% kira okey jugak tetapi masih jauh... untuk huruharakan negara.

Kalau tengok gambar diatas memang nampak ramai, tapi terlalu jauhhh dari sasaran.


Lihat adegan beberapa maklumat Broshitt di KL 28/4 (niat mereka merebak jadi new 13 mei?)

 

sudah mula laungkan "Revolusi"
niat mereka mula nyata kenapa broshitt dianjurkan

  1. Posted by DOU at 10:33 AM

LIVE BROADCASTING DARI DATARAN MERDEKA BERKAWAT DURI..!!!
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook

Siapa majoriti berdemo? Cina? India? atau Melayu? HEBAT AMBIGO

Tadi aku dah upload gambar-gambar Bershit 3.0 yang aku snap semalam. Sorry la...broadband aku lembab dan "masuk air"..!!! Heheee...anyway..aku akan teruskan broadcasting ni walau dalam kepayahannn...

Blog ini akan membawakan berita-berita dan gambar-gambar terkini dari Bershit 3.0 di Dataran Merdeka dari masa ke masa...live broadcasting...heh!

Nantikan berita-berita panas dan "busuk" dari Bershit 3.0..dan kita nantikan siapa pula yang akan "mati" kali ni...heh!

2. Taiping Mali - Bersih 3.0 

Lihat lagi siapa dominan DEMO ini? Lebai dan anak kecil lebai pun ikut berpesta
parti besar anjuran LGBT Ambigo


b) Mat Sabu (Majusi?) pamirkan tahap intlektual

INIKAH YANG DIKATAKAN PEMIMPIN ISLAM? YA dari PAS

Memang sesuai otak orang ini tahap ..

Dalam perhimpunan BerShit 3.0 yang bermula malam tadi jelas menunjukkan puak-puak parti yang mengaku Islam bersifat lebih sudu dari gula.

Perhimpunan yang dianjurkan oleh Zionis mendapat sokongan 300 peratus dari pengikut parti 'Islam" Malaysia.

Golongan LGBT tidak kurang peranannya kerana boss Ambiga ada pejuang kebebasan seksual merdeka, pejuang kebebasan beragama, Ambiga mahukan anak-anak bebas memilih agama mereka apabila berusia 18 tahun.

Orang Pkr hanyalah golongan kecil kerana parti itu semakin pupus keahliannya. Dap hanya ingin melihat perpecahan Melayu dan mahu Pas menjatuhkan kerajaan yang ada supaya senang pihak mereka menguasai pentadbiran negara seperti era Bintang 3 dahulu.

Dap ibarat seekor kura-kura yang ingin makan umbut kelapa dan mengharapkan pokok tersebut tumbang untuk membolehkan dia menikmati kelazatan umbut.

Wahai melayu yang bodoh tahap babi. buka lah minda dan fikirkan survival bangsa untuk 1000 tahun lagi. Jangan melayu nanti dipaksa makan babi dan ditanam hidup-hidup.


c) Juak PAS lakukan SOLAT SUNAT DHUHA?


SEPATUTNYA MEREKA INI DIHALANG MASUK KE MASJID KERANA TINDAKAN MEREKA MENYALAHI UNDANG-UNDANG DAN DENGAN NIAT YANG TIDAK KENA PADA TEMPATNYA .

DATANG DAN MENGGUNAKAN MASJID UNTUK MENENTANG KERAJAAN DAN MENYOKONG YAHUDI DAN MAJUSI.

APAKAH PERBUATAN YANG BAIK JIKA BERADA DI MASJID PADA WAKTU INI?

TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN IALAH MENGERJAKAN SOLAT SUNAT DHUHA YANG BERMULA JAM 8.00 HINGGA 11.00 PAGI....

APA MEREKA MELAKUKAN NYA ATAU SETAKAT MAKAN KENCING DAN BERSHIT DI DALAM MASJID ?


d) Polis ANJING? peristiwa malam tadi

Terlajak perahu boleh undur, terlajak kata? Layakkah mereka (polis) dimaki hamun sebagai anjing? Apa yang telah diajar oleh pemimpin Bersih?


e) Anak Kecil? UNTUK APA?


Di antara tanda-tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka' bin Luka' (orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh dua orang mulia" - Riwayat Thabrani

Kita semua mesti menerima hakikat ni kalau DSAI jadi PM. DSAI hanya penting keinginan dirinya tetapi sanggup menyusahkan orang lain. Melalui sirial demo sebuah taktik majority wipeout. Semoga Allah selamatkan negara dari menjadi mangsa Yahudi wa Nasrani jiga Majusi.. nauzubillah min zalik.


Propaganda ala Komunis dari DAP rosakkan pemikiran bangsa Cina/Kristian

BN/UMNO diserang disegenap penjuru kerana membantu meningkatkan pegangan ekonomi (atau hanya pertahankan apa yang ada). Kaum Cauvinis Ultrakiasu amat cemburui. itulah niat kaum pendatang terutamanya Cina. Melayu jangan jadi alat mereka. Kita silap terlalu beri muka sejak merdeka. Komunis tak patut diampunkan sejak mula. Inilah akibatnya. Mereka kini berani kerana PAS dan PKR sedang membantu mereka.



Sebab org cina lebih berusaha, tekun dan bijak daripada org melayu, kebanyakan org melayu tak suka kerja, malas, bodoh and senang beremosi... kalau nak jadi kaya, study hard, work hard and be smart instead of rely on your bumiputra privilege which will makes you because a leech of the government just to fed you...there's no makanan percuma kat dunia ini,we Chinese are proud because we dint rely on government to gives us benefit,kami cina menjadi kaya dengan kelebihan and kekuatan diri-sendiri...


Nilailah sendiri apakah betul tindakan anda merosakkan apa yang sudah kita kecapi selama ini.

tambahan maklumat dari JPB #bersih di Masjid Jamek ..

on Saturday, April 28, 2012 by Pejuang Bangsa

Jam 10 pagi - Pihak PDRM dengan 2 buah trak sudah mula hadir ke kawasan LRT Masjid Jamek yang kini menjadi port untuk juak-juak Ambiga dan Bersih 3.0 untuk membuat kacau .

Polis hanya memerhatikan sahaja gelagat mereka yang memenuhi di tepi jalan LRT Masjed Jamek ini. Kenderaan-kenderaan yang melalui jalan ini agak berkurangan hari ini tidak seperti hari biasa. Mungkin ia telah ditutup oleh pihak polis ke semua jalan berdekatan dataran merdeka .

Mereka seperti hilang punca tak tahu nak ke mana .. hanya menunggu saja di jalanan. Pemimpin-pemimpin Bersih tak ada seorang pun belum mai lagi ... mungkin syok lena lagi di hotel atau sedang menikmati breakfast yang lazat...



pihak polis memerhati je gelagat juak-juak Ambiga 




Duduk di kaki lima ..nak lepas di depan bank dihalau guard ..haha






Dari SARFAMS

Apa yang berlaku sekarang di KL

Ini antara LIVE dari BERSIH 3.0 (DEMO LGBT) 12.37 yang sedang berlaku sekarang di sekitar Kuala Lumpur...


Puak-puak nie sedang berarak menuju Dataran Merdeka...


Disebabkan mereka, habis Bandaraya KL ditutup...


Puak-puak PAS juga menyokong perjuangan S.Ambiga LGBT ini...


Apa lagi helah mereka hari ini? Nantikan....

sambungan dari SARFAMS

Saturday, April 28, 2012
LIVE BERSIH3.0 : Gambar & Video terkini

Kena tutup muka beb... Takut orang kenal.. Kata berani.. kikiki...

YB Azmin Hj Ali bercakap.. Kata Kerajaan pengecut sebab taknak bagi kumpul di Dataran Merdeka... Apa lah lu merepek nie?

India ini memakai pas PEMERHATI... Cuba provok pihak Polis untuk menaikkan kemarahan Polis... Cari pasal ka nak demo?

Perjuangan berasaskan emosi... Tak kira agama, bangsa, keturunan... Semua turun mengikut agenda S.Ambiga... Semua ditipu dan diperkudakan!

Apa lagi helah dan strategi dalam BERSIH3.0 hari ini...? Jika BERSIH2.0 ada yang pura-pura mati, adakah akan di repeat pada hari ini...?







LAGI GAMBAR BROSHITT 3.0 bersama manusia yang gilakan revolusi bodoh ciptaan Yahudi








Petaling Street



SORI BEB BLOG INI TIDAK SERASI DENGAN DEMO ATAU HURUHARA JALANAN. Kami menentang keras LGBT. ANTI YAHUDI BAIK US ATAU ISRAEL. AMAT BENCIKAN MUNAFIK, go to hell revolusi arab spring ... or what ever u called it .. aggghhh...  banyak lagi unsur negatif yang dibawa oleh Agen Yahudi.




Friday, April 27, 2012

Rahsiakan dari Pengetahuan PAS - PM pertama Kristian


Anak-anak Melayu sibuk dengan demo dan bantah. Berkorban melakukan sesuatu yang bukan  sahaja sesia bahkan akan meranapkan apa yang mereka sendiri harapkan. Ada rahsia besar yang tidak mereka ketahui. Jika mereka mengetahuinya, pasti mereka tidak melakukan kerja bodoh dan gila ini. Bukan sahaja bangsa mereka akan hancur, malah agama Islam juga ikut musnah.

Menjayakan Perancangan Yahudi Sedunia


budaya siapa yang mereka bawa? Islam?

siapa avtivis wanita ini, juga seorang siswi?

Kemana hala tuju mereka sebenarnya?

Perancangan telah diatur kemas dan sedang berjalan dengan baik. PRU 13 adalah landasan permulaan untuk pelaksanaan Rancangan Kristianisasi Malaysia yang bakal membuahkan kejayaan pada PRU 14 nanti. Biarpun kalah dalam PRU kali ini, mereka akan meneruskan kerja provokasi memastikan momentum pertentangan rakyat terhadap pemerintah Melayu Islam akan terus berlaku. Bukankah sesuatu yang luar biasa bila DAP seringkali bertindak menghina dan mencemuh UMNO berbanding musuh sebangsa mereka iaitu MCA dan Gerakan. Tidaklah menjadi rahsia lagi sekarang bahawa wujudnya rancangan tersebut, malah amat diyakini mereka mendapat sokongan dari luar negara. Bantuan pakar politik dari para pelobi antarabangsa (Yahudi dan Nasrani).

Faktor Anwar Ibrahim cukup penting kepada mereka. Keupayaan Anwar memecah belahkan orang Melayu amat berguna bagi mereka terutama kemampuannya menguasai PAS. Parti Islam ini tidak begitu penting dalam strategi ini selain dari digunakan sebagai alat untuk memecah belahkan perpaduan Melayu dan Islam. Tidak mustahil PAS akan diketepikan bila usaha mereka berjaya kelak. PAS tidak pernah terfikir mengenainya.

Rancangan sebenar masa hadapan mereka bukan untuk melantik Anwar sebagai PM sebagaimana yang kita fahami. Mereka memberi sokongan padu kepada Anwar hanya untuk mempermudahkan mereka mencapai tujuan sebenar, mengambil alih kuasa. Malaysia bakal menjadi sebuah negara Kristian dan diterajui oleh bukan Melayu sebelum 2020. Bagaimana dengan nasib Institusi Raja-raja Melayu? Mereka (Raja Melayu) akan menerima nasib sebagaimana dengan nasib waris Kesultanan Singapura. Semuanya akan ditamatkan.

Mereka amat yakin bahawa mereka akan mencapai kejayaan padu pada 2017 nanti (PRU 14). Mengapa?

Sehingga hari ini DAP hanya bermain wayang. Karpal sendiri masih belum mempercayai Anwar Ibrahim sepenuhnya, walaupun mereka berada dalam kapal yang sama dan Anwar dilantik sebagai kapten. Mereka masih berahsia mengapa mereka berkorban dengan melantik Anwar sebagai ketua walaupun mereka mempunyai lebih kerusi di Parlimen malah mereka juga tahu Anwar terlibat dengan masalah moral. Masa Anwar akan berakhir bila PR menguasai negara, masalah moralnya akan diketengahkan. Tidak mustahil Anwar bakal dilupuskan oleh agen pelobi mereka sendiri untuk memberi laluan DAP menguasai politik sepenuhnya. Lee Kuan Yew (Li Bloodline) Dibenarkan Memerintah Malaysia Buat Sementara, syarat PRU13 Dari PAP Kepada DAP.


PESAN LEE KUAN YEW KEPADA DR. CHAN MEN HIN - SEBELUM SAYA MATI SAYA MAHU MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA WALAUPUN 1 MINIT

Sumber Dalaman DAP yang terbocor kepada umum menunjukkan bahawa mereka amat serius dalam perkara ini. Orang Melayu sekarang dibiar mabuk dengan perasaan membenci pemerintah yang berjaya didorong oleh Anwar. PAS dipergunakan untuk menghakis pengaruh UMNO.



Dalam saat Melayu berkecamuk dan berpecah belah, mereka (DAP dan PAP) menyediakan plan mereka sendiri. Mereka terus menyusun langkah demi langkah untuk menguasai Putrajaya. Kita tidak tahu berapa banyak lagi rahsia mereka yang masih belum terbocor. Walaupun begitu, apa yang telah sampai kepada pengetahuan kita sudah cukup untuk menakutkan kita. Melayu dalam kekeliruan akan dipaksa menyerahkan pemerintahan negara kepada bangsa asing dan disokong pula oleh kuasa asing.

Siasatan mymassa mendapati terdapat beberapa perkara rahsia yang tentunya tidak diketahui anak-anak muda kita di Dataran Merdeka. Apa yang mereka lakukan hanyalah salah satu dari percaturan luar pentas oleh Pertubuhan Rahsia Kristian Malaysia untuk merampas kuasa dari umat Islam.  Ini Rahsianya, bacalah dengan serius...

1. Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Jeff Ooi, Elizeberth Wong, Tian Chua, Tony Pua dan beberapa lagi pemimpin DAP dan PKR Kristian telah mengadakan pertemuan dengan pastor-pastor dan wakil-wakil gereja dari luar negara untuk membincangkan dua perkara penting menjelang Dua Kali PRU kelak. Target mereka yang pertama ialah PRU13 dan kedua PRU14. Apakah Target mereka?

2. Jeff Ooi memanjangkan pesanan para penderma Kristian di luar negara bahawa mereka mahukan kejayaan hasil sumbangan tidak terkira (besar) dari mereka. Jeff Ooi menunjukkan rasa cemas dan bimbang kerana beliau merupakan wakil parti pembangkang dalam mendapatkan dana-dana PRU (dari pertubuhan Kristian luar negara).

3. Lim Guan Eng menyatakan dalam PRU13 nanti, pasukan PAP di bawah arahan Lee Kuan Yew akan menghantar beberapa pasukan untuk membantu PR yang merupakan modus operandi yang diasingkan daripada keterlibatan PAS. LGE kata dalam modus ini PAS diketepikan, sebab ianya melibatkan cita-cita Kristian yang PAS tak boleh tahu! Kenyataan LGE ini mengimbas kembali PRU di negara kita tahun 1960an dahulu di mana PAP menghantar 9 hingga 11 Calon PAP bertanding di Parlimen Malaysia. PAP hanya menang di Bangsar sahaja. Sudahkah kamu lupa??? Kini PAP kembali lagi.

4. Perdebatan berlaku antara Karpal dengan Tian Chua. Tian Chua membangkitkan kelambatan Dana yang sampai kepada PKR dan bertanya mengapa poster-poster PR yang dibuat di negara China (kenapa dibuat di China? Adakah ia mempunyai maksud tertentu?) belum sampai-sampai lagi. LGE meyakinkan Tian Chua poster-poster itu akan sampai melalui Pelabuhan di Pulau Pinang dan Singapura dalam seminggu dua lagi. Jika lambat juga kata LGE, poster-poster dan bendera itu akan dikirim melalui kapal terbang ke Pulau Pinang.

5. Pasal Dana lambat, Karpal minta dia (Tian Chua) terus rujuk kepada bosnya, Anwar Ibrahim.

Karpal meminta Tian Chua jangan percaya Anwar kerana dia Islam, bila-bila boleh pusing. Karpal ingatkan Tian Chua, Anwar memiliki rumah dan harta di Amerika, jika dia kalah dia boleh pindah ke sana. Karpal meminta Tian Chua fokus kepada bagaimana menjayakan DAP menjadi PM Kristian yang pertama di Malaysia.

Karpal kata undang-undang di Malaysia boleh diubah dengan syarat DAP mesti menang 80 Kerusi Parlimen dan PKR mesti menang 30 Kerusi Parlimen. 


Karpal juga ingatkan Tian Chua gunakan PAS hanya untuk lemahkan UMNO sahaja.


6. Minggu depan (April 2012?), LGE akan ke Singapura untuk kali ke 12 dalam tempoh tidak sampai 14 bulan. Kita tunggu............ sumber

Andai Melayu masih belum faham mengenai perancangan ini, ia bermakna rancangan mereka akan dicapai dengan mudah. Mereka telah lama berusaha agar orang Melayu gagal dalam ekonomi dan kekuasaan kewangan menjadi milik mutlak mereka. Melalui wang, mereka membeli semuanya termasuk kuasa politik. Mereka sudah begitu hampir memiliki semuanya berkat kerelaan dan sokongan bangsa Melayu dan umat Islam sendiri. Selain Yahudi (Zionis USA) kini muncul pula penghulur dana yang baru kepada PR iaitu kaum Nasrani (Jesuit?).

Keadaan semakin gawat. Siapakah yang akan dipersalahkan nanti? DAP atau kita sendiri?

Sayangnya UMNO dan PAS masih mahu terus bermusuhan antara satu sama lain (pastinya melalui muslihat Anwar Ibrahim). Inilah punca malapetaka yang menghancurkan Islam dan Melayu. Kami sayang UMNO kerana mereka telah buktikan kejayaan menjaga dan memajukan bangsa. Menjadi pengawas dari ditindas oleh pedagang kaum mendatang yang rasis dan rakus. Kami sayang PAS kerena perjuangan Islam mereka yang kukuh. Menghalang kuasa skular mutlak dan memaksa UMNO turut sama menjaga agama. Mengutamakan Islam dari yang lain (kecuali sekarang?).

Kami mahu mereka bersatu demi masa depan Melayu dan Islam. Jika tidak...........




Saturday, April 21, 2012

Selebriti Ciptaan Yahuda wa Nasara


Semakin ramai yang menjiwai keinginan Yahudi. Anda bagaimana? Sudikah anda menjadi selebriti tajaan Yahudi? Kita cuba nilaikan, siapa yang mudah mereka rosakkan? Artis adalah selebriti termurah dan paling mudah untuk dipelihara. Ternakan yang menjanjikan laba besar. Selebriti yang lain ialah "pemimpin" politik. Perlu ada ketokohan hebat yang mampu mengubah keadaan. Hasilnya, Yahudi mendapat untung yang tak terhingga banyaknya.

Penuh Tipu Helah

Semua akan ditarik masuk ke bawah mana-mana agen sama ada Freemason atau Jesuit (Yahudi atau Nasrani). Artis terutamanya telah menjadi ikon masyarakat muda yang ekstim selain membawa watak-watak yang telah disesuaikan melalui kehendak Yahudi dalam lakonan mereka. Yahudi mencipta SELEBRITI dan popularkannya. Melalui merekalah Yahudi membuka laluan untuk sebarkan ajaran mereka. Jesuit walaupun pada luarannya menggerakkan KRISTIANISASI adalah cabang Yahudi juga. Artikel sebelum ini ada menerangkan siapa mereka dan peranan mereka membantu Yahudi Internasional.

Agen Yahudi dan Nasrani masih berhasrat untuk terus menkristiankan orang Melayu. Tugas mereka yang paling sukar. Kejayaan sudah mula menampakkan hasil apabila DAP yang didominasi oleh Cina dan India Kristian mendapat sokongan penuh peneraju PR, Anwar Ibrahim. PAS juga terikut-ikut rentak Anwar membiarkan sahaja DAP melakukan kerja jahat ini.

Melalui lorong ini, Melayu yang termakan umpan dengan sendirinya akan mengkhianati Islam. Berusaha keras bergerak musnahkan agama suci yang diwarisi dari datuk nenek mereka. Anda boleh nampak dengan terang dan jelas sekarang ini di mana semakin longlainya perjuangan mempertahankan akidah jauh sekali mampu berdakwah mengislamkan kaum Nasrani. Hancurnya Islam akan sendirinya meruntuhkan kekuatan Melayu. Senjata terampuh yang sedang digunapakai.

Melayu Merana
Kenapa anak Melayu begitu mudah diperalatkan oleh kuasa asing dalam menjahanamkan Melayu dan Islam? Tahukah mereka bahawa demonstrasi jalanan adalah salah satu rancangan yang disediakan oleh Zionis dalam Protokol mereka untuk menumbangkan mana-mana kerajaan yang tidak memihak mereka?

NED - Pencorak Dunia Baru Yahudi
Anwar adalah ahli NED (no. 1)

Logo Perjuangan Yahudi (serupa bersih?)


Anak-anak Melayu sibuk dengan demo dan semangat bantahan yang tiada penghujung. Sanggup berkorban melakukan sesuatu yang bukan sahaja sesia bahkan akan meranapkan semua impinan mereka atau apa yang mereka sendiri harapkan. Ada rahsia besar yang tidak mereka ketahui. Jika mereka mengetahuinya, pasti mereka tidak melakukan kerja bodoh dan gila ini. Bukan sahaja bangsa mereka akan hancur, malah agama Islam juga ikut musnah. Permainan Yahudi sungguh licik dan merbahaya, namun hanya segelintir sahaja yang mampu mengesannya

Menjayakan Perancangan Yahudi Sedunia

Protokol Yahudi Kesepuluh
Yahudi akan membawa masuk racun ‘Liberalisma' ke dalam negara-negara yang bukan Yahudi supaya menggugat kestabilan politik. Pilihanraya diatur supaya boleh memberi kemenangan kepada pemimpin-pemimpin yang dapat bertugas sebagai Agen Yahudi dalam melaksanakan rancangan rancangan Yahudi. Baca selebihnya di sini.



Budaya siapa yang mereka bawa? Islam atau Kafir? 
Adakah ia akan membantu meningkatkan Syiar Islam?


siapa avtivis wanita ini? Mewakili LBGT?

Kasihan, mereka ini yang sedang lemas dalam
memperjuangkan sesuatu yang mereka tidak faham.
Kemana hala tuju mereka sebenarnya?


SIAPAKAH WANITA DI ATAS?
Si Botak Dataran Merdeka Rupanya Aktres, Bukannya Pelajar.
Oleh: HHalem.

Mislina Mustafa – Si Botak - Lesbian?
Habis mana perginya semua pelajar-pelajar yang berdemo?

Aktres Mislina Yang ‘Tumpang’ Berdemo Nafi Dirinya Lesbian!

Terdengar beberapa perkhabaran di-angin lalu mengatakan bahawa terdapat golongan LGBT (Lesbian Gay Bisexual dan Transgender) yang berada didalam kelompok mahasiswa yang berkhemah di Dataran Merdeka.

Mereka ini dikatakan dengan terbuka menunjukkan perlakuan sumbang dikhalayak ramai.

Wanita berumur 41 tahun ini bernama Mislina Mustafa mewakili sekumpulan 10-15 aktivis yang menamakan kumpulan mereka ‘Occupy Dataran’.

Mereka secara sukarela memberi sokongan kepada mahasiswa dalam memperjuangkan hak berada dan bersuara ditempat awam.

Mislina seorang pelakon (yang kerap berlakon dalam filem Yasmin Ahmad) dan telah memegang watak utama, penyanyi Zaiton Sameon dalam satu penerbitan filem (belum ditayang atau disiarkan lagi).

Dalam filem tersebut beliau terpaksa membotakkan kepala ketika watak Zaiton berada dalam hospital setelah mengalami kemalangan jalanraya yang mengorbankan anak beliau.

Sejak dari itu Mislina mendakwa berasa selesa dengan keadaan ‘botak’ dan terus mengekalkan imej tersebut. sumber HHalim

##

GOYYIM
Bukti bahawa YAHUDI telah berjaya menjadikan sebilangan rakyat ini sebagai "GOYYIM" yang menjadi kambing/domba peliharaan mereka. Kejayaan cemerlang Yahudi tidak dapat disangsikan lagi. Anwar Ibrahim sebagai watak utama menjayakan strategi Yahudi ini harus bertanggung jawab baik di dunia atau akhirat kerana membawa agenda Zionis ini. Dia terpaksa menjawab semua akibat dari apa yang sedang berlaku. 

Sekarang kita sudah boleh menghidu, kenapa Anwar beria-iya dan bersungguh-sungguh merosakkan PAS dan menjadikan PAS sebagai jajahan takluknya. PAS adalah ancaman terbesar Anwar untuk menjarah bangsa Melayu yang terkenal amat liat untuk dikuasai oleh Yahudi. Kita dapat lihat kini PAS semakin berlembut dengan Zionis atau Yahudi atau apa sahaja yang berkait dengan Israel. Itulah kepakaran Anwar yang amat disukai Yahudi Antarabangsa. Perjuangan PAS yang ditakuti satu masa dahulu kini semakin luntur dan mungkin akan ditamatkan tidak lama lagi bila Anwarinas menguasai keseluruhan jentera parti tersebut.

Kenyataan pahit yang terpaksa ditelan.

Kini mereka semakin berubah setelah dikuasai Anwar

Tentangan PAS terhadap zionis satu waktu dahulu
kini telah longlai dan berkecamuk

PAS menjadi Goyyim kepada Anwar dan Anwar pula menjadi talibarut Yahudi. Apa yang mampu PAS lakukan selepas ini selain dari akur sepenuhnya kehendak Anwar? Anwar menyimpan mohor besar serta wang sumbangan Yahudi. PAS perlu akur jika mahukan peruntukan kewangan. Jika tidak, PAS akan menjadi parti termiskin di Malaysia. Demi wang, semuanya terpadam. Kemana perginya dasar perjuangan Islam bawaan para ulama dan presiden terdahulu? Semuanya telah di "lumpuhkan" oleh manusia bernama Anwar Ibrahim ini. 

Keadaan PAS sekarang amatlah menyedihkan walaupun semakin "kaya" material hasil dari sogokan (bantuan?) Yahudi melalui Anwar.

Jika tersalah langkah akan terjebak dalam
 perangkap jahat mereka KLIK


Anwar dalam ucapannya sering mempopularkan beberapa istilah baru antaranya, "Renaissance",  "Reformasi"  dan  "Ketuanan Rakyat".  Istilah-istilah ini lebih dekat dengan istilah Kristian.


Kejayaan Besar Anwar Menawan Nik Aziz




Thursday, April 19, 2012

Babi Ada Di Mana-Mana

Kalau tak yakin, jauhilah. Yang cantik tidak semestinya baik. Yang hebat tak semestinya halal. Terlalu banyak yang haram berbanding yang halal. Pengeluar makanan bukan Islam harus dicurigai kerana sudah wujud tanda bahawa umat Islam dikhianati.

DNA babi juga digunakan

Jika masih mahu juga mencari yang haram walaupun sudah mengetahuinya, tiada siapa yang mampu membantu anda. Anda yang bertanggung jawab terhadap diri anda sendiri. Atas dorongan nafsu yang membuak, biasanya manusia akan mencari seribu alasan untuk menghalalkannya walaupun jelas haram..

tercemar dengan babi

Perkara ini di highlight kembali sebagai peringatan agar kita dapat berwaspada dengan perkara subhah dan yang meragukan. Kita sering terlupa  dan ada yang belum pernah mengetahuinya. Babi ada di mana-mana. Jangan sampai tabiat 'babi' menguasai hati dan perangai kita.

Babi dan arak adalah satu dari punca penyakit jiwa manusia. Manusia menjadi engkar terhadap sifat kemanusiaan yang ada pada dirinya. Ingatlah musuh telah pun tahu keduanya ini akan menjatuhkan tahap keimanan manusia Islam. Ia digunakan sebaiknya dalam industri makanan dan minuman milik mereka. Terutama mereka yang amat membenci Islam seperti Yahudi dan Nasrani. 

arak halal?

Mulai sekarang perlu ada usaha pemerintah memperbanyakkan produk terjamin halal disamping setiap muslim berusaha agar tidak mencuba makanan yang tidak diketahui statusnya. Jika JAKIM sendiri sering ditipu dengan 'sijil halal palsu' dan JAKIM sendiri tiada kuasa mutlak menghalang produk haram dipasarkan dengan bebas dalam negara, bagaimanakah nasib kita?

Mampukah kita hanya berharap kepada logo 'halal' tersebut? Sudah sepatutnya sebuah badan khas menjaga kebajikan Islam khasnya makanan halal serta mempunyai kuasa undang-undang ditubuhkan di negara ini. Disamping itu sebuah Badan Berkanun yang bertanggung jawab menjalankan kerja-kerja penyelidikan khusus terhadap setiap makanan dan sumber makanan perlu ditubuhkan segera. Sebagai negara Islam kita wajib melaksanakannya. Keduanya boleh disatukan di bawah satu organisasi.

Andai kata negara ini diperintah oleh bukan Islam, perkara yang lebih buruk akan terjadi. Saya percaya Islam akan dinodai dengan dahsyat. Sebelum ini terjadi, kerajaan mesti mengambil inisiatif segera menjaga kebajikan rakyat yang beragama Islam. Jangan biarkan orang Islam termakan babi atau bahan tercemar babi. 

Amat diragui, bukan Islam di Malaysia semakin tidak menghormati Islam. Telah wujud sikap diskriminasi serta sabotaj yang disengajakan. Sejauh mana mereka menghormati Islam dan penganutnya? Jujurkah para pengilang dan penjual makanan bukan Islam kepada orang Islam? Jawapannya sangatlah jelas. Kecuali ada undang-undang khusus yang kukuh digubal untuk menghalangnya. Mampukah Malaysia lakukannya?

barbican juga - anda meminumnya?

Sejauh manakah kita berhati-hati terhadap perkara HARAM? Terutamanya makanan yang akan mendarah daging? Babi dan komponennya ada di mana-mana sekarang sehingga pinggan mangkok pun ada yang diperbuat dari abu tulang makhluk ini.

ada dna babi

Babi dan anjing adalah najis berat. Sejauh mana kita dapat menghindarkan diri darinya? Tanyalah diri anda sendiri. 

Di bawah disiarkan kembali satu artikel penuh kontroversi satu waktu dahulu. Kepada mereka yang kaya raya dan sering menginap di hotel mewah serta mampu berbelanja besar, berhati-hatilah perangkap subhah ini. Atau anda rasakan 'babi' jenis ini sudah berubah menjadi 'halal'?.

Ada sesuatu yang menarik dan eksklusif untuk diketahui. Produk hebat dan mahal sebegini menjadi tarikan kaum kaya dan mewah.

Waspada Dengan Pinggan Mangkuk  "BONE CHINA".
zamreda

 
















bas rupa babi pun ada (lowkahpin.blogspot.com)

KUALA LUMPUR: Umat Islam perlu berwaspada apabila membeli pinggan mangkuk dan perkakasan makanan seperti cawan dan piring daripada seramik kerana ada jenama tertentu mengandungi campuran tulang haiwan, termasuk tulang babi.

Tinjauan di beberapa gedung beli-belah di ibu negara mendapati tiada label diletakkan bagi memaklumkan pengguna bahan campuran digunakan untuk menghasilkan perkakasan itu.

Berbanding dengan kedai kasut yang biasanya meletakkan label ‘kasut diperbuat daripada kulit babi’ di ruang jualan, peniaga yang menjual pinggan mangkuk mengandungi campuran tulang haiwan tidak memaklumkannya kepada pembeli.

Pegawai Penyelidik Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), Hatijah Hashim, ketika diminta mengulas, berkata orang ramai boleh mengenali perkakasan yang mengandungi tulang haiwan kerana kebanyakannya tercatat Bone China di belakangnya.

Bone China adalah istilah komersial digunakan pembuat perkakasan pinggan mangkuk yang mengandungi tulang haiwan.

“Berbanding penggunaan kaca dan tembikar sepenuhnya, perkakasan yang mengandungi tulang haiwan ditumbuk halus itu biasanya diimport dari Jepun dan United Kingdom. Ia dicampurkan bagi menjadikannya lebih berkilat dan cantik.

“Ia biasanya lebih eksklusif dengan harga mencecah RM8,000 satu set,” katanya.

Namun, katanya, peniaga sepatutnya lebih bertanggungjawab dengan meletakkan label di ruang jualan bagi memudahkan umat Islam mengenal pasti sama ada perkakasan dibeli dicampur tulang haiwan.

Bagaimanapun, beliau berkata, umat Islam boleh menghubungi CAP di talian 04-8299511 untuk kepastian.

Pengarah Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Noor Nirwandy Mat Noordin, berkata pihaknya pernah menerima aduan umat Islam yang khuatir mengenai penggunaan perkakasan seramik yang dikatakan mengandungi tulang haiwan.

“Namun, kami tidak dapat berbuat apa-apa kerana tidak mempunyai bukti kukuh. Pihak berkuasa perlu menubuhkan unit khas untuk membuat kajian makmal,” katanya.

Pengarah Bahagian Hab Halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Zainal Abidin Jaffar, pula berkata pengguna yang ingin mendapatkan kepastian boleh membawa perkakasan itu untuk dianalisis oleh Unit Pemantauan dan Penguatkuasaannya.

kredit to bharian.

Senarai barang yang mengandungi unsur Babi

NOTA TAMBAHAN ... waspada
dari Sharina Bahrin ..tq ...

Wall Photos
Perhatikan titik Merah di dalam simbol merah persegi yang ditunjukkan di atas bar coklat seperti:

Bounty bar Chocolate / Marikh / sneaker ... ia ditunjukkan secara khusus di belakang, sebelah no. berat kandungan.

Cap Ini bermakna

bahawa produk-produk ini mengandungi gelatin yang berasal dari daging babi!!

Mereka meletakkan tanda ini untuk memberi amaran/makluman kepada vegetarian bahawa coklat tersebut mempunyai kandungan bukan vegetarian, bahawa ia mengandungi bahan dari glatin haiwan termasuk "babi".

TOLONG berkongsi info ini dengan semua rakan anda dan ingat bahawa "Siapa memberi Peringatan yang BAIK Kepada yang lain AKAN Mendapat KEBAIKAN dan rahmat dari ALLAH S.W.T

By: Aliff Cullen


Recent Posts

Entri di "King of the East"

 
Copyright 2009 abatasa ii. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan